Saturday, January 31, 2009

Szulamit a neten


nézd meg a Szulamit című kisjátékfilmünket a filmklik.hu-n.

Read More...

Thursday, January 29, 2009

Szemle morzsa

... a film.hu külön blokkot nyitott ahol a szemelés filmekről és a szemle eseményeiről lehet mindenféle érdekességet, friss infókat olvasni, látni.
Tudj meg mindent a szemléről, olvass el mindent a szemléről.

...beindult az on-line filmnézés a filmklik.hu-n.
Update: közben utána néztem, a filmklik.hu-n regisztrálni kell, csak úgy lehet filmet nézni.

... és azoknak, akik még néznek tv-t:

Read More...

The Police - live

Azt hittem már beteltem a The Police-szal, de nem lehet!!! 6 videó.

Read More...

Tuesday, January 27, 2009

Hot Chip - The Warning

Read More...

Bicycle drummer Brick Lane London

inspiráció dobkészítéshez.

Read More...

Monday, January 26, 2009

Mit hoz a bivaly?



"A művészeteket és kultúrát 2009-ben várhatóan lenyűgöző és gondolatébresztő művek jellemzik. J.K. Rowling első Harry Potter kötete az előző Bivaly-évben jelent meg, és abban az esztendőben olyan kolosszális filmeket is bemutattak, mint a Titanic vagy a Jurassic Park. A Bivaly évének bemutatói kiemelkedőek lehetnek."
:))
jóvan, nem lesz baj, ha lesz még egy Titanicunk.

a kínai horoszkóp szerint mit hoz a bivaly.

Read More...

reggeli tornához ajánljuk

A helyi konditeremben taszigáljuk el a gépektől a kopaszokat és a botoxosszájúakat, indítsuk a magnót, és máris áradhat a wellnessgőz!

Read More...

Sunday, January 25, 2009

..Most azt kell eldöntenünk gyerekek: internet vagy autópálya

Meghalt a fél magyar internet



Az M6-os autópálya építkezésén elvágtak egy optikai kábelt, ami több órára sötétbe borította a magyar internet nagy részét. Késő délutánra a szolgáltatások többsége helyreállt

A példátlan rendszerzavart egy Magyar Telekom kábel szakadása, majd azt követően egy hálózati eszköz túlterhelődése és meghibásodása okozta. A fél magyar internet leállt, de délután 4-re a szolgáltatások többsége már működött.
Ma délelőtt negyed 12-körül Baranya megyében átvágtak egy, a Magyar Telekom (MT) hálózatához tartozó optikai kábelt. Ezt követően a T-online hazai szerverközpontjában egy hálózati eszköz túlterhelődött, majd meghibásodott. Emiatt kora délután a teljes, a cégcsoporthoz tartozó IP (internet-protokoll) forgalom leállt – tájékoztatta az Indexet a MT lakossági üzletágának kommunikációs igazgatósága. A Baranya Megyei Online értesülése szerint [1] a kábelszakadás Szekszárd és Tolna között történt, az M6-os autópálya építkezésén vágták át véletlenül az optikai kábelt, ami a Magyar Telekom gerinchálózatához tartozott.

Az üzemzavar a vezetékes és a mobil adatforgalmat is érintette. A hibás eszközt délután 3-ra cserélték ki, az adatforgalom 2-től akadozva, majd délután 4-re nagyjából teljesen helyreállt.

Az Adatparkban üzemeltetett eszközökön kívül elérhetetlen volt az Origo.hu, illetve a Freemail, de a T-csoport valamennyi honlapja és a szerverközpontban működtetett szolgáltatása is.



A meghibásodás ideje alatt az internetszolgáltató ügyfelei nem tudtak a hálózatra csatlakozni. Az üzemzavar webmail-szolgáltatásokat, bankok szájtjait, a BKV honlapját, valamint az Országos Választási Iroda honlapját is érintette. Elérhetetlenek voltak a T-csoport hibabejelentő vonalai is, ami meglehetős tanácstalanságot okozott az ügyfeleknek.

Az elérési problémák országosan jelentkeztek. Akadozott az Adatparkban és az Interware-nél üzemelő szerverek elérése, és gondok voltak a Pannon mobilnettel is. Az átlagosan 80-100 Gbps adatforgalmú BIX rendszerirányító forgalma a kora délutáni órákban a negyedével csökkent.

Mivel a MT műszaki munkatársai még dolgoznak a teljes hibaelhárításon, egyelőre nem sikerült megtudni, hogy az országos üzemzavar rossz rendszertervezésre, vagy véletlenek fatális egybeesésére vezethető-e vissza.

Read More...

filmtörténetet írunk

...hamarosan indul a Filmszemle, én meg hivatalból figyelem a friss információkat ezzel kapcsolatban, hiszen számunkra is aktualitása van, mert két contolstúdiós film is szerepel a versenyprogramban.
A Szulamit a kisjátékfilmek között, a Matuska pedig a dokumentumfilmek között.

Ezzel kapcsolatban összegyűjtöttem a főbb infókat, amit megtalálhattok a Szulamit Blogon és a Control Stúdió honlapján.

És ami a lényeg, hogy ma a következő kis hírbe futottam bele a film.hu-n:
"A filmhu forgatókönyv-gyűjteményében részletek a szemlés ősbemutatókból, a már bemutatott filmek teljes könyvei és a filmtörténet első excellben írt szkriptje is."

Na és tudjátok, kié a filmtörténet első excell forgatókönyve? Hát a Szulamit c. filmé! Úgyvan! Reklámértékűek lettünk :) Tízmillió ember fog kattintani, hogy lássa, hogyan lehet egy excell-táblázatból filmet csinálni.

Ezt és a többi forgatókönyvet is megtalálhatjátok itt.

Read More...

Saturday, January 24, 2009

Prezi

készíts kreatív prezentációt!

aki még nem felejtette el a póverpojntot..
és annak is aki már elfelejtette..
Prezi.com

Read More...

Friday, January 23, 2009

esti mese

Magyar népmesék - A bíró okos lánya


...hoztam is ajándékot meg nem is...

Read More...

egy másik világ



Read More...

Thursday, January 22, 2009

London Travel 27



három hónapja idekint, ez már egy negyedév.
halnak el az erek, míg a múlt képei kitépett póklábakként rángatóznak.

kb. egy hónapja elköltöztem a magyar fészekből, amit hamarabb kellett volna, hogy megtegyek. túl sok volt a rosszból. eddig csúnya gonoszat csak magyartól kaptam. gondolom azért, mert magyar vagyok és a legérzékenyebb akkor, ha magyarral találkozom. egyébként ha a buszon magyar szót hallok, oda sem fordulok, nem érdekel, ki az, mi az, próbálom elhessegetni.

már említettem Sz.-t, aki sitten ült, gondolom eltörte valakinek a gerincét.
volt egy kiakadása rám, hogy szerinte nem takarítok. nagyon kiborult, már vártam, hogy mikor indul neki és ugrik vagy pattan el a feje, de szerencsére higgadtan mondtam, hogy figyelj Sz., ha vmi gondod van, miért nem mondod? mert most azt csinálta szegénykém, amit korábban is, hogy miközben takarított, kezdte magát fölhúzni, hogy itt csak ő takarít, ezt általában megspékelte egy kis paranoiával, azaz, hogy őt hülyére veszik emiatt és titkon röhögnek rajta. igen sokat szívtak a fiúk (volt, hogy napi huszoniksz cigi is elpattant), köztük Sz. is, aki már vagy két hónapja nem melózott akkor s alig mozdult ki a lakásból, így csak a takarítás maradt a srácnak, mint korábban a böriben. egyébként a kirohanása teljesen leblokkolt, sajnos nem tudok reagálni hirtelen egy ekkora indokolatlan támadásra, mert közben már keresem az okot, vagy okokat, hogy most akkor miért is kerültem ebbe a helyzetbe, miért is bántanak engemet.
egy napot vártam, aztán bekopogtam az ajtaján, mondtam, hogy az a tegnapi, hát az nagyon nem volt egy szép dolog. az első perctől kenyérre lehetett kenni, mert élvezte, hogy valaki személyesen megszólítja. nagyon kedvesen marasztalt, hogy maradjak ott velük, használjam a számítógépét, netezzek stb. hát az ilyenektől nagyon zavarba tudok jönni, mert mi a faszt netezzek én nála? (a netezés kérem nekem az egyik legszemélyesebb ügyem, nem megy az csak úgy mindenhol:)
nem tud egyedül lenni Sz., szüksége van valakire mindig, aki mellette van, de barátságról szó sem lehet, sajnos nem tudja mi fán terem az. csak ez a hierarchia létezik, s akkor teljes a világ, akkor nyugszik meg, ha csöcsömnek nevezheti a másikat,. érdekes volt és ugyanakkor vicces, ahogyan Á., a fő csicskás csöcsömnek szólított a végén, miután utoljára mentem a házba, hogy elvigyem a hordozható radiátoromat. erre sem tudtam reagálni, mert annyira lekötötte a figyelmemet ez az emberi átalakulás. korábban Á.-val mindig normálisan tudtam beszélgetni. 23 éves srác, akinek a még kibontakozó személyiségét Sz. erőteljesen deformálja. nagyon puhány, bizonytalan fiú, meg talán ő szív a legtöbbet és ő sem mozdul ki sosem, mert otthoni netes melója van, de alapjában véve kedves, mint ahogyan alapjában véve minden ember kedves és . ezt mindenkiben kivétel nélkül megtalálom, még Sz.-ben is de azért hozzá a szart is, mint ahogyan pl. ezt: a világnézetét erőteljesen hangoztatja, mindenre van egy általános közhelye, ami a tapasztaltságát hivatott mutatni, eközben néha úgy tesz, mint aki érdeklődik a másik gondolata, véleménye stb. felől, de ez csak egy álca, ami az erényesnek tűnő magatartását tapasztja oldalról. röviden: semmi érzéke az igazi közösségi értékekhez, így minden fals, amit mond vagy tesz. azaz az ő maga városát építi.

"KÁIN UTÓDAIRÓL
"És ismeré Káin az ő feleségét, az pedig fogadá méhében és szülé Hénochot. És építe várost, és nevezé azt az ő fiának nevéről Hénochnak" (l. Mózes 4,17).
A következőkben meg kell vizsgálnunk, miért lépett fel ugyanez a Káin mint városalapító és városépítő. Nagy tömeg embernek, persze, tágas, nagy város kell lakóhelyül, de annak a háromnak, aki abban az időben élt, akármilyen kis búvóhely vagy egy kis barlang is tökéletesen megfelelt. Azt mondtam, hogy "annak a háromnak", valószínű azonban, hogy csak egyetlenegy ember részére alapította azt a várost; mert hiszen az alattomban meggyilkolt Ábel szülei bizonyára nem tudták volna elviselni, hogy egy városban lakjanak a gyilkossal, aki megölte saját testvérbátyját, vagyis nagyobb bűnt követett el, mintha egy másik embert ölt volna meg. Természetesen mindenki világosan látja, hogy nemcsak paradox, de érthetetlen dolog is, hogy egy ember egyedül akarjon egy várost felépíteni. Hol kezdje el? Hiszen még egy háznak a legjelentéktelenebb részét sem lehet segítőtársak nélkül felépíteni. Vagy talán képes egy és ugyanaz az ember a követ megfaragni, a fát felvágni, a vasat s az ércet feldolgozni, hatalmas védőfalakat emelni a város köré, udvarokat és kerítéseket, szentélyeket, templomokat, csarnokokat, kikötőket és lakóházakat építeni, és elvégezni ezenfelül mindazt, amit még magán- és középületeken csinálni kell? És ráadásul még csatornákat fektetni a föld alá, a szűk utakat kiszélesíteni, kutakat, vízvezetéket létesíteni, egyszóval véghezvinni mindazokat a munkálatokat, amelyek egy város felépítésével együtt járnak? S mivel mindez ellentmond a valóságnak, helyesebb, ha az allegória értelmében így fejezzük ki magunkat; Káin elhatározta, hogy úgy rendezi be a maga életét, mint egy várost. S mivel minden város épületekből áll, és minden városnak lakói és törvényei vannak, az ő épületei azok a szavak, amelyekkel - mint valami védőfal tetejéről - ellenségei ellen harcol, amennyiben könnyen hihető koholmányokat költ az igazság ellenében: lakói pedig az önmaguknak bölcsként tűnő cimborák: az elvetemültség, az istentelenség, az önszeretet, a hatalomvágy és az a hazug szempont, amely az igazi bölcsesség ismeretének hiányában összekovácsolta a tudatlanságot, a képzetlenséget, a járatlanságot és mind a többi ártalmakat, amelyek a fentiekkel együtt járnak; a törvények pedig: a törvénytelenségek, az igazságtalanságok, a méltánytalanság, a fegyelmezetlenség, a szemtelenség, az őrület, a bitorlás, mértéktelenség az élvezetekben, megnevezhetetlen gerjedelmek természetellenes dolgok iránt. Ilyen városnak építőmestere minden istentelen a maga boldogtalan lelkében, egészen addig, amíg Isten arra az elhatározásra nem jut, hogy ezeket a szofisztikus mesterkedéseket teljesen és végleg összezavarja. Ez azonban csak akkor következik be, amikor ezek az istentelenek a városban egy tornyot is emelnek, amelynek csúcsa az égig ér (l. Mózes 11,4), vagyis: a gonoszságból építenek mesteri beszédet, s erről a beszédről azt hiszik, hogy csúcsa az ő saját gondolatuk, amelyet itt az ég jelképez, mert kell, hogy minden beszédnek csúcsa és vége a benne megnyilatkozó értelem legyen...
Philón"

tehát mentem a radiátoromért, amit 20 fontért vettem, hogy ne fagyjon be a seggem, ha a szabadnapomon a gép előtt ülök, mivel ez többször is megtörtént. több éve nem volt ilyen hideg itt a szigeten és szobánkat ráadásul így hívták: a hidegszoba. az alvásnál nem zavar a hideg, sőt, 19 fok fölött egyszerűen nem tudok elaludni. tehát vettem ezt az élénkítőt, de elkövettem azt a hibát, hogy nem mondtam a főbérlőnek, mivel azt képzeltem, hogy le akar majd húzni, ha használok egy ilyen áramelnyelőt. később kiderült, nekik van ilyen, adtak volna, szóval semmi probléma ezzel, a hidegszobát ők is ismerik. Á., a főcsicska, még nézte is az órát, hogy mennyire pörög, de egyáltalán nem dobta meg, ezt mondta nekem, személyesen. meg is nyugodtam. na de mikor mentem a szóban forgó olajradiátoromért, amit nagyon megszerettem ám, először is, nem tudtam bemenni a bejárati ajtón. ez meglepett, ugyanis ilyen szitu még sosem volt előtte, hogy a kulcsot benne felejtették volna a zárban. ez volt az utolsó látogatásom a házban, este tíz körül volt, már dörömbölök vagy 20 perce, nem akartam elmenni, mert a tököm kivolt már a sok utazással a költözésem kapcsán, nem volt kedvem mégegyszer ideutazni. ki is nyílt az ajtó, Sz. állt velem szemben, de csak állt ott, mintha valami idegent látna. na hát mondanom sem kell, nem értettem, mi van már megint. Sz. közölte, hogy a főbérlő üzeni nekem, ha akarom a radiátort, hagyjak ott 30 fontot, mert sok lett a villanyszámla.
ilyenkor szoktam összetörni.
mondtam is, hogy mi a faszom ez, én beszéltem velük, ekkora egy gerinctelenséget, de inkább csak magam elé motyogtam. mondtam, hogy bemegyek azért elköszönni a többiektől. a konyhában voltak páran a lakók közül, éreztem, hogy valami nem stimmel, hogy kissé fagyos a légkör. egy-két jó szó egymáshoz, majd távozás. (ennél a találkozásnál mondta Á., hogy na helló csöcsöm:)) itt majdnem felröhögtem.)
másnap sms a főbérlőnek, mivel hívni nem tudtam volna, nem volt elég egységem. kérdeztem tőle, hogy igaz ez, amit hallok, hogy hagyjak ott 30 fontot, ha akarok valamit? rá nem sokra hívott, hogy ez nem igaz. hanem: a fiúk nagyon pipák lettem rám, mert én leszoptam a havi villanypénzüket, amit tőle kapnak, hogy abból gazdálkodjanak. ezt sem nagyon értettem, mert ez az Á.gyerek nekem nem ezt közvetítette, tehát megint mi a fasz van? még írtam egy sms-t ennek az Sz.-nek, hogy ezt most miért is nem tudta volna a szemembe mondani, hogy mi a baja. ehelyett megint a korábbi képzelgést választotta, hogy én kirabolom őket stb. ezért is hagyta a kulcsot a zárba, nehogy be tudjak menni. meg gondolom a többiekkel együtt szapultak engem, amiből megérzetem valamit a konyhai búcsúnál.

hihetetlen emberek léteznek itt velünk egyidőben a Földön. sajnos a túlvilágon sem lesz más a helyzet, hiszen ott is lesz egyidejűség és ráadásul még egység is, ahol mindenki együtt lesz. de nem kell aggódni, az azonosneműek vonzzák egymást, így mindenki a maga szintjének megfelelően lesz elhelyezkedve. képzeljük el ezt úgy, mint amikor pl. vizet és olajat töltünk egy pohárba.
meg arra jöttem rá időközben, hogy miért is akarta Flaubert az emberi hülyeséget leltárba venni. mert mindez az írás közben óriási gyönyörűséget okoz.

a magyar fészekkel kapcsolatosan még annyit, hogy sokszor youtube-os party ment a konyhában, ahol általában beatricét és ehhez hasonló régmúlt időket idéző számokat nyomattak. ez alapjában nem is baj, hiszen én is voltam 16 éves. na de itt páran megrekedtek ezen a szinten, s hát ezt is elég fura volt látnom, azaz hogy pontosan hol áll meg a személyiség, ha úgy hozza a sors.
konkrétan emlékszem pl., amikor felcsendült a Gyöngyhajú lány az Omegától. nagyot néztem, talán pont Sz. tette be, kint cigiztem éppen. szívenütött ez az érzelgősség, azaz nem tudtam én ezt komolyan venni, kérem. ezt a magyaros modorosságot amit idekint kapok Londoban. egy szociológia tanulmányt mindenképpen megér a dolog.
de a történet ott folytatódik, hogy lengyelekkel szilvesztereztem, nagyon jó emberekkel, igazi közösségben és hát ha hiszitek, ha nem az egyik srác, miután megtudta, hogy magyar vagyok, elő is kereste a tarsolyából a fönt említett Omega számot. na hát, akkor az történt, hogy boldog voltam, hogy ez a jó lengyel gyerek ennyire szereti ezt a számot és beborozva majdnem könnyes lettem, hogy milyen szomorú ez az egész élet, úgy ahogyan van. és az a bizonyos szociológiai tanulmány pont azért nem érne semmit sem, mert arra a kérdésre, hogy egy és ugyanazon dal hogyan képes kiváltani egészen ellentétes érzelmeket egyazon személynél, sajnos nem tudna válaszolni.
a legelképesztőbb az volt az egészben, hogy a lengyel barátunk tudta, hogy ez a dal egy lányról szól, akinek gyöngyhaja van. és elismerőleg bólogatott hozzá, hogy igen, ez nagy szám.


Egyszer a Nap úgy elfáradt
Elaludt mély zöld tó ölén
Az embereknek fájt a sötét
Ő megsajnált, eljött közénk

||: Igen, jött egy gyöngyhajú lány
Álmodtam, vagy igaz talán
Így lett a föld, az ég
Zöld meg kék, mint rég :||

A hajnal kelt, ő hazament
Kék hegy mögé, virág közé
Kis kék elefánt, mesét mesélt
Szép gyöngyhaján alszik a fény

||: Igen, él egy gyöngyhajú lány
Álmodtam, vagy igaz talán
Gyöngyhaj azóta ég
Mély tengerben él :||

Mikor nagyon egyedül vagy
Lehull hozzád egy kis csillag
Hófehér gyöngyök vezessenek
Mint jó vándort fehér kövek

||:Igen, hív egy gyöngyhajú lány
Álmodtam, vagy igaz talán
Rám vár gyöngye mögött
Ég és föld között :||

az új szobám.
sokat törtem a fejem, hogyan köttessem be a netet, mert ugye van egy csomó szolgáltató, kábeles, meg nélküli, de lényegében nem különböznek a hazai szolgáltatóktól. itt is ugyanolyan szarok a körülmények, sőt. itt minden wireless lényegében nem korlátlan letöltéssel rendelkezik, hanem mittomén mennyi gigával csak, egyszóval olcsón jót nem találsz.
de biztam benne, hogy majd befogok valami kósza netet a laptopommal. így amikor beköltöztem egyből neki ugrottam, hogy lássam, bejön e valami. persze bejött egy csomó szolgáltató, de mind jelszavas, tehát bukó. na de, látom, hogy van olyan szolgáltató, hogy Trumpington, ami az utca nevét jelzi. fogtam, ráklikkeltem, kérte is a jelszót. nem szaroztam, kétszer beírtam, hogy trumpingtom. és műküdött:) lehet, lottóznom kéne.
a szomszédszobában lakó feka lányt már elkápráztattam a jelszavas sztorimmal aki örömében nyikkantott egyet,mert pont be akarta köttetni a netet. nem tudom, ki hogyan van vele, de az ingyen netnél nagyobbat még nem találtak ki szerintem.

Read More...

Chris Crocker - LEAVE BRITNEY ALONE!

nem újdonság (September 10, 2007), de talán örökérvényű darab az eddigi 23 milliós lejátszással. a srác arra kér bennünket, hogy hagyjuk már békén Britney-t egy percre.

Read More...

magichan2007

sokszor csinálja ezt magichan, csak néz a nagy boci szemeivel, miközben a japán közönség gondolom ejakulál. általában milliós nézőszámú videókról van szó: http://blogs.yahoo.co.jp/magichan2007
nekem olyan érzésem van, hogy ez egy tamagochi, amire időnként rá kell nézni.(már arra is gondoltam, hogy alulról nyomatják bele a levegőt)

Read More...

Wednesday, January 21, 2009

Korean Movie "Hansel and Gretel (2007)" Trailer

Read More...

lazulás Palya Beával Dunaszerdahelyen

Read More...

Tuesday, January 20, 2009

Kino, oroszul

"the last hero of Russian rock"

Viktor Robertovich Tsoi (June 21, 1962 – August 15, 1990)

a kultikus Kino együttestől 7 dal.

"The music of Kino has often been compared to contemporary English-language bands such as The Smiths, The Clash, Depeche Mode and Joy Division."



Read More...

Mina & A. Celentano: Parole parole (1972)

Read More...

Monday, January 19, 2009

Bors Vian

beszélgetés Boris Vianról a legújabb fordítókkal a Kossuth-on (kezdődik a kb a 30. perctől)

Read More...

reggeli tornához ajánljuk

Les Inconnus - Isabelle a les Yeux Bleus

Read More...

Beszélgetések Hamvas Béláról


7 rövid kis videó Béla bácsiról.


Read More...

Sunday, January 18, 2009

London Travel 26

Egyenes derékkal jöttem...

"Az emberélet útjának felén
egy nagy sötétlő erdőbe jutottam,
mivel az igaz útat nem lelém.

Ó, szörnyü elbeszélni mi van ottan,
s milyen e sűrü, kúsza, vad vadon:
már rágondolva reszketek legottan.
A halál sem sokkal rosszabb, tudom.
De hogy megértsd a Jót, mit ott találtam,
hallanod kell, mit láttam az uton.
Akkortájt olyan álmodozva jártam:
nem is tudom, hogyan kerültem arra,
csak a jó útról valahogy leszálltam."

"Harmincesztendõs lett Zarathustra, midõn elhagyta szülõföldjét és a szülõföld tavát, és felment a hegyekbe. Saját szellemét és magányát élvezte ott, és tíz évig nem telt be vélük. Végül azonban megváltozott szívében - és egy reggel, felserkenvén a vöröslõ pirkadattal, kiállt a Nap elé, és így szólott hozzá:

"Hatalmas csillag! Mivé lenne a boldogságod, ha nem volna, akinek világolj!

Napra nap feljöttél barlangomhoz tíz éven át: bizony eleged lett volna önnön fényedbõl és az útból is nélkülem, sasom és kígyóm nélkül.

Mi azonban minden reggel vártunk reád, elfogadtuk tõled, mit bõséged adott, és megáldottunk érte.

Íme! Torkig vagyok immár bölcsességemmel, akár a méh, mely túl sok mézet gyûjtött, szükségem van a kézre, mely érte nyúl.

Ajándékozni és osztani szeretnék belõle, hadd örvendjen csak újra balgaságán mind, ki bölcs az emberek között, és a szegények is hadd örvendezzenek újra gazdagságukon.

Le kell hát ereszkednem a mélybe: ahogy te is cselekszel esténként, midõn eltûnsz a tenger mögött, hogy bevilágítsd még az alvilágot is, gazdagnál is gazdagabb csillag!

Alá kell buknom , akárcsak neked, így mondják az emberek, akikhez le akarok jutni.

Áldj meg tehát, nyugodt szem, akiben a túlságos boldogság láttán sem támad irigység!

Áldd meg a túlcsorduló kelyhet, hogy aranylón árassza vizét, és mindenüvé elvigye visszfényét a te gyönyörûségednek!

Íme! A kehely ürülni szeretne ismét, és Zarathustra ismét ember szeretne lenni."

- Ezzel bukott alá Zarathustra."



Guantanamera

Egyenes derékkal jöttem,
Onnan, hol nyílnak a pálmák.
Egyenes derékkal jöttem,
Onnan, hol nyílnak a pálmák.
Mielőtt meghalok, lelkem
Versekben osztja el álmát.

Guantanamera, guajira guantanamera
Guantanamera, guajira guantanamera

Versemben lángra gyúlt kármin
Váltja a nyugalom zöldjét
Versem mint sebesült szarvas,
Hegyekre cseréli völgyét.

Szétosztom sorsom a földnek,
Mindegyik szegénye kapja.
Szívemnek nem kell a tenger,
Füröszti hegyek patakja.



a Guantanamera rövid története a wikipédiában.
a dalt előadja: Munkásőrség Központi Férfikara

Read More...

deko dekoratőr

...no hát emleggettem én itt már Kovásznait, most, íme, még egy részlet a Habfürdő című örök klasszikusból:

Read More...

Saturday, January 17, 2009

Mire elég 4 akkord?

Perszehogy mindenre.

Read More...

P2P - Élet a YouTube után

A YouTube (és társai) remek dolog, de van pár gyengesége, amelyek legtöbbje egy okra vezethető vissza: egyetlen, központi cég kezében van az egész, magyarul centralizált. Ami alapjában nem baj, csak akkor, ha:

- nem bírja a terhelést, és akadozik;
- telenyomják reklámmal;
- cenzúráznak.

Ezért válik érdekessé a P2P tartalommegosztás, amelyek decentralizáltak, így a tartalom válik központi elemmé, nem pedig a szolgáltató.
Meg is született a P2P kiáltvány, amely ecsetelgeti ennek előnyeit, és mivel blogunk a permanens forradalom lázában ég és arról beszámol, úgy érezzük, erről is illik hírt adnunk:

link



Ide meg a többit.

Read More...

Friday, January 16, 2009

Jöjj és láss!

kedvenc jelenetem a filmből. Jöjj és láss!.

Read More...

Thursday, January 15, 2009

Ghymes

5-6-7 ki tudja hány éve, nagyon megszerettem Szarka Tamás szövegeit. Megjelent anno egy dalszöveges-verses kötete vávává címmel, odavoltam, hogy megszerezzem.

Van (mondom inkább, hogy volt, a mostani dolgaikat nem ismerem) ebben a zenében valami túlterheltség, néha elviselhetőség-határ, van, amikor szinte már nyikorog, vagy vonyít. A túlsűrített szépséget és pofátlan profánságot úgy tudták keverni, hogy csak na. Ghymes.

Read More...

répa

Read More...

slájd

Elkészült a tervünk, gyakorolni menjünk
mert aki így bénázik, az kap két nagy pofont :)

Tehát: ez tényleg nem negyedszerre lett jó, hanem akkorra lett mindegy...

Read More...

Wednesday, January 14, 2009

péntek 16 - royal 61

indul a báli szezon!



de rég találkoztunk!
menü krumpli paprikásan kolbásszal
valami bólé,
egyebet hozzatok,

a meghívóról!
a meghívók mi vagyunk öten,
pepszi mityó zoli süni tomi, és nálunk van kulcs is,
hát így akkor mivelünk lehet majd jól bejönni.

gyülekező héttől, hattól, ha segíteni is jössz



Read More...

Mina - Renato

tudom, ezért még a pokolra kerülök...

már kb. 15 éve, hogy ezt hallgatom: van egy dal, amiben éneklik,hogy "Renato, Renato, Renato..."
amikor Baján laktam, Etele, a város egyik vezéregyénisége, aki még a múltrendszerben május elsején egy "Etele, magántanuló" transzparenssel lépkedett a tömegben miután kirúgták a középsuliból, később állítólag a katonaságtól is, szóval ez az Etele folyton ezt énekelte nekem, mikor még kicsi voltam. aztán most a nyelvsuliban, ahová járok, ott is előjött egy olasz srác ezzel, majd a munkahelyemen Francesca. na ezzel betelt a pohár.
kerestem, kutattam...




Renato Renato Renato
ti voglio bene non l'hai capito
Renato Renato Renato
se non mi baci non vivo pi?.
Renato Renato Renato
a casa tua tu mi hai invitato
Renato Renato Renato
e ci ho trovato pap? e mamm?.
Scommetto che nessuno bacia come te
per? chiss? perch? non lo dimostri a me
se tu ti decidessi a dirmi almeno un s?
io non sarei ridotta cos?.
Renato Renato Renato
cos? carino cos? educato
Renato Renato Renato
mi porti al cinema e guardi il film.
Scommetto che nessuno bacia come te
per? chiss? perch? non lo dimostri a me
se tu ti decidessi a dirmi almeno un s?
io non sarei ridotta cos?.
Renato Renato Renato
come vorrei non averti amato
Renato Renato Renato
tu sei un mostro di ingenuit?.
Renato Renato Renato
la serenata che ti ho cantato
Renato Renato Renato
vuol dire che morir? per te.
Renato Renato Renato
la serenata che ti ho cantato
Renato Renato Renato
vuol dire che morir? per te.
Renato Renato Renato
la serenata che ti ho cantato
Renato Renato Renato
vuol dire che morir? per te

Read More...

London Travel 25

hadd reagáljak egy korábbi postra, az erre van a gyalogút címűre.
a közlekedésről vallott gondolatokat aláírom:) Londonban ez tűnik föl legelsőre ugye, hogy mi van itt.
sokadszori meglepődések után sem szűnök meg nagyot nézni, hogy ha pl. át akarsz menni a zebrán, ott ahol nincsen lámpa, no mi történik?, igen, megállnak az autók, de már akkor, ha ügyefogyottan állsz ott a járdán, el sem döntve, hogy át akarsz e kelni vagy sem...hihetetlen, de tényleg ez van. a sofőrök meg szerintem nem értik, mit hajlongok nekik ezért akár egy hálás japcsi.

ha nem lennének parkok Londonban, az első géppel visszafordultam volna:) hatalmas tereken sétálhatsz zöldövezetben, mindez növeli az otthonosság érzetedet. ez utóbbihoz az is hozzátartozik, hogy azért nem érzed magad külföldinek mert itt mindenki az. London ugyanúgy a te városod, mint bárki másé.

az autósok csak akkor jöhetnek be a centrumba, ha fizetnek. persze dugók itt is vannak, meg dudálás, de nem stresszelsz mint odahaza.

a bicajosoknak a legjobb. ilyen nyugalommal nem látsz bicikliseket sem Pécsett, sem Pesten. nem kell folyamatos készenlétben tekerniük, hogy mikor basszák el őket, hanem olyan öntudattal mennek, mint akármelyik autós. sokszor külön sáv van felfestve nekik az útra, szóval paradicsomi hely kétkerekűeknek, úgyhogy veszem is a brinyót!:)

és végezetül: ha hazamegyek, szerintem minden buszt le akarok majd inteni, amire fölszállni óhajtok, ugyanis ha nem integetsz a sofőrnek, nem áll meg, ha nincs más rajtad kívül, aki föl vagy le akarna szállni.
ez akkor a legviccesebb, amikor egy óriási forgalmú úton vagy, s tudod, hogy a busz tutira megállna, mert központi hely, de te mégis integetsz a többiekkel együtt. olyan érzésed van ettől, hogy beleszólhatsz a dolgok alakulásába, tehát te is részese vagy ennek a nagy társasjátéknak, amit társadalomnak hívnak.

egyébiránt, minél jobban érzik magukat a Földön az emberek, annál többen is lesznek, tehát alapjában a szükséges rossz mellett döntök:)
kövezzetek meg!

most hirtelen ennyi.
igazi bloggernak érezhetem magam most: vége a sulinak, szabadnapos vagyok, de itt ülök még az iskola szabad wireless szobájának egyikében. nemrég terveztem meg a délutánomat, kb. bő fél órát vett igénybe: először is elmegyek megnézni egy német filmet, a The Wave (Die Welle)-t. szeretem ezt a mozit és olcsó is. ezután rövidfilmeket nézek ingyen a Roxi Barban: Rotoreliefs - Short Film Night
boldogság van, szabadnap.

Read More...

jelentés linzből

ekf2009.

Read More...

Tuesday, January 13, 2009

I Google Myself - Erik Weiner

Read More...

Talking Heads - Girlfriend Is Better




I . . . who took the money?
Who took the money away?
I . . . its always showtime
Here at the edge of the stage
I, i, i, wake up and wonder
What was the place, what was the name?
We wanna wait, but here we go again...

I . . . takes over slowly
But doesnt last very long
I . . . no need to worry
Evrythings under control
O - u - t but no hard feelings
What do you know? take you away
Were being taken for a ride again
I got a girlfriend thats better than that
She has the smoke in her eyes
Shes moving up, going right through my house
Shes ginna give me surprise
Better than this, know that its right
I think you can if you like
I git a girlfriend with bows in her hair
And nothing is better than that

Down, down in the basement
We hear the sound of machines
I, i, Im driving in circles
Come to my senses sometimes
Why, why, why, why start it over?
Nothing was lost, everthings free
I dont care how impossible it seems

Somebody calls you but you cannot hear
Get closer to be far away
Only one look and thats all that we need
Maybe thats all that it takes
All that it takes, all that it takes
All that it takes, all that it takes
I got a girlfriend thats betther than that
And she goes wherever she likes. (there she goes...)

I got a girlfriend thats better than that
Now everyones getting involved
Shes moving up going right through my heart
We might not ever get caught
Going right through (try to stay cool) going through, staying cool
I got a girlfriend thats better than that
And nothing is better than you

I got a girlfriend thats better that this
And you dont remember at all
As we get older and stop making sense
You wont find her waiting long
Stop making sense, stop making sense...stop making sense, making sense
I got a girlfriend thats better than that
And nothing is better that this
( is it? )

Read More...

erre van a gyalogút

bogotában a helyzet...

Read More...

Monday, January 12, 2009

Előbb-utóbb

halott amerikai formákhoz dörgölőzni...unalmas, érdektelen, személytelen, sőt... perverz.
Egy magyar filmet néz a fél világ

Read More...

a svéd úszónő

This summary is not available. Please click here to view the post.

Read More...

Csókolom

Csináltam egy sovánka playlist-et a youtube-on megtalálható csókolom felvételekből. Válogattam és arra gondoltam, hogy majd utána sorba rendezem őket, de sehol sem lelem a manage playlist feliratot, úgyhogy nem tudtam beállítani azt a sorrendet amit szerettem volna :(

Na de sebaj... azér ez így is rendben van

Read More...

szkafander és golfautó

remi galliard és a golfozó marslakók.

Read More...

Scribd


Scribd
az "írásos dokumentumok You Tube-ja"

Read More...

Sunday, January 11, 2009

Love and Honor


Yoji Yamada 75 évesen rendezte a Love and Honor című filmet 2006-ban.
"kései művek melankóliája"


régen kimondottan ellenemre volt, ha egy áttetsző, könnyed filmet láttam valamelyik idős rendezőtől. mondjuk Eric Rohmertől. főleg, ha szerelmes párok sétáltak hosszan, csöndesen. ki nem állhattam.
aztán jött először Jancsó a kapa-pepe trilógiával, amire felkaptam a fejem. ilyen fokú szabadságot sehol nem láttam azelőtt.
majd legutóbb a Sarabandnál éreztem utoljára ezt a nyugalmat és óriási teret, amiben a szó szoros értelemben lubickolhattam.
a Love and Honor ugyanezt hozza Japánból. hihetetlen egyszerű film a szappanoperákat idéző jeleneteivel, amelyek mégsem esnek túlzásba, mert valahogy mind ott kuncogunk együtt a vén rendezővel ha éppen sírásra görbülne a szánk. mindemellett az egész film a klasszikus dramaturgiájával képes egy szimbólumot alkotni a legutolsó képsorban.

mindenképpen letölteni. hódolat minden veterán rendezőnek!

a legidősebb rendező Manoel de Oliveira portugáliából. született: 11 December 1908.

"A mondo titka a szatori, vagyis a világosság átvitelének művelete. Aki ebben a földi életben mindig csak kifelé fordul, a világbámulásba és a szocialitásba szétszóródik, de soha maga felé nem néz, és számára szubjektumának világa ismeretlen marad, az végeredményben a felületen lebeg, és a túlvilágra kerülve ismét csak a felületen fog maradni, de fordítva, ott nem a dolgok szétszórtságában él, mint itt, hanem olyan magányosságban, amelyben még azt sem tudja megállapítani, hogy van-e egyáltalán rajta kívül valaki a gödörben (mint a héber hagyomány mondja), a segítségtelen és szótalan egyedüllétben, minden tárgyi és személyes kapcsolat lehetőségén kívül, némán és bezárva. Itt persze ismételni kell: a dolgot csak a kevésbé koszosak értik, akik, ha a tanítást nem hallanák, elvesznének. A többiek számára ez az értelem hozzáférhetetlen. Minden lépés előfeltétele az érettség. Shakespeare szavaival: „Ripeness is all” – az érettség minden."

Nyugatot Kelettel Hamvas kötötte össze először, valahogy befogta az egészet. a filmművészetben Abbas Kiarostamitól láttam ezt egyedül megvalósítani a Szelek szárnyán (1999) című filmjében.


Read More...

Love is the Drug


Bryan Ferry

Jamiroquai

Grace Jones

Kylie Minogue






Taint no big thing,
To wait for the bell to ring,
Taint no big thing,
The toll of the bell,

Aggravated - spare for days,
Stroll downtown the red light place,
Jump up bubble up - whats in store,
Love is the drug and I need to score,

Showing out, showing out, hit and run,
Boy meets girl and the beat goes on,
Stitched up tight, cant shake free,
Love is the drug, got a hook on me,

Oh oh catch that buzz,
Love is the drug that im thinking of,
Yeah, cant you see?
Love is the drug for me,

Taint no big thing,
To wait for the bell to ring,
Taint no big thing,
The toll of the bell,

Late that night I park my car,
Stake my place in the singles bar,
Face to face, toe to toe,
Heart to heart as we hit the floor,

Lumber up, limbo down,
The locked embrace, the stumble round,
I say go, he say yes,
Dim the lights, you can guess the rest,

Yeah, catch that buzz,
Love is the drug that im thinking of,
Yeah, cant you see?
Love is the drug for m

Read More...

Élet a Radio Coston

gyerekek, az élet nem állhat meg! napi egy post minimum az oldalon! mi ez a csönd? vegyünk példát a Szomszédoktól!

Read More...

Friday, January 9, 2009

egy férfi és egy nő

Belefutottam este ezekbe és nem is tudok mit gondolni.
Magukért beszélnek a videók. Ulrich rendezőúr fizetne is ezért állítom...




Read More...

Thursday, January 8, 2009

viri amici avis pennis

más tollával azér, de megvan egy két dolog a fimszemléről

Eldőlt, kik alkotják a 40. Magyar Filmszemle zsűrijét: a játékfilmes díjakról Mészáros Márta zsűrielnök, Zsigmond Vilmos operatőr, Ragályi Elemér operatőr-filmrendező és Tolvaly Ferenc író-rendező dönt, tájékoztatták az Indexet a szervezők. A szemle megnyitóját január 29-én tartják, az eseményen a Magyar Mozgókép Mestere címet Elek Judit kapja. Az ünnepséget követően a filmszemlét Törőcsik Mari nyitja meg. A hivatalos program zárásaként bemutatják Kenyeres Bálint A repülés története című filmjét.



http://index.hu/kultur/cinematrix/hirblog/2009/01/08/torocsik_mari_nyitja_meg_a_40_filmszemlet/

ha ez igaz, már az is megtiszteltetés, hogy ott lehetünk!

csupa nagy nőalak

Read More...

Nemcsak nyelvtanuláshoz

Ismételten erőt vettem magamon és nekikezdtem az angolozásnak.
Mivel elég kevés időm van általában, úgy döntöttem hogy valamilyen online lehetőség után nézek.
Informálódás közben a következő hasznos oldalakba futottam.

Scribd
Itt mindenféle témában e-könyveket lehet megosztani egymással.
Angol kapcsán ezeket találtam például:

New Headway Pre-Intermediate Student's Book
New Headway Pre-Intermediate Workbook with key - Unit 1-14

olvasáshoz a The Burgomeister's Books-ot találtam, egy csomó jó könyv van fennt angolul: borges, kafka, eco, beckett, asimov, bradbury, chomsky, baudrillard, vonegut stb.

Jó fej a megosztó :), mert csak 5 könyvet lehet egyszerre letölteni és arra kéri az olvasókat, ha elolvasták a könyveket töröljék azokat a merevlemezükről :)

jó tanulást/olvasgatást!

Read More...

Olcsó filmtrükk

Pontosan ezt írtam a jutub keresőbe és kifogtam egy jó kis sorozatot tökjó ötletekkel...csakhogy legyen miből építkezni nyárra! :)









Aktuális kedvenc:


...és ez csak ízelítő!

Read More...

Monday, January 5, 2009

London Travel 24

Read More...

Friday, January 2, 2009

nava mévég mivindivig

Egyenlőre meg nem határozott ideig (hét végén még biztosan) tovább nézhetőek a naván a 77 filmajándék filmjei
ami szimpatikus, hogy weboldalba is illeszthetőek a filmek
a szépséghiba csak annyi, hogy kicsit bele kellett nyúlnom a hátéemel kódba, hogy működjön is a dolog...
ennek örömére alább egy kis válogatás a 60-as évek vizsgafilmjeiből.


Sára Sándor: Cigányok (1962)



Szabó István: Koncert (1961)



Jeles András: Meghallgatás (1969)


Read More...

Thursday, January 1, 2009

Az öltönyös majmok bolygója


cikk az idexen.

Read More...