Monday, August 31, 2009

Munka/Védelem

egy mozgalmas nap a gyárban


Read More...

Tudományos vidámpark

Will O'Brien:
How to make your own HD projector

7 részes sorozatban minden barkácsoló kedvő olcsó, jó minőségű projektort építhet, kedve szerint laminált vagy furnérozott fa tokozásban.
A szerző teljesen agyament: a CNC asztalosipari géptől kezdve, gravirozón át, saját mp3 lejátszót, projektort, kávégépet épít, módosít...
Engem lenyűgöz!

Read More...

Sunday, August 30, 2009

TV Cost - Film + animation

nem akarom elhallgatni: kijött az előzetese james cameron új filmjének,
egy korábbi postban ömlengtem már róla, most itt van a cucc a youtube ról.




a filmből látható jelenetek mintha egy jobb grafikájú pléjsztésönös játék képei lennének, nos, nem véletlen, ez bizony 100% CGI!



hát ennyi lett a filmtörténeti megújításból. tény, hogy itt minden nagyobb, élesebb, szebb és drágább, mint eddig bárhol ill. bármikor, de az utóbbi idők tapasztalatai alapján lehet, hogy az avatar is csak csak egy újabb áldozati hely, ami, mire elérjük, már üres és halott.

mindenesetre most ez a menő - "a technology that captures the soul"


és először ebben a filmben használták- büszkék is rá.


kicsit megint, mintha már láttuk volna valahol,

de ami biztos, hogy nagyképernyőn, 3d ben, imaxban "lélegzetelállító" lesz majd a hatás.
és lesz benne szerelem, gépek, harc és a sajtó felfedez majd valami rejtett, általános érvényű utalást, mint az cameronnál megszokott.

én várom, de inkább, mint egy rajzfilmet, egy mesét, ami bárgyú lesz talán, de gyönyörködtetni akar.

Read More...

Tudományos Vidámpark - no comment

Csak júliusban 86 ezer videót tettek fel a netre Amerikában hajléktalanok bántalmazásáról




Egyre gyakrabban kerülnek fel a világhálóra amerikai hajléktalanok megverését, megalázását megörökítő filmek. „A hajléktalanok olyan új kisebbségi csoportot alkotnak, amelyet szabad gyűlölni. Ha bármely más kisebbségi csoporttal esik meg az, ami velük történt, bojkott vagy tiltakozás lenne a válasz”, magyarázta Michael Stoops, a hajléktalanok ügyét védelmező országos szövetség (NCH) igazgatója.

2008-ban 106 támadás történt hajléktalanok ellen, 27-et megöltek. A legtöbb támadást 25 éves vagy annál fiatalabb, fehér férfiak hajtottak végre. Igaz, 2007-ben 160 esetben brutalizáltak hajléktalanokat, de egy évtizeddel korábban csak 60 esetben. Ráadásul általános vélemény, hogy sokkal több incidens történik, de zömüket ne jelentik be.

Az interneten közben divatba jöttek a „bumcsatákról”, azaz hajléktalan verésről vagy hajléktalanok verekedéséről készült felvételek, szerzőik azzal mentegetik ezeket a filmeket, hogy csak a szórakozás vagy a hecc kedvéért készítik őket. Az NCHszerint csak júliusban 86 ezer, hajléktalanokról készített megalázó videofelvételt (15 ezerrel többet mint tavaly) tettek fel a YouTube portálra.
hirdetés

A trend 2001-ben kezdődött. Ekkor jelentek meg a hajléktalanok verekedését bemutató videók, illetve olyan jelenetek, amelyekben ezeket az embereket arra szólították fel, hogy valahonnan a magasból ugorjanak rá egy szemétdombra. Azóta csaknem 7 millió ilyen videót adtak el DVD-n. „Egyesek azért mennek bele a dologba, mert alkoholisták, szellemileg zavartak, vagy nincs pénzük. Azt mondják nekik, hogy ha leugranak a magasból, vagy ha beleegyeznek abba, hogy egy bevásárlókocsiba ültessék és megtolják őket, kapnak 5 dollárt vagy egy karton sört”, magyarázta Stoops.

Egy washingtoni hajléktalan ezt a gyakorlatot a kutyaviadalokhoz hasonlította, szerinte a szervezők sok esetben drogdílerek. „Van kidobni való pénzük, így a fickót crackkel, heroinnal, fűvel vagy itallal fizetik ki, hogy harcoljon, aztán fogadásokat kötnek a csata kimenetelére”, vélekedett a fedél nélkül élő férfi.

Az Egyesült Államokban minden este 672 ezer ember alszik idegen fedél alatt, közölte az amerikai hajléktalanok országos szövetsége (NAEH). 2,5-3,5 millió főre becsülik azok számát, akik éventelegalább egyszer az utcán vagy hajléktalanszálláson alszanak. Washingtonban hivatalos adatok szerint csaknem 3000 hajléktalan él – bár az őket segítő szervezetek szerint valós számuk ennek legalább a duplája. Harmadrészük azt mondta, hogy már érte támadás.

Például a Watergate lakókomplexum közelében tavaly karácsonykor álmában meggyilkolták a 61 éves Yoshio Nakadát: fejszével hasították szét a koponyáját. A nyomravezetőnek 25 ezer dollárt ajánlott fel arendőrség. 2008 áprilisában egy tizenhat éves fiatalember alumínium baseballütővel agyonverte a 49 éves Brian Michael Myerst a Washington közelében lévő Glen Burnie helységben.

Egyes amerikai államok törvényekkel próbálják megfékezni a hajléktalanok elleni erőszak terjedését. District of Columbia, azaz Washington augusztus elején szavazott meg egy ilyen szabályozást, öt másik amerikai állam hasonló törvényeket készít elő. Maryland állam októberben szigorítani kívánja e bűncselekmények büntetését, az amerikai kongresszus elé is beterjesztettek hasonló törvénytervezetet.


Read More...

+

cseh tamás a maga választotta helyre fekszik


Read More...

Saturday, August 29, 2009

Jazz Cost - Raul Midon


Na amíg visszaérsz, én is dobok be néha valamit.
A trombita szóló is jó a szájával, attól jazz, ha esetleg belekötnél... :))

Read More...

Thursday, August 27, 2009

TV Cost - filmajánló


amolyan kötelező olvasmány, amitől undorodni kell.

wiki

offisöl



Read More...

London Travel 70

legyez ez most egy korszaklezárás. mert mindig készültem rá, hogy majd írok, de mégsem.
következő sorozat: London Life (számozást és a tag-eket megtartom), amelyben újra visszatérek az íráshoz.

Read More...

Színes rovat

Read More...

TV Cost - Italian Spiderman


egy korábbi postban (egy évvel ezelőtt!) szerepelt a trailer. ha még nem láttad, ki ne hagyd! minden idők legjobb trailere! Rodriguez is gondolom besárgult egy kicsit.

Wikipedia.

10 epizódot itt lehet megtekinteni.

ide most beteszem az első részt.


Read More...

Wednesday, August 26, 2009

TV Cost - animation

Christian Bale Rant: Batman Edition (Snippet)


Read More...

TV Cost - Reklám

Read More...

TV Cost - animation

David Scharf online portfóliója.

három filmet ágyaztam be tőle, érdemes megtekinteni őket. nagyon tudom élvezni ezt az anyagszerűséget, amit létrehoz, meg ahogy keveri ezeket a különböző mintákat, layereket...szóval nekem elég frankó.




ezt csak két napja töltötte fel. hu, de frissek vagyunk máá, aztarohadt!



és hát valljuk be, a történetmesélésben is otthon van.



Read More...

Electric Cost

Jestofunk - Special Love.
hat igen, disco alapokban ok is verhetetlenek...



es egy nagy kasszikus szamot akkor meg...


Read More...

Tuesday, August 25, 2009

TV Cost - animation

kieslowski - veronika kettős élete

(inkább: veronika két élete)


köszönöm az igazi aradi farkasnak.

Read More...

Színes rovat - Haver a nőkkel...

...korda gyuri él...


áááá! csodálatos klipp 1976-ból.

Read More...

Radio Cost - nézőszám rekord

újabb rekord: tegnap 81 egyéni (sic!) látogatója volt a blognak.

Read More...

Tudományos Vidámpark




tomi barátunk híreit olvasva jutottam erre a döntésre, bizony, semmi más vágyam nincs, mint egy piaggio.

egy egészen kicsi.







itt van az, hogy mitől jó



itt
pedig tessék megnézni a pilóta szemének a színét...

Read More...

Tom In The U.K.

a legfrissebb hiradasok Londonbol!!

Read More...

Mese Cost - Az elveszett szivárványos mézlüpü

Klára egy szép tavaszi délutánon a nagyi házának udvarán labdázott. Igazából az egész ház nem is a nagymamáé volt, hanem csupán egy kis lakás a harmadik emeleten, ahova a fájós lábai miatt mindig csak nehezen tudott felmenni, ha a felvonó elromlott. Pedig a lift sokszor volt rossz, mert ez egy nagyon régi ház volt és akkor épült, amikor a nagyi még meg sem született. Szóval igen-igen régen. Az udvarról föl lehetett látni a sok körbefutó függőfolyosóra. Ha az ember egy ilyen helyen pattogtatja a pöttyös labdáját, akkor minden csak úgy döng és visszhangzik, mintha óriások hatalmas üstdobokat vernének.

Szóval Klára éppen itt játszott, amikor egyszer csak egy kiálló kockakőben a labda megpattant, és elgurult egészen az udvar sarkáig, ahol egy-két lassú fordulat után megakadt egy fűcsomóban. Micsoda óriási szerencse! Mert amikor Klára odafutott, hogy felvegye a labdát, egy pöttömnyi teremtményt látott kuporogni a fűszálak tövében. A laszti egészen biztosan elsodorta volna, ha meg nem áll idejében. Klára lehajolt hozzá, hogy jobban szemügyre vehesse. Az aprócska valami kidugta fejét a fűszálak közül és nagy szemeivel gyámoltalanul felnézett Klárára. Szegényke szörnyen ijedtnek tűnt.
- Te egy kis szivárványos mézlüpü vagy? – kérdezte tőle Klára kedvesen. Még soha nem látott mézlüpüt, de a nagyi leírása pontosan ráillett erre a pöttömre. A válasz egy bátortalan fejbólintás volt.
- És hol vannak a szüleid? – kérdezte Klára, de rögtön rájött, hogy ezt nem kellett volna, mert a kicsi lüpü válasz helyett elkezdett bömbölni, de olyan hangosan, hogy a kislány már attól tartott, hogy a földszinten lakó néni meghallja őket.
– Jaj, ne sírj kicsi lüpüke! Bármi is a baj, megpróbálok segíteni neked. Jó? - csitította Klára. Vigasztaló szavainak rövidesen meglett az eredménye, mert a mézlüpü záporként áradó könnyei lassan elapadtak és már csak nagyokat hüppögött, végül meg is tudott szólalni.
Hüp hüp … - Elvesztem… –mondta és szája megint veszélyesen lefelé görbült, ezért aztán Klára gyorsan közbevágott: – Mond el nekem kérlek, hogy hogyan történt. Hátha segíthetek.
– Hát… - kezdett bele a kis lüpü - otthon voltam az anyukámmal meg az apukámmal és éppen tanítottak repülni, amikor jött egy nagy zivatar…hüpp…és egy hatalmas fergeteg elkapott és elsodort…és még a szárnyiam is teljesen eláztak – mutatta szomorúan Klárának csuromvizes szárnyait, melyek valóban szivárványosak voltak - …és nem tudok hazatalálni…. hüpp…hüpp…
- Meg tudod mondani, hogy hol laksz? – kérdezte Klára, de ahogy látta a kis lüpü bizonytalan arckifejezését, rögtön hozzátette: – Emlékszel valami jellegzetesre az otthonodból?
A mézlüpü egy kicsit elgondolkodott. - Valami nagyon jó illat volt ott, nem úgy, mint ezen a helyen - mutatott méltatlankodva az ecetfa felé, ami az udvar egyetlen fája volt - …és volt ott még sok-sok nagy állat is. – tette hozzá.
Klára ezt nagyon érdekesnek találta. Csak nem az állatkert az? Szerencsére ezt könnyen kideríthetik, ha holnap ellátogatnak oda. Addig is gondoskodnia kell róla, hogy kis védencének ne történjen semmi baja. Nem maradhat itt vizesen, az éjszakák még túl hidegek ehhez. Ha megfázik, mit mond a szüleinek? Így aztán óvatosan betette a zsebébe és felfutott a nagyihoz, akit rögtön meg is kért, hogy holnap menjenek el az állatkertbe.
Azután bement a szobájába, és egy hajszárítóval megszárította a mézlüpü szárnyait. Szegényke először nagyon megijedt a hajszárítótól és bemenekült előle a radiátor alá, de amikor Klára szépen elmagyarázta neki, hogy hogyan is működi ez a csodamasina, akkor kimerészkedett. A legvégén pedig már nagyon élvezte, hogy a meleg levegő mindenfelől körbecirógatja. Klára szerette volna, hogy új barátja ott aludjon az ő szobájában, mégsem tudta bent tartani éjszakára, mert folyton csak az ablakban ült orrát az üvegnek nyomva, végül pedig kikérezkedett a szabadba. Nem volt hozzászokva a bezártsághoz.
Klára levitte az udvarra és felültette az ecetfa egyik ágára, közben pedig a lelkére kötötte, hogy nehogy elcsavarogjon valahova, és hogy a Mici néni macskájával semmiképpen ne álljon szóba, mert az egy haszontalan alak, aki folyton csak a madárkákat lesi. Utoljára még megígérte, hogy holnap kora reggel jön érte, hogy minél előbb elindulhassanak megkeresni a szüleit.
Másnap Klára már pirkadatkor ki is pattant az ágyból, olyan izgatott volt a rájuk váró új kaland miatt. Akármennyire korán kelt is azonban, a kis mézlüpüt már ébren találta. Ott ült az ecetfa ágán, ahol tegnap este hagyta, és csendesen sírdogált. A fa alatt már egy kisebb tócsa gyűlt össze a könnyeiből. Talán egy szemhunyást sem aludt, annyira hiányozott neki az anyukája és az apukája. Még az sem hangolta jobb kedvre, hogy az ecetfa ágát lágyan hintáztatta egy játékos kedvű, korán kelő szellőcske. Csak amikor meglátta Klárát, akkor hagyta abba a sírást. A kislány a vállára ültette és bíztató szavakkal próbált egy kis lelket önteni belé.
A nagyival csak felszálltak egy sárga villamosra, azután egy piros trolira, aztán már ott is voltak az állatkertnél. Lassan sétálgattak a kora délelőtti napsütésben és a különösebbnél különösebb állatokat mutogatták egymásnak. Amikor a nagyi elfáradt, leült egy padra, és onnan figyelte Klárát, aki megcsodálta a zsiráfokat, de nem kérdezett tőlük semmit, mert úgy gondolta, hogy a fejük túl magasan van. Ezután egy tevéhez ment, akinek szép, hatalmas szemeit hosszú szempillák árnyékolták. Egy köteg fűcsomót rágott és nagyon elégedettnek látszott. Klára úgy gondolta, ez pont a megfelelő pillanat arra, hogy előálljon a kérdésével.
– Kedves asszonyom, nem tudná megmondani nekem, merre találom a mézlüpüket? – kérdezte a tevét és közben a vállán gubbasztó kis lüpüre mutatott, aki reménykedve bámulta a csodálatos tevét. Az azonban, mintha nem is hallotta volna a hozzá intézett kérdést, csak tovább kérődzött némán. ’Talán csak a nagy zsivajban nem hallotta meg amit mondtam, vagy talán a kiejtésem nem elég tökéletes tevéül? Többet kellene gyakorolnom!’, villant fel Klárában a gondolat. Kissé elbizonytalanodva megismételte a kérdést. Semmi válasz, csak mélységes elégedettség és kérődzés. ’Lehet, hogy a tevék nem is annyira okosak, mint amilyennek látszanak’.- gondolta kicsit elkedvetlenedve Klára, aztán odafordult kis barátjához, hogy megvigasztalja.
- Nem baj kicsi lüpüke, majd megkérdezünk egy másik okosabb állatot. Állítólag a majmok nagyon eszesek. Mindjárt el is indultak az orangutánok kifutója felé. Klára most már megfontoltabb volt. Először hosszan figyelte a ketrec lakóit és kiválasztott egy kedves kis orangutánbébit, aki a tevénél sokkal nagyobb érdeklődést mutatott a látogatók iránt. Egy banánnal a kezében ücsörgött a rácsok előtt és ételdarabkákkal dobálta a meglepett bámészkodókat. Klára közelebb ment hozzá és megszólította.
– Nem tudnád megmondani nekem, hogy hol laknak a mézlüpük, kedves majmocska? Erre a kismajom, mintha méh csípte volna meg, felugrott a helyéről és szilaj kurjantásokat hallatva háromszor körberohanta a ketrecet. Aztán fölugrott a felső rácsokhoz, néhány pillanatig csak lógott lefelé, majd odahuppant egyenesen Klára elé és egy elegáns mozdulattal a banánt az orrába gyömöszölte, miközben csúfondáros hangok kíséretében kiöltötte a nyelvét.
Klára ezt nemleges válasznak vette, és rögtön elhatározta, hogy legközelebb egy olyan állatot kérdez meg, akibe valamivel kevesebb energia szorult. El is indult az üvegház felé, ahol a lajhárok laktak. Ott aztán fel is fedezett egy hatalmas fáról lógó szőrmók alakot. Illedelmesen köszönt, majd türelmesen várakozott, mert tudta, hogy ezek az állatok nem villámgyors válaszaikról híresek. Hosszú percekig figyelte a fejjel lefelé csüngő lajhárt, de az meg sem moccant. Klára már arra kezdett gyanakodni, hogy az állatkert gondozói gonosz tréfát űznek a látogatókkal és eleven lajhár helyett, egy kissé torzonborz plüssállatot lógattak fel a fára, amikor az végre életjelt adott. Nagyon lassan Klára felé fordította a fejét és pár perc múlva megszólalt.
– Szeeeerbusz…kisláááány. Klára szépen, lassan feltette a kérdést a mézlüpük tartózkodási helyéről, majd várt, hogy a lajhár mindezt megemészthesse. Ez jó ideig eltartott. Közben Klára észrevette, hogy beszélgetőpartnere erősen fixíroz egy levelet, ami közvetlenül a feje fölött lógott egy vékonyka ágról, majd lassan elkezd nyújtózkodni felé. Klára előzékenyen lehajtotta a gallyacskát, hogy a zsenge levél karmos mancsa ügyébe kerüljön.
– Köszönööööm. - szólt a lajhár és elkezdte majszolni a levelet. Csam, csam, nyam nyam. Szünet. Csam, csam. -Hosszú szünet. -Amm…taláááán…amm….a…pillangóóóók…megtuddjáááák…mooonndani…amm, (tele szájjal nem illik beszélni, meg nem is nagyon lehet). - őőőők.....amm…hasonlóóóóóóan…pirinyóóóóók….ammm….és…fürgééééék…..amm. – mondta vontatottan. Klára vidáman megköszönte az útbaigazítást, és mint a szél, rohant a pillangóház felé. A lajhár elégedetten mosolygott. Úgy érezte egy ilyen zsúfolt nap után ideje nyugovóra térni.
Az ezer színben pompázó pillangók minden teketória nélkül el is mondták, hogy a mézlüpük, a hársfákon élnek. Ők hordják szerte-szét a világba a hársfavirág csodálatos illatát. Hogyha a mézlüpük eltűnnének, a hársfa virága sem illatozna többé. Még azt is tudták, hogy Klára kis barátja az elefántház melletti hatalmas fán lakik, és a szülei már égen földön keresik.
Klára köszönetet mondott a felvilágosításért és boldogan szaladt az elefántház felé. Amikor odaért a nagy fához, meglátta a lombok között szorgoskodó mézlüpüket. Azok annyira el voltak foglalva a munkájukkal, hogy először észre sem vették őket, ezért Klára elfüttyentette magát. Erre az ide-oda cikázó mézlüpük egy varázsütésre megálltak a levegőben (csak apró szárnyaikkal verdestek sebesen) és meglepetten meredtek Klárára. Amikor aztán felfedezték a kislány vállán ülő kis mézlüpüt, mindannyian odasereglettek és örültek annak, hogy az elveszett kicsike végre megkerült. A kis mézlüpü az apukája és az anyukája nyakába ugrott, akik felemelték és hosszú percekig köröztek a levegőben egymást ölelgetve, boldogan. Klára elégedetten búcsút intett nekik, aztán gyorsan elindult, hogy megkeresse a nagymamáját.
Ettől kezdve valahányszor elment egy virágba borult hársfa alatt és megérezte annak varázslatos illatát, barátjára, a kis szivárványos mézlüpüre gondolt és a szíve csordultig megtelt vidámsággal.

Read More...

Mese Cost - Csalitos Edömér szemei

Ez egy mese gyerekeknek és gyermeklelkületű felnőtteknek



Volt egyszer egy lányka, akit Klárának hívtak, és aki teljesen úgy nézett ki, mint egy hétköznapi kislány. Az édesanyja minden reggel fölöltöztette, megmosdatta, megfésülte szép hosszú haját, bekötötte a cipőfűzőjét, és elvitte az oviba, ahol egész nap játszott a többi gyerekkel. Ki hitte volna, hogy Klára valójában egy igazi tündér-királykisasszony.
Hogy ő nem volt egy közönséges kislány, azt bárki gondolhatta, már a nevéről is. Aki egy kicsit is ért a rejtett dolgokhoz, az rögtön látta, hogy egy ilyen szép és kedves kislányt így egyszerűen és röviden Klárának hívni, csakis valami megtévesztés lehet. Aminek részben gyakorlati okai voltak. Azt ugyanis, hogy Királyleánykaábrándosregeajándék hosszú és fáradtságos volt kimondani minden egyes alkalommal, amikor valaki megszólította, vagy magához hívta őt. Hát ezért a nyúlfarknyi név, meg persze azért is, mert Klára nem kötötte mindenkinek az orrára, hogy ő egy tündér-királykisasszony. Éppen elég volt az, hogy tudott erről számtalan mesés lény széles e világon. Mindig volt egy közülük, aki Klára körül sertepertélt, hogy a segítségét kérje.
Fáradtságos az élete egy titkos jótevő királykisasszonynak. Ilyen magas elvárásoknak nehéz megfelelni, különösen, ha az ember még csak négy éves. Klára azonban nagyon szeretetre méltó volt és mindig mindenkivel csak jót tett. Így volt ez azon a hétfő délelőttön is, amikor történetünk elkezdődött.
Ez a nap is úgy indult, mint a többi. Klára éppen az óvoda kertjében, kedvenc helyén üldögélt, amikor egyszer csak megjelent Titokzatos Boszimóka. A kis manó a száraz avarból bújt elő és kezecskéit hátratéve kacsázott Klára felé. Amikor odaért hozzá, piros kalapját meglendítve, mélyen meghajolt a kislány előtt és cirkalmas üdvözlőbeszédbe kezdett. Klára türelmesen várt, de amikor a hosszúra nyúlt köszöntésnek végre vége szakadt, Boszimóka ahelyett, hogy rögtön rátért volna a lényegre, szokása szerint élvezettel tovább csűrte-csavarta a szót. Az időjárásról kezdett el beszélni, hogy Firigó a rigó panaszkodott, mert berekedt a hajnali nyirkosságtól, meg arról, hogy Szöcskereki a múlt héten egy különösen veszélyes ugrásnál eltört hat lába közül kettőt és most egy hosszú bottal jár, ami különleges tekintélyt kölcsönöz megjelenésének. Majd amikor végleg kifogyott a témákból elhallgatott és már csak a lábát nézegette nagyon figyelmesen, miközben piros cipőjével a száraz leveleket rugdalta. Úgy tűnt ez az elfoglaltság annyira leköti minden figyelmét, hogy már el is felejtette azt, amiért valójában jött. Az arcán azonban nagyon csalafinta kifejezés jelent meg, ahogy a szeme sarkából figyelte Klárát. Ebből a kislány már tudta, hogy valami baj van, de hogy mi, azt csak hosszas huzavona után lesz képes kiszedni a kis manóból. Ez volt a baj Boszimókával, hogy olyan titokzatoskodó és csintalan volt.
Hogy siettesse kissé az eseményeket, Klára közelebb hajolt Boszimókához és az arcát fürkészve megkérdezte: - Nem történt valami más említésre méltó mostanában manócskám?
- Hát…nincsen semmi különös ezen kívül … semmi különös…nem… nem emlékszem egyéb fontos dologra. – Mondta a manó, miközben arcára kaján vigyor ült ki. - Talán csak az, hogy szegény Lúdbörző Ludmillát annyira megrémisztette egy haszontalan bikfic, hogy egy fertály órán keresztül csuklott és lúdbörzött is egyszerre… - mondta Boszimóka drámai hangon, de huncut szeme csillogásából világosan lehetett látni, hogy roppant mulatságosnak tartja az esetet.
- Igen, igen. - mondta angyali türelemmel Klára. - Tudom ez tegnap volt. Nem történt azóta valami furcsa? Mondjuk ma reggel?
- Most, hogy megint kérdezed királylány, mégis mintha volna valami érdekes, csak hírtelen nem jut az eszembe… Úgy látszik kicsusszant abból a lukas kobakomból – mondta nagy komolykodva, miközben az öklével borzas fejét ütögette. – Ah, tudom már! – Kiáltott fel hírtelem, miközben megpróbált tragikus arckifejezést erőltetni magára. (Nem túl nagy sikerrel, látszott rajta, hogy majd szétpukkad a nevetéstől.) - Maradimordi azt mondta Csigának, hogy gülü szemei vannak! - Vágta ki végre.
Klára rögtön átérezte a kijelentés súlyosságát. Csalitos Edömér a csiga nagyon érzékeny volt a küllemére tett bármilyen megjegyzésre. Megjelenése mindig kifogástalan eleganciájú volt. Különösen finoman cizellált, keresztben csíkos csigaháza tett mély benyomást mindenkire, ezért aztán soha nem is ment el hazulról e nélkül. Jeles napokon még szemkötőt is viselt. Úgy vélte, hogy nem illik az ünnep komolyságához, ha lobognak a szemei. Ez volt az oka annak is, hogy mindig csak megfontoltan, lassan közlekedett. Szeles napokon pedig egyáltalán nem lépett ki az utcára, nehogy valami játékos szellőcske illetlenül meglengesse őket.
Magában egy kicsit azt gondolta, hogy a természet, amúgy hibátlan külsejét, a kelleténél kissé dülledtebb szemekkel áldotta meg, de ezt a világ minden kincséért sem vallotta volna be senkinek. Ezért aztán kínosan kerülte a témát. Azt a kifejezést például, hogy „kocsányon lógó szemek”, soha nem használta. Ehelyett inkább hosszú körülírásokat alkalmazott, mint például „magas, karcsú százon ülő szem”. A dülledt vagy gülü szavak, pedig soha nem hagyták el a száját.
Így már talán mindenki számára érthető, hogy Maradimordi meggondolatlan és meglehetősen durva kijelentése az érzékeny lelkű csiga elevenébe vágott.
Klára, hogy ne veszítsenek további drága perceket, mindjárt meg is kérte Boszimókát, hogy mutassa meg, merre busong most Edömér. A kis manó, nyomában Klárával, fürgén iramlott az óvodakert egy távolabbi, főként bodza és orgonabokrokkal borított, elvadult részébe. Végül megállapodtak egy vadrózsafa tövében. Ott már a többiek, Edömér házát körbefogva, javában azon tanakodtak, mit is kellene tenniük a megsebzett lelkű csigával, aki magára reteszelte háza ajtaját és nem volt hajlandó kibújni onnan, annak ellenére, hogy már egy fél órája könyörögtek neki ezért. A háttérben persze ott téblábolt Maradimordi is, a kissé morózus manó, aki magában morgott valamit, a puhány nebáncsvirágokról, meg arról, hogy mért kell mindig minden kis apróságnak akkora feneket keríteni...
Amikor Klára megjelent, mindannyian odasereglettek hozzá, és panaszkodtak, hogy bár már jó ideje próbálják megengesztelni a csigát, de az a megvigasztalódás semmi jelét nem mutatja. Klára magához hívta Maradimordit is, hogy kikérdezze a történtekről. A manócska elmondta, hogy ma reggel összefutott Edömérrel és hogy mindenféléről beszélgettek, mígnem erre a szerencsétlen témára terelődött a szó. - És szóval hát…azt mondtam neki, hogy …gülüszeme van. Ki gondolta volna, hogy ez a pipogya széplélek ennyire a szívére vesz egy kis tréfát. Vannak, akikkel egyáltalán nem lehet viccelni. - Fejezte be végül a manócska.
Klárának először Maradimordit kellett rávennie, hogy kérjen bocsánatot Edömértől. Ez sem ment túl könnyem, mert a kis manó váltig állította, hogy ő nem tehet semmiről, és arról meg végkép nem, hogy léteznek ilyen túlérzékeny, nyámnyila alakok a földön, akiknek talán jobb lett volna, ha meg sem születnek, mert akkor sok gondtól kímélték volna meg magukat és a világot egyaránt. Végül azonban, Klára hosszas rábeszélésének hatására, beadta a derekát. Még ennél is nehezebbnek ígérkezett Edömér megbékítése.
A kislány odament a csiga házához és megkocogtatta az oldalát. Kip-kop. – Edömér, itthon vagy kicsi csigám? Semmi válasz. Klára ebből már látta, hogy itt kedves szavaknál többre van szűkség. Megkérte a körülötte tanácstalanul álldogálókat, hogy gyorsan hozzanak neki friss leveleket, de ne csak úgy tessék-lássék módon akármit, hanem válogatottan, csakis a csiga legkedvesebb eledelét, a pitypang friss hajtásait. Sok kis segítője mindjárt szerteszét szaladt és nem telt bele öt perc, már egy kisebb kupacnyi zsenge pitypanglevelet hordtak Edömér háza elé. Akkor Klára fogta és apró darabokra vágta a leveleket, hogy még jobban illatozzanak, majd az egészet belerakta egy nagy salátástálba és a zöldség tetejére még egy sárga boglárkavirágot is biggyesztett díszítésül.
Eközben Edömér már nyugtalanul feszengett a házában. A friss saláta kellemes illata nagyon csábító volt, ezen kívül igazán jól esett neki, hogy a többiek ilyen kedvesen vigasztalják. Az meg különösen hízelgett a hiúságának, hogy maga a királylány is eljött, hogy kiengesztelje.
Így már csak félórányi szüntelen rábeszélésre volt szükség, hogy végre kibújjon a házából, de azért előtte a fejére rakott egy papírzacskót, hogy eltakarja vele hosszú kocsányon lógó szemeit. Klárának újabb, negyedórai könyörgéssel sikerült rávennie Edömért, hogy a zacskót is vegye le. Ekkor a kislány maga elé húzta Maradimordit, aki néhány bíztatásnak szánt hátba bökdösés után, nagy nehezen belefogott mondókájába, miközben zavartan gyűrögette kabátja szélét.
- Humm… Csak azt szeretném mondani Edömér, hogy ne haragudj és nem akartalak megbántani… Itt egy kicsit elbizanytalanodott, de Klára bátorító pillantásainak hatására folytatta. És szóval… szerintem nagyon szépek a szemeid…. és az meg különösen festői, ha lobogtatja őket a szél…. de tényleg. A manó szavainak hallatán Edömér elpirult az örömtől és meghatottságtól. A békülés jeleként mindjárt meg is hívta Maradimordit (és persze a többieket is) egy kis salátázásra. Mindannyian körbeülték a nagy tálat, és elégedetten nekiláttak az evésnek. Bár Edömér mindenkit kínált a boglárkával, azt senki sem fogadta el, hanem ragaszkodtak hozzá, hogy a csiga fogyassza el a legínycsiklandozóbb falatot.
Hogy ilyen szépen elrendeződött minden, Klára visszament a gyerekekhez sárpogácsát készíteni.
Edömér pedig ettől a naptól kezdve, nem hordta többé a szemkötőjét.

Read More...

Radio Cost - Halál

Meghalt Orbán Viktor.

Read More...

Jóreggelt ba**meg! II.





"Sötétben, egyedül, a fájdalommal küszködve fogsz meghalni"

Egy kis csemege angolul tudóknak.

Az egyik angol volt szcientológus belebotlott egy Sea Orgos különítménybe East Grinsteadben (itt van az egyház angliai központja). Az egyikkel némi beszélgetésbe is keveredett, amit fel is vett a videokamerájával.

Íme:



Az illetőről kiderült, hogy a neve George Baillie, kanadai és OT VIII-as, ami a legmagasabb szellemi szint a szcientológiában.

nézd meg magad!

itt egy lista a titkoltan szcientológus sztárokról. bakker még Beck is az.

és mit keres itt a fiatal herceg? hát mert azt nyilatkozta, ő, az androgűn és a nemileg/némileg meghatározhatatlan, hogyismondjam... öltözködés, apostola. - szóval ő, aki egész megjelenésével a nő és a férfi közötti határvonalat mosta össze, és ezért - na jó : is - lett sztár (természetesen zseniális számainak hallgatása közben nem kell ezzel foglalkozni) de elmondta nekünk, hogy ő bizony ellenzi az azonos neműek házasságát.
na.
de az, aki prince-szel énekel, beyoncé knowles, na, ő szcientológus.
milyen érdekes.
szóval prince élete példájával mutat nekünk utat! női ruhába lehet öltözni, de férfiaknak férfiakkal házasodni, na, az már neki is sok.
let the woman be a woman and the man be a man
persze sokan vannak így, nem mondom, én is sokszor ébredek arra, hogy jobbra indultam, és balra mentem. mindig el is határozom, hogy ez volt az utolsó, és sokáig ki is tartok. de ez az élet, bukás és felkelés. úgyhogy tekintsétek csak spoilernek a képet, lilly allenre is milyen sokan kattingattak, aki, ugye, szintén ebben a kérdésben foglalt állást.
szóval ő, prince, nem szcientológus. csak ő is másnak néz ki, mint ami valójában. mert az a joviális fehér inges úr a videóban, ő is másnak néz ki, mint ami valójában.
szerintem.
és egyébként a nemrég eltávozott Isaac Hayes - alias Chef - is szcientológus ... volt. itt is az a south park rész, amiben kiderül, hogy chef bizony a sötét oldal szolgája. mit szolgája. jobb keze.


mindekinek jó reggelt.







Read More...

Monday, August 24, 2009

TV Cost - animation

orosz zseni szentpétervárról: a világ végén.


Read More...

TV Cost - nagyon short film

az idei jelmezverseny győztese:


Read More...

TV Cost - animation





Read More...

TV Cost - animation

by Stephen Irwin.



"The Caretaker, an infirm elderly man, lies in his hospital bed whilst an evil robot wreaks mayhem outside in the city. His only companion is a superhero doll that he has owned since he was a boy. To the old mans surprise a collection of miniature theatre stages appear on the floor on which we see moments from his past, and that reveal a disturbing link between the Caretaker, his superhero doll and the evil robot outside. (This is a UK Film Council Digital Short film made through Film London)."

Read More...

TV Cost - Short Film



Egy 5 perces rovidfilm az 1916 es 30 kozott epult brit specialis radarokrol. A "Figyelo Fulek" az ellenseges repulogepek kozeledeset jeleztek akusztikusan.


Read More...

Gálya 06

Mostantól rólam itt lehet olvasni, nézni, hallgatni. Ahogy tudom, frissítem.

Mindenkit csókoltatok!

Read More...

TV Cost - music

Örvendezzünk Mityóéknak!!


Read More...

Sunday, August 23, 2009

Radio Cost - Filmajánló - District 9


Új sci-fi a láthatáron, nálunk szeptember 24-től a mozikban.
District 9 - Neill Blomkamp filmje
Offisöl
IMDb


"A történet alapjául a dél-afrikai születésű rendező saját, 2005-ös rövidfilmje szolgált. Az időpont 1990, a helyszín Johannesburg, ahol földönkívüli lények jelennek meg. Az idegeneket elüldözték saját bolygójukról, de Dél-Afrikában sem járnak jobban, mert az egyre szaporodó etnikai összetűzések nyomán gettókba kényszerülnek."
via Filmvilág Blog

a rövidfilm:



Read More...

szep volt, fiuk, lanyok!

megint reklamozom magam, probalok Cajon-nal bekerulni valami egyuttesbe (mindegy, milyenbe), mert hamarosan erkezik a Hope Cajon Londonba, ugye! :) igy belefutottam ebbe a felvetelbe. ez valahogy most nekem esszencialis....
2008 januar.


Read More...

Radio Cost - Music

beagyazas irigy de nem linkidegen.
Talking Heads - Live in Rome 1980 - 02 Stay Hungry.

Stay Hungry

I think that we can signify our love now,
Ooh girl, you can initiate an impulse of love.

Stay hungry, stay hungry, stay hungry
Move a muscle, move a muscle, move a muscle.
Make a motion, make a motion, make a motion.
Pull it tighter, pull it tighter, pull it tighter.
Double beatin’, double beatin’, double beatin’
Double beatin’, double beatin’, double beatin’
Palpitation, palpitation, palpitation.
Stay hungry, stay hungry, stay hungry.

Here’s that rhythm again.
Here’s my shoulder blade.
Here’s the sound I made.
Here’s the picture I saved.
Here I am.


Read More...

Jazz Cost - The Mills Brothers


A wiki. A hivatalos oldaluk annyira rossz, hogy be sem linkelem. Na de amit a harmincas években műveltek, az nem semmi!

Kölyök barátomtól sikeredett pár éve beszerezni pár albumukat. Azóta nagyon szeretem őket. Sajnos a negyvenes évek végétől kissé elkurvultak. Ahogy megtehették, rögvest bigband-et raktak maguk mögé, és nyálas nótákat énekeltek. Éppen ezért most csak a harmincas évekből válogattam gyöngyszemeket, mivel nekem a Mills Brothers az a Mills Brothers, akik akkor voltak. Az egyszál gitáros, szájjal trombitálós tubázós, kegyetlenül szólózós Mills Brothers. Ami még jazz volt a javából.

Az első videó minőségéért elnézést kérek, de az ős karaoke mindenért kárpótol:



Jungle Fever!!!



Egy kis pörgés! Mindenkinek a figyelmébe ajánlom a "trombita" és scat szólókat!



És végül egy gyöngyszem: Swing It, Sister:



Ezekkel a zenékkel búcsúzom mindenkitől! Fél év múlva ugyanitt!

Read More...

Saturday, August 22, 2009

Radio Cost - Music

Psapp — Hi


Read More...

Radio Cost - Listen!

Siglo 21: Festival Electrosonic (21 Agosto 2009)

Read More...

Friday, August 21, 2009

Jack Warman

Már a neten!



Képköznapok Dunaszeksző, HU
Banal Films, London, UK
Zimbabwe Motion Dreams, ZB
Ougadanougou Bubinga Beougu, BF

Read More...

Filmajánló - Andrej Rubljov

Tarkovszkij sokat emlegetett harang-jelenete az Andrej Rubljov-ból, 1966-ból.
a beágyazott fél órát érdemes végignézni, ha meg akarjuk tudni, mi az, amitől működik egy művészi alkotás, ill. mitől is jön létre. a harangöntő fiú epizódját meg-megszakítják ugyan más történések is, de tartsunk ki. igazi őstoposzról van szó!!






Read More...

Tv Cost - Music

Read More...

Rapid Filmklub - Brian élete

Augusztus 28. Péntek 20.30
Dunaszekcsői Művelődési Ház


Terry Jones: Brian élete (Monty Python's Life of Brian, 1979, 100 perc)
színes angol film

részlet:

Read More...

Thursday, August 20, 2009

TV Cost - Halál

Meghalt Soltész Rezső.

Read More...

Guess Her Muff

Read More...

Színes rovat - irodalom

nyári vers


Read More...

Wednesday, August 19, 2009

Royal fesztivál 2009

Read More...

örülök, hogy locsoghatok!!

BEBASZVA TILOS,de máshogy meg minek

LOCSOGÁS:

Read More...

Radio Cost News - London

Read More...

Filmajánló - Black Sun


Gary Tarn: Black Sun
Wikipedia.

van ez a film, amit nemrégiben megnéztünk és hát arra gondoltam, hogy stílusos lenne csak a hanganyagot megosztani (itt) a nagyérdeművel, hiszen egy vak festő narrál végig, és ugyan a képek nem rosszak, de a lényeg a monológban van.
70 perces meditatív kikapcsolódást kínál a film, úgyhogy csak dőljetek hátra és képzeljétek magatokat annak a pszichológusnak a helyébe, aki meghallgatja Hugues de Montalembert élettörténetét.

a hanganyag korlátlan ideig letölthető, szeressük hát újra a Sendspace-t!


"Gary Tarn investigates this through the story of Hugues de Montalembert, a New York-based artist and filmmaker who was blinded by a vicious attack in 1978. After the attack, Montalembert learns to cope with his despair and to go through life a new way, seeking to make ordinary things extraordinary. Defying expectation, the remarkable artist continued to travel the world alone, learning to navigate life in a new and beautiful way. Through creative imagery and philosophical narration, director and composer Gary Tarn creates an expressionist, poetic meditation on an extraordinary life without vision, and the idea of perception in general."


extrák:





Read More...

The Londoners - Nicole Again

vége az első évadnak.

Read More...

Tuesday, August 18, 2009



Read More...

TV Cost - Musical - Xanadu

Olivia Newton John feat. Electric Light Orchestra



Ez a kedvenc számom ma.

A klip az 1980-ban készült Xanadu című filmből való.
Sajnos még nem láttam a filmet, de azok után, amiket olvastam róla, úgy érzem megérne egy Royal Cinema vetítést.
Legyen elég annyi, hogy az IMDb szerint minden idők 10 legrosszabb filmje között tartják számon.
Egy kritikusa egy szóban fejezte ki véleményét a filmről: Xanadon't.


Szentimentális megjegyzés:
Ez volt Gene Kelly (emlékeztek, a pasas, aki képes volt táncolni és énekelni az esőben) utolsó egész estés filmje, amiben táncos szerepet kapott.

Read More...

Royal Gallery

szép.

Read More...

TV Cost - reklám

Trabant.


Read More...

Tv Cost - Music

Read More...

Monday, August 17, 2009

TV Cost - Music

Beirut - Ederlezi (Live)


Read More...

Tv Cost - Music

Read More...

Sunday, August 16, 2009

Gálya 05

27-én indulok reggel 9:55-kor a United Airlines gépével.

És ez jó:

Dave Carroll 2008 nyarán Nebraszkába utazott turnézni a bandájával. Szerencsétlen a repülő ablakából nézte végig, ahogy a rakodók szarrá törik a 3500 dolcsis Taylor gitárját. Kilenc hónapi huzavona után sem volt hajlandó a cég megtéríteni a kárt, így Mr. Carroll bosszúból írt három nótát, melyből ez az első. Jó, hogy megtette, mivel a videó hatására (majd ötmilliós nézőszám!) kissé megcsappant a bevétel. Becslések szerint a United Airlines a mai napig kb. 180 millió dolláros veszteséget tudhat be a bosszúálló nótának.

Így majd az én gittyómra is jobban figyelnek!!! :)



Read More...

Saturday, August 15, 2009

Térkép a film világához

...ha eltévednél...


a térkép az IMDb 2009.június 19-i "A világ 250 legjobb filmje" listája alapján készült, mondja az alkotó.
az eredetit megtalálod itt

Read More...

Linkajánló - 40 Sexy and Creative Typograhic Logo Design

Egy jó kis válogatás.

Személyes kedvenceim:





A teljes lista itt:
40 Sexy and Creative Typograhic Logo Design

Read More...

Friday, August 14, 2009

Színes rovat - gyerekjáték

"Grow up to be gay!"


Read More...

TV Cost születés

Megszületett Lilu babája!



Lilu egy "meglepetés telefon" keretében árulta el a nagy hírt: augusztus 6-án világra jött kisfia, Dávid.

Read More...

TV Cost halál


Meghalt Eunice Kennedy Shriver








Meghalt Eunice Kennedy Shriver, John F. Kennedy néhai amerikai elnök nővére. Az asszonyt 88 éves korában érte a halál egy massachusettsi kórházban. Eunice Kennedy Shriver – aki Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó anyósa – arról lett híres, hogy ő rendezte az első speciális olimpiát 1968-ban.


Read More...




Read More...

TV Cost


"More than 200 dancers were performing their version of "Do Re Mi", in the Central Station of Antwerp. with just 2 rehearsals they created this amazing stunt! Those 4 fantastic minutes started the 23 of march 2009, 08:00 AM. It is a promotion stunt for a Belgian television program, where they are looking for someone to play the leading role, in the musical of "The Sound of Music". "

Read More...

TV Cost - Halál

Meghalt Szabó Rozália.







Read More...

Színes rovat

Bada Dada

Read More...

The Londoners - Jha

Read More...

Üdvözlünk titeket, avagy Idegeneknek tilos a bemenet

gyerekkorból nagy kedvenc, aminek a végén repül a nagymama. Elem Klimovtól a Hurrá, nyaralunk! ő csinálta a Jöjj és lásst!
de most nem a nagymamás részt tettem be, hanem egy másikat, mert olyan szépen süt a nap, hogy kedvem volna ott lenni.
itt egy jó kis leírás a filmről.


"A film nagy sikert aratott a nézők körében, nem lehetett tehát elhallgatni, bejárta az egész szocialista tábort, játszották ha kellett, ha nem, aztán vagy felismerték benne a rendszerkritikát, vagy nem. A gyerekek nem, márpedig ők voltak a legnagyobb felvevőpiac a filmre, ezért is lehetett szabadon terjeszteni. Nyugaton sem ismeretlen az alkotás, de ugyanakkor mégis Klimovnak okozott rengeteg kellemetlenséget, pedig ez a film csak a diplomamunkája volt. Nem tudták neki megbocsátani, hogy ilyen allegórikus módon bár, de kritizálta a szovjet berendezkedést, nem is kapott sok megbízatást az élete folyamán. Megjegyzendő, hogy az egyik vádpont szerint Klimov rossz helyet talált Kosztyának épp Dinyin dobogója alatt, mert jó, hát legyenek olyanok, akiknek nem tetszik a rendszer, de az már nem túlzás, hogy ezek – Kosztya és barátai, meg később a komszomolisták - épp a szónok lába alatt húzzák meg magukat?

Hát azért legyünk őszinték: ez a kritikai megközelítés is van olyan szórakoztató, mint az egész film. Meg az is, hogy 1972-ben Budapesten a szovjet filmek fesztiválján a Pesti Moziműsorban így jelent meg a film címe: Hurrá, nyalunk! Pedig láttuk: a film aztán pont nem erről szólt"


Read More...

Thursday, August 13, 2009

Literal Video - új őrület

"Egyszerű munkahelyi tréfának indult, ám úgy tűnik világszintű divathullám lett az úgynevezett "literal video" jelenségből, ami egy egyszerű, ugyanakkor zseniális ötlettel csinál bolondot világhírű videoklipekből: az eredeti dalszöveg helyett itt arról énekelnek, hogy mi is történik éppen a videón. Újszerű paródia, ahol nem az előadót, hanem a klipjét gúnyolják ki."





Teljes cikk, és több videó itt.

Read More...

The Londoners - The Squat 3

Read More...

TV Cost halál


Megdöglött mára az egyik Krédlim(japántyúkom)

Sajnos a másik japántyúk is gubbaszt(kutya? ,b.pestis?),így nagyon megborul a helyes ivararány.



Read More...

Dencs Csabi és a Trabant Mobil


Bajáról Olaszo.-ba ment dobolni ,oly régen .
Az együttes oldala:ittttttttt
és májszpész


Read More...

Wednesday, August 12, 2009

Balog Mária

Régebben írtam róla itt....és ehhez kapcsolódik a Néma Nővérek felhívása is....

Ide meg a többit.

http://www.hirszerzo.hu/cikk.veletlenul_elte_tul_a_roma_kislany_a_gyilkos_tamadast.118207.html

Read More...

kalandos életem

... a túléléshez néha kellenek megrögzött szokások, legalábbis nekem, pl. ahogy minden reggel ugyanazokat az oldalakat ugyanabban a sorrendben nyitom meg a munkahelyi gépen... emiatt történt, ami történt...

...szóval, ma is mint mindig a sorrend, a belső levelező rendszer, a belső iratkezelő rendszer, egy másik iratkezelő rendszer, statisztika (az egyik legfontosabb, valójában a cég szempontjából ez az oldal bizonyítja, hogy dolgozom), aztán a gmail és végül egy extra ablakban minden reggel ránézek a radio costra is, szertartásosan, hogy van e új post, meg úgy egyébként, hogy működik e, hogy nincsen semmi kódolt rendellenesség, és néha beleolvasok a szövegekbe (mert valami miatt a céges gép nem tudja kezelni a beágyazott videókat, a youtube viszont probléma nélkül működik, igaz, hogy németül, de betöltődik és én böngészhetek, rejtélyes dolgok ezek, nem is akarok jobban belegondolni), aztán ugyanilyen szertartásosan be is zárom a radio cost ablakot.
...mint mondom ez történt ma is, nyitogattam sorban az ablakokat, és akkor a radio costhoz érve, a megszokott fejléc és sötét háttér helyén ott volt, az első kritika, amit a multinacionális rendszer mért ránk, fehér alapon fekete, a figyelmeztető üzenet, idézem:

"A weboldal elérése az érvényben lévő konszern-irányelveknek megfelelően zárolásra került.
Meghatározott weboldalak elérése akkor kerül zárolásra, ha azok tartalma nyilvánvalóan nem szükséges a munkahelyi feladatok ellátásához. Ezek közé tartoznak egyebek mellett az alábbi tartalmak: szex, rasszizmus, erőszak, stb.

Az Ön PC-jéről az alábbi URL-t póbálták meg elérni:http://radiocost.blogspot.com/

Abban az esetben, ha Önnek a munkahelyi feladatai ellátásához szüksége van ezeknek az URL-eknek az elérésére, kérjük, küldjön egy e-mailt az ...-nek és írja le röviden a munkahelyi felhasználás szükségességének indokait."

...egy röpke pillanatig elképzeltem azt az e-mailt, egy röpke pillanatig azt is elképzeltem, ahogy egy bizottság előtt ülve próbálom megmagyarázni, hogy nemcsak olvasom, de a létrehozásában is tevékenyen résztveszek, egy röpke pillanatig megint jön a doppelgänger érzés, tessék a cég leleplezett, a csendes, szürke, hivatalnok külső mögött kiderül, hogy csupa szex, rasszizmus és erőszak az életem...
...akkor már hangosan röhögök , a többiek nem értik, és én nem is bánom...

Read More...

More info about Jonathan Glazer

Azt hittem ismeritek, ezért nem írtam többet róla....

Ide meg a többit.

Én egy Krétakörös színházi trip kapcsán ismerkedtem meg az Ő képi művészetével. Itt találsz róla több infót, hivatkozást:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jonathan_Glazer

Read More...

Jonathan GLazer

Gondolom, nem kell bemutatnom Nektek Jonathan Glazert, az angol videóst, aki leginkább reklámfilmekkel (melyekben a zene is rohadtul illeszkedik) és zenei videoklipekkel hívta fel magára a figyelmet....
Pár gyöngyszemet tőle, Nektek, tessék, élvezzétek.
1.
Handel és a Lewis...a Nő és a férfi
2.
Leftfields és a hullámok és az örök Guiness
3.
És egy UNKLE klip..nagyon súlyos......a videóhoz még annyit, hogy az UNKLE zenei formációban a RADIOHEAD tagjai is zenélnek...tegnap olvastam, hogy a Radiohead nem tervez több lemezt:(
1.

2.


3.




http://www.youtube.com/watch?v=nsg1y2ZrPfA



Read More...

„Magyarok és romák véreznek…” – videó

Éneklős, beszélgetős estet és virrasztást tartottak tegnap este a Gödör Klubban, megemlékezve a kislétai gyilkosságról.

HVG videó. Palya Bea....ismét itt is....

http://hvg.hu/videok/20090806_video_virrasztas_kisletai_gyilkossag.aspx

Read More...

Néma Nővérek káltványa

VIRRASSZ! - Erőgyűjtés a Gödörben

„A Néma Nővérek nevében augusztus 5-én virrasztás kezdődött a Gödörben a hétfőn meggyilkolt Balogh Máriáért.
A Gödör nemes helyszín, ott mindig virrasztanak, sokan, szeretettel. A Néma Nővérek gyertyái addig égnek a Gödörben, amíg az ártatlan áldozat Balogh Mária gyilkosa megkapja büntetését.


http://elofolyoirat.blogspot.com/2009/08/virrassz-erogyujtes-godorben-nema.html

Read More...

Tv Cost - Music

17 évesen mindenkinek megvan a maga darkos oldala, legalábbis zenei téren biztosan. nekem a bonansa és a depeche mode kimaradt, helyette a dead can dance-ből szürcsöltem a vért.



Murderer!
Man of fire.

Murderer!
Ive seen the eyes of living dead.
Its the same game - survival.
The great mass play a waiting game.
Embalmed, crippled, dying in fear of pain.
All sense of freedom gone.

Black sun in a white world.
Like having a black sun in a white world.

I have a son,
His name is eden.
Its his birthright,
Beyond estranged time.

Give me 69 years,
Another season in this hell.
Its all sex and death as far as I can tell.

Like prometheus we are bound,
Chained to this rock of a brave new world,
Our godforsaken lot.
And I feel thats all weve ever needed to know,
til worlds end and the seas run cold.

Give me 69 years,
Another season in this hell.
There is sex and death
In mother natures plans.

Like prometheus we are bound,
Chained to this rock of a brave new world,
Our godforsaken lot.

Read More...

David Lynch rajzfilmsorozat - Dumbland


David Lynch describes Dumbland as "a crude, stupid, violent, absurd series."

"I like this (Flash) technology, and I like the company," says Lynch, 54. "They're the kind of people who will help define what the Internet is. It's modern thinking and the right way to go."
(idézet:http://www.lynchnet.com/dumbland/)

Dumbland a wikin.


"i am an one-arm duck fucker."



itt meg egy playlist 8 videóval.

Read More...