Wednesday, August 12, 2009

kalandos életem

... a túléléshez néha kellenek megrögzött szokások, legalábbis nekem, pl. ahogy minden reggel ugyanazokat az oldalakat ugyanabban a sorrendben nyitom meg a munkahelyi gépen... emiatt történt, ami történt...

...szóval, ma is mint mindig a sorrend, a belső levelező rendszer, a belső iratkezelő rendszer, egy másik iratkezelő rendszer, statisztika (az egyik legfontosabb, valójában a cég szempontjából ez az oldal bizonyítja, hogy dolgozom), aztán a gmail és végül egy extra ablakban minden reggel ránézek a radio costra is, szertartásosan, hogy van e új post, meg úgy egyébként, hogy működik e, hogy nincsen semmi kódolt rendellenesség, és néha beleolvasok a szövegekbe (mert valami miatt a céges gép nem tudja kezelni a beágyazott videókat, a youtube viszont probléma nélkül működik, igaz, hogy németül, de betöltődik és én böngészhetek, rejtélyes dolgok ezek, nem is akarok jobban belegondolni), aztán ugyanilyen szertartásosan be is zárom a radio cost ablakot.
...mint mondom ez történt ma is, nyitogattam sorban az ablakokat, és akkor a radio costhoz érve, a megszokott fejléc és sötét háttér helyén ott volt, az első kritika, amit a multinacionális rendszer mért ránk, fehér alapon fekete, a figyelmeztető üzenet, idézem:

"A weboldal elérése az érvényben lévő konszern-irányelveknek megfelelően zárolásra került.
Meghatározott weboldalak elérése akkor kerül zárolásra, ha azok tartalma nyilvánvalóan nem szükséges a munkahelyi feladatok ellátásához. Ezek közé tartoznak egyebek mellett az alábbi tartalmak: szex, rasszizmus, erőszak, stb.

Az Ön PC-jéről az alábbi URL-t póbálták meg elérni:http://radiocost.blogspot.com/

Abban az esetben, ha Önnek a munkahelyi feladatai ellátásához szüksége van ezeknek az URL-eknek az elérésére, kérjük, küldjön egy e-mailt az ...-nek és írja le röviden a munkahelyi felhasználás szükségességének indokait."

...egy röpke pillanatig elképzeltem azt az e-mailt, egy röpke pillanatig azt is elképzeltem, ahogy egy bizottság előtt ülve próbálom megmagyarázni, hogy nemcsak olvasom, de a létrehozásában is tevékenyen résztveszek, egy röpke pillanatig megint jön a doppelgänger érzés, tessék a cég leleplezett, a csendes, szürke, hivatalnok külső mögött kiderül, hogy csupa szex, rasszizmus és erőszak az életem...
...akkor már hangosan röhögök , a többiek nem értik, és én nem is bánom...

4 megjegyzés:

Renato Csatich said...

:)))))
sex, rasszizmus, eroszak:))))
a halalt kihagytak:)))

kurva nagyot rohogtem. na az ilyen pillanatokert erdemes elni. sot, ez az elet. guess her muff, ciganyozas es halal!!
le a multikkal! sot, halal a multikra!!!!

roomann said...

nyilvántartanak
nyilván tartanak tőled


http://www.youtube.com/watch?v=7PWi9Ek6aVM&eurl=http%3A%2F%2Fvideo.google.com%2Fvideosearch%3Fq%3Dkontroll%2Bcsoport%26oe%3Dutf-8%26rls%3Dorg.mozilla%3Ahu%3Aofficial%26client%3Dfirefox-a%26um%3D1%26ie%3DUTF-8%26ei%3Dar&feature=player_embedded#t=211

chamichaze said...

csak érdekességként:szóval kiderült, hogy ez a vállalati tiltás dolog másokat is felzaklatott.
a webisztán
http://webisztan.blog.hu/api/trackback/id/1344804 ezzel kapcsolatos friss cikkére több, mint 700 komment érkezett (és majdnem mind a témába vág)

md said...

hahhaaa! Tudtam én Edit! nyilván más oldalakat is blokkoltak, de te nem vallod be. áruld már el, lécci. az nem lehet, hogy amulti csak úgy, értemetlenül és igazságtalanul beskatulyázzon téged. kellett, hoyg oka legyen... :))