Sunday, August 15, 2010

Meditáció VII.

pár hete elmentem egy csoportos meditációra, ahol kb. nyolcvanan voltunk. ez egy ilyen éves nagy banzáj volt, ami kimelt fontossággal bírt a véda kalendáriumban (amit azóta sem tudom, hogy mit takar, de majd kérek könyveket tőlük).éppen teliholdra is esett a dolog, nagyon be volt zsongva mindenki. valami korszakváltásról volt szó, hogy most jön az új. jött is, az azt megelőző nap jöttem össze egy feka lánnyal, akit szeretek ugyan, de nincsen szerelem és már nincs is meg mint szerető, hanem tartom a baráti köteléket (ez a terv). az öcsém aznap költözött egy másik helyre, meg még hallottam híreket, hogy kivel mi van, szóval volt a dologban valami a változások idejével kapcsolatban.
a meditációs élményem tényleg eddig a legintenzívebb volt itt, persze ez érthető is ilyen csoportlétszámnál. (egyébként sajnos nem járok ilyen összejövetelekre a melóm miatt.)

lassan már fél éve, hogy gyakorlom a transzcendetális meditációt (napi kétszer) és csak pozitívan nyilatkozhatok róla. a legszembetűnőbb, hogy alapjában véve jól érzem magam, hogy nincsenek olyan mélypontjaim, amiknek az esetek többségében úgy szenvedtem, mint egy sebesült állat egy erdő közepén és csak valamifajta önsorsrontásba kevertem magam, ami ciklikusan visszatért. ha vannak is sötét pillanataim, nem döngölnek földbe, hanem gyorsan elillannak. és valami lassan terjedő kellemes megelégedettséget is érzek már, ami kihat a mindennapokra. jól érzem magam a munkahelyen, jól érzem magam otthon egyedül, jól érzem magam a feka szeretővel, ha van, ha meg nincsen, az sem baj, ugyanúgy jól vagyok. heti egyszer zenélek, kedvem van másoknak besegíteni filmezés terén, mindezt ingyen, nem is érdekel a pénz. és hát ha van valaminek haszna, akkor ez az, a hasznos cselekedet, mert máris érzem, hogy azt kapom, amit adok, szóval minden rendben. sokat böngészek a neten fölöslegesen, facebook meg ilyen ökörségek, már csak ezt akarom leszűkíteni, mert az agyam csapong tőle ide-oda, és lefáraszt. ezzel kapcsolatban gondoltam, hogy felveszek egy vlogot még így utoljára a sorozatban, mert minek ezt folytatni. aki akarja, úgyis rátalál a dolgokra.

A Maharishi könyvet megrendelhetd itt 4900 ft-ért.

Nagy Csoport Magyarországért Alapítvány
Cím: 1011 Budapest, Bem rakpart 15. 4. em. 20.
Tel: 06-1-225-0393
Fax: 06-1-225-0394



1 megjegyzés:

aPepe said...

engem pedig érdekel!
ahogy érdekel a meditáció is meg az animáció is meg te is.

de a változások azok itt vannak, az nem kérdés!