Friday, September 30, 2011

Demokratizmus vs erőszak

„Az iskola eszméje – ha nem is a mai bürokratikus formában - az egyike a leghatalmasabb társadalmi felfedezéseknek, amivel rendelkezünk. Az iskola legmélyebb szükségletünkön alapul, és motivációt ad, amelyet nem tudunk letagadni, még ha akarnánk se. A tanítás a felnőttek kevés természetes funkciójának egyike. Nem adhatjuk fel, ha a gyerekekkel szemben állunk. Ez az igényünket a fiatalok, akik öröklik világunkat – elfogadják. Elképzeléseiket saját egyéniségükről, büszkeségüket, igényeiket jogaikra abból építik fel, amit mi kínálunk nekik, sőt ebből képezik ideáljaikat is. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ezek a dolgok olyan erőtlenek lennének, hogy mi a képzést erőszakra kellene alapozzuk, ennek minden káros következményével.”

(George Dennison: The Lives of Children 1969)

Megszületett a Nemzeti köznevelésről szóló törvény koncepciója.
Az egyik nagy kedvencem a kötelező önkéntes szolgálat a középiskolákban. Hogy lehet kötelező ami önkéntes? Gyorsan át is nevezték közösségi szolgálatnak :). A másik nagy kedvencem a 6 és 8 osztályos gimnáziumok fokozott parancsuralmi rendszere, előírt teljesítési kritériumokkal.

Ide most csak a koncepció néhány, az index által kiszemezgetett alapelvét másolom csak:

"A Nemzeti Közösségi nevelésről szóló törvény megalkotásának az a tétje, sikerül-e úgy átszervezni a rendszert, hogy az alkalmassá váljon a munkát tisztelő, magabíró, korszerű tudással rendelkező, s önálló magyar gondolkodásra képes emberek nevelésére, akik elkötelezettek a nemzeti közösség alapvető értékei iránt."

“A versenyképesség megőrzésének, javításának, a nemzet felemelkedésének és erőssé válásának legfontosabb feltétele egy identitásában, értékrendjében szilárd, a 21. század követelményeinek megfelelő tudással és képességekkel felvértezett új nemzeti középosztály létrejöttének elősegítése".

"A közösségi nevelés célja tehát nem más, mint megtanítani a magyar gyermekeket magyarul gondolkodni és beszélni."
A köznevelési rendszer minden egyes magyar gyermek számára megadja a valódi lehetőséget és esélyt a felzárkózáshoz a nemzeti középosztályba.

"Az intézményrendszer fenntartója az állam, amely a kormányhivatalokon keresztül látja el feladatait. A helyi közösségek iskoláik iránti elkötelezettségére és a magyar tradíciókra tekintettel az állam határozott időre szerződéssel átadhatja a fenntartást a települési önkormányzatoknak."

“A köznevelés egészét erkölcsi és szellemi értékek határozzák meg, elsősorban a szeretet, a bizalom, a becsületesség, a munka, a tudás, az igazságosság, a rend, a szabadság, a méltányosság, a szolidaritás, és minden hátrányos megkülönböztetés elvetése.”

aki eljutott idáig de nem akar sokat olvasni itt az index összefoglalója a koncepcióról, akit bővebben érdekel annak íme a koncepció.

Read More...

koncertajánló

Ezt nagyon ajánlom. Aki tud, menjen el rá, sajnos én nem tudok:

http://www.pecsprogram.hu/program/Iva_Bittova__Vladimir_Vaclavek

Befejezte a cucc a tag-et, szóval már valaki posztolt róla valamikor, szóval biztosan van mór infó.

Nekem egy kazettám volt tőle, kb. '92 körül, amire csak annyi volt írva, hogy bitova, már így írtam én is át az eredetiről. Most meg itt koncertezik Pécsen, hurrá!

Read More...

Thursday, September 29, 2011

Idézet

"Mert mindenki tudja, hogy az az ország ahol a kormányfő reggeli közben kitalálja, aznap éppen melyik gazdasági szereplőtől fog valamit elvenni, amit aztán a parlament ebédre már alkotmányba is foglal, hogy a köztársasági elnök még aznap a vacsora előtt alá is írja és kihirdesse, az a befektetők szemében egy elkerülendő banánköztársaság."

Read More...

TV Cost - Animation - Spacetoon

Dubajban sokat néztük a Spacetoon nevezetű rajzfilmcsatornát, ami megér egy külön posztot. Mert alapvetően rettenetes, de ugyanakkor (és ugyanezért) nagyon szórakoztató, főleg ha az ember annyira fáradt, hogy nincs kedve felmérgesedni tőle. De persze nem csak az alább látható saját nemtudommiket adják, hanem sok Tom és Jerrit is, ami viszont feltétel nélkül jó húzás részükről. Amúgy repertoárjuk nagy részét mindenféle harmadrangú keleti rajzfilmek adják ki, na meg persze van olyan animáció is, ami a Korán történeteit dolgozza fel.

Hivatalos oldal itt, meg persze van nekik nemzetközi oldaluk is, nehogy baj legyen.

Elsőnek fogadjátok nagy szeretettel a magát a csatornát reklámozó animációt, amivel túl is esünk hamar a legrosszabbon:



Habár van mégegy, ami szintén önreklám:



Aztán vannak ezek a látszólag céltalan rettenetek, amiket ha értenék, nyilván kiderülne, hogy van valami erkölcsi mondanivalójuk, de így csak simán fájdalmasak:





Meg van ez a Fulla nevű márka, ami az arab barbinak felel meg. Ennek meg ilyen reklámja van:



Sok ilyet kellett végigszenvednünk, mire felcsendült a várva várt szignál, ami feledtette velünk, hogy milyen csatornát is nézünk valójában:



Read More...

Filmajánló

Jean Luc Godard: Film socialisme (2010)

Read More...

Wednesday, September 28, 2011

trance mix, jó klippel

Read More...

Tuesday, September 27, 2011

Eddig minden pert megnyertek a megvádolt filozófusok


Nem egyszerű összeszedni a filozófus perek utótörténetét, de igyekszem majd ezt megtenni valamikor. Addig is csak egy kis összefoglaló, hogy ne maradjon kétes homályban ez a történet.

Egyre inkább úgy tűnik nekem, hogy a Budai Gyula által elindított feljelentésekből perek nem is lesznek, hiszen a feljelentések ismeretlen tettesek ellen történtek, addig míg nincs kit beperelni bírósági tárgyalás sem lesz.

Perek persze voltak, de ezeket a megvádolt pályázatok projektvezetői ill. témavezetői indították a Magyar Nemzet és a Hír TV ellen. A pereket első fokon rendre meg is nyerték. Radnóti, Heller, Gábor, Geréby (utóbbi kettő Borbély Gábor projektjében dolgozott).

Budai Gyula összesen 4 feljelentést tett, ismeretlen tettes ellen jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és hűtlen kezelés gyanúja miatt. A pályázatok projektvezetői: Borbély Gábor (70,5 millió Ft), Vajda Mihály (90 millió Ft), Heller Ágnes (53,9 millió Ft) és Steiger Kornél (88,9 millió Ft). (A négy pályázaton elnyert pénz összesen: 303,3 millió Ft (és nem félmilliárd). A pályázatokon elnyert összegeket 3 éves projektekre kapták. Egy-egy projektben több tucat ember dolgozott.

Összesen 6 pályázatot vizsgáltak meg, abban a két pályázatban aminek Radnóti Sándor (támogatás összege: 90 millió Ft) és Weiss János (támogatás összege: 54 millió Ft) voltak a projektvezetői, nem találtak szabálysértést. Így nem is történt feljelentés.

eddigi posztok:
A 'filozófus-ügyben' pert nyert Radnóti Sándor
El a kezekkel a magyar filozófusoktól!
Magyar filozófia Vlog Cost
El a kezekkel a magyar filozófusoktól! - JÁTÉK
El a kezekkel a magyar filozófusoktól... (Platón)
"Nem logikai elemek a meggyőzésre"
Beszélgetés ifj. Geréby Györggyel
Hosszú komment
Hosszú válasz a hosszú kommentre

Read More...

Jazz Cost - Tamás, Jeromos és Csudás Pityu

Ezeket csak azért, amiért a közük egymáshoz is csak annyi, hogy zseniálisak.

Read More...

Cost Music

Másodszor fedezem fel újra a Bergendy-t*. Az ország egyik legnagyvonalúbb, legkitaláltabb formációja volt szerintem. Olyan pontosan voltak a pop és progresszív funk határán, hogy öröm hallgatni. A szövegeket is nagyon szeretem, sokszor iszonyat bugyuta, de mindvégig nagyon kitalált, nem csak a szöveg, a hang része is, hogy milyen hangok vannak a szövegben, magyarul a beszéd "dallama" nagyon kitalált, eltalált.
A zenekarról nem is beszélve, pontos gyönyörű kíséret, fasza szólók, fasza hangszínek. Na, meg a hangmérnöki munka is megérdemli a magáét, nagyon jól szólnak.
Sokszor egészen meglepődök, hogy miért vannak ennyire elfelejtve.
Kilenc Bergendy szám, szinte szúrópróba-szerűen gyűjtöttem a youtuberól, gyors-lassú-gyors formában. Hetek óta velük kelek!

Figyelem. Vidám! :)

*Legelőször akkor fedeztem fel, amikor Berlinben voltunk, kazettán találtam Krisztinánál, a szállásadónkál. Végig ezt halgattam. Akkor volt életem egyik legnagyobb krízise, ez volt a váram, ebben laktam, a Bergendyben. Akkor és ott kint kezdtem el hangszereket gyártani, legalábbis fejben, úgy számítom.
A Bergendy Hét-fő című albumát mindenkinek ajánlom, azon az összes szám egyszerűen felejthetetlen! Ha kell valakinek, szívesen átmásolom kazira :)

Read More...

Saturday, September 24, 2011

Új művészet

Read More...

Friday, September 23, 2011

Electric Jazz Cost

nagy kedvencem a 9 lazy 9. sok ev utan is tartja magat nalam.

Read More...

Wednesday, September 21, 2011

Disco Cost

A mai nap tiszteletére, egy bő félórás nyolcszámos kis válogátás. Azért is mert mindjárt munkaidő vége van...
...és mert ma máma van tventiförszt of szeptember.

Read More...

Music Cost

Read More...

Tuesday, September 20, 2011

Disco Cost


Steve Wonder valami eszméletlen jó!!!

Read More...

Monday, September 19, 2011

SOYUZ!


Sada barátunk legújabb projektje...infók hamarosan!

Read More...

Council Cost

Havi ketszer futunk ossze mostansag. Nemsokara fellepes, jo, hogy uj szamokat akarnak a fiuk, a regieket nem is jatszuk. Antonio viszi most a primet, a spanyol koltofejedelem.

Read More...

Sunday, September 18, 2011

Found photos (with writing on them)



a Könyvesblogon futottam bele, és kíváncsivá tett.
Ransom Riggs talált fotókból kiindulva írt egy gyerekkönyvet. Tematikusan szortírozott gyűjteménye van olyan fotókból, amiken valami írás is van.
Ezzel kapcsolatban itt ez a videó:

amikor először láttam, 2:04-nél kirázott a hideg. Pepe, ha megnézed, kíváncsi vagyok, mit gondolsz majd erről.

Read More...

Radio Costumes - J'adore Dior



...nem vagyok márkafüggő, lehetnék, de ez eddig kimaradt a függőségeim közül, mégis van egy titkos vágyam és az a Dior márkával van összefüggésben.
borzasztóan jólesett ez a reklámfilm, bár igazából csak az elején tetszik, amikor megjelenik Grace Kelly, ez is csak azért van, mert mostanság megint sok Hitchcock filmet nézek (a Hitchcock és Grace Kelly "dologról" már írtam egy korábbi posztban)
na, de amiről igazán beszélni akartam: évekkel ezelőtt a Szex és New York című film sorozatban, volt egy rész, amiben Lucy Liunak volt egy epizód szerepe és ebben a polóban jelent meg


később aztán a második Szex és New York mozifilmben is felbukkant egy hasonló poló:


részemről szerelem volt első látásra, azóta vágyom egy ilyen polóra (és igen én nézek ilyen sorozatokat és filmeket:) a Szex és New York sorozat mindig olyan volt nekem, mint egy mozgóképes divatlap, mintha egy állat menő magazint lapozgatnék, ahol a sztori csak arra kell, hogy a ruhákat, cipőket térbe, szituba helyezzék, majd még mesélek erről is)
szószátyár vagyok ma, de a lényeg, ha egyetlen, feleslegesen, nevetségesen, állati drága márkás ruhát kívánhatnék az életben az ez lenne

Read More...

Saturday, September 17, 2011

a nap képe

világos?



...egy hete a balatonon voltam, a zseniális, szocreál közösségi hely, ebédlő és a többi hatalmas üvegfala egyenesen a tóra néz és mögüle, pingpongozástól kipirult arccal én is

Read More...

Homo Sentimentalis

Ludovico Einaudi - Dietro Casa (Live At The Old Vic Tunnels) - YouTube:

'via Blog this'

Read More...

Friday, September 16, 2011

Disco Cost

A diszkóhoz semmi más nem kell, csak diszkó!

Read More...

TV Cost

Szirtes János - Grimasz


offical
még videói

Read More...

Thursday, September 15, 2011

Experimental Rock Cost

Battles



Read More...

Új művészet

John Whitney művei analóg számítógéppel



Read More...

TV Cost - Az ötödik elem

Ez volt az első scifi az életemben, aminél azt éreztem, hogy a jövőben is emberek leszünk, nem éreztem azt az amcsi száraz, rideg jövőképet, ez ilyen kis francia jövőkép. Nagyon szerettem ezt a filmet, meg ezt a zenét is.


A kíváncsiskodóknak van még egy történet. Az egyik cimborám mesélte, hogy a kollégiumában volt egy idióta csávó, aki a fitymája alá ceruzaelemeket rakott...na az ötödik sosem fért be........váááááá.

Read More...

TV Cost - Jazz Mozart Bach

Les swingers singers


Anno mindig ezt a zenét raktuk a bedigitalizált, néma super8-as filmek alá.

Read More...

Wednesday, September 14, 2011

Control Filmklub Mohácson

Október 13. és december 16. között a Control Stúdió Filmegyesület beköltözik az éppen bezárásra váró Mohácsi Kossuth Moziba. 13-án Képköznapos és Controlos filmekkel indítunk, majd a következő hetekben a Kortárs filmművészet remekei sorozat veszi kezdetét, kizárólag 35 mm-es filmeket vetítünk. A műsor okt. 21. Péntek 18.00
Chan-wook park: Cyborg vagyok, amúgy minden oké
színes, dél-koreai dráma, 105 perc, 2006

okt. 27. Csütörtök 18.00
Abbas Kiarostami: Hiteles másolat
színes, francia-olasz-iráni filmdráma, 106 perc, 2010

nov. 4. Péntek 18.00
Luc Dardenne és Jean-Pierre Dardenne: A gyermek
színes, belga-francia filmdráma, 91 perc, 2005

nov. 10. Csütörtök 18.00
Luc Dardenne és Jean-Pierre Dardenne: Lorna csendje
színes, belga-angol-francia-olasz filmdráma, 105 perc, 2008

nov. 17. Csütörtök 18.00
Terry Gilliam: Tideland
színes, kanadai-angol filmdráma, 110 perc, 2005

nov. 25. Péntek 18.00
Jorgen Leth, Lars von Trier: Öt akadály
színes, dán-belga-francia-svájci dokumentum játékfilm, 88 perc, 2003

dec. 1. Csütörtök 18.00
Anders Thomas Jensen: Zöld hentesek
színes, dán vígjáték, 100 perc, 2003

dec. 2. Péntek 18.00
Michael Haneke: A fehér szalag
fekete-fehér, német-osztrák-francia-olasz filmdráma, 144 perc, 2009

dec. 15. Csütörtök 18.00
Ilya Khrzhanovsky: 4
színes, orosz filmdráma, 126 perc, 2005

dec. 16. Péntek 18.00
Cristian Mungiu: 4 hónap, 3 hét, két nap
színes, román filmdráma, 113 perc, 2007

Read More...

Új művészet

"Subsets" series (2003-2005) by Manfred Mohr from bitforms gallery on Vimeo.

Read More...

Tuesday, September 13, 2011

Beastie Boys - Fight For Your Right (Revisited)

Read More...

Coming Out Cost


Igen, Angliaban vagyok!
Igen, a noket szeretem!
Igen, ugy erzem magam mint egy gonosz csecsemo!

Read More...

Blog Cost

Könnyed napos őszi délutáni funk zene. Ha nem szerelmes az ember akkor álljon neki azonnal...az lesz.


Gondoltam blogolok egyet, mivel éppen az a melóm, hogy 20 PC-t kell telepítenem, még imagefileokkal sem olyan gyors.
Cipelni, összedugni, leporolni, régi cuccokat össze, újakat ki, sok üres doboz. Ilyen ez. Közben szól a funky, egyedül vagyok az egész folyosón, a szomszéd zenesuliból átbotorkál egy egy félrefújt hang. Óriási dolog az ősz. Az ősz a lélek tavasza.
Ilyenkor a legszebbek a lányok, ilyenkor a leglazább mindenki (még ha azt is állítják mások, hogy az a nyár, nem, az ősz az). Ez a bor születésnapja, talán azért, nem tudom miért, a télre készül már a lélek talán, ez akkor olyan, mint a meditáció első perce, mikor nincs mantra, csak várod, hogy lenyugodjon a legfelső rétege a gondolatoknak, ilyenkor van ez.
Lassan 5 éve költöztem a Royalba. Mentem egy kört. Idén újra Royal lakó vagyok, a Csongi régi kecójában. Nincs vissza érzésem, előre érzésem van. Elég jó energiáim vannak felturbózni a kecót. Most nincs olyan érzésem, hogy terveznem kell, eddig sajnos volt. Most mintha egy tölcsérrel mernék vizet, hiszen hiába minden, annál önfeledtebben nevetek az egészen és ilyenkor azt látja meg az ember, hogy mennyire jó játék csinálni. Csinálni kell. Ezt mondogatom magamban általában. Meg gondolom mindenki, csak ha CSAK csinálod, de nem nézed mit csinálsz, az szörnyű időszak. Most jól esik minden, nem akarok megfelelni még magamnak sem. Fasza érzés, érzem, hogy üresedek ki, tisztulnak dolgok, az utóbbi két hétben még talán ideges se voltam, szóval mintha pucolnám a benzintankot, potyog ki a rozsda meg a sok kosz, aztán jöhet - gondolom - megint egy soktízezer kilóméteres túra.
Szép az ősz. Szeretem a füstszagot is esténként. Jó lenne falun lenni. De a város sem rossz. Csak hát nem itt nőttem fel, megszokhatatlan nekem, mint a hegyek. Na megyek.

Read More...

Új művészet

Read More...

Monday, September 12, 2011

pénteken perzsa diszkó lesz a tititában



mór infó katt

Read More...

Új művészet

Read More...

1000fps

Read More...

Music Cost

Read More...

Saturday, September 10, 2011

Minden van

csak embed nincs
http://youtu.be/A44c6d_4lM4

Read More...

Cost Music

Read More...

Friday, September 9, 2011

új művészet



http://www.thejohnnycashproject.com/





http://www.geometricinformatics.com/
http://www.velodyne.com/lidar/
http://code.google.com/intl/hu-HU/creative/radiohead

Read More...

Thursday, September 8, 2011

Jelenkor

Kedves Barátom,
a Jelenkor súlyos helyzetben van. Korábbi fenntartónk, a megyei önkormányzat az év elején elutasította a támogatási kérelmünket, s végleg sorsára hagyta a lapot. Pécs városa nem hivatalos formában, azaz nem számon kérhető módon ígért ugyan támogatást, de ebben az évben mindeddig szintén nem nyújtott pénzügyi segítséget a működésünkhöz. A lap a júniusi számtól tartozik a szerzői honoráriumokkal és a nyomdaköltséggel, s napokon belül teljesen fizetésképtelenné válik.

Mindez azt jelenti, hogy már az októberi lapszámunk sem jelenhet meg, ha nem változik a helyzetünk. Ha érdemesnek tartod a Jelenkort arra, hogy tovább folytassa ötven évet meghaladó történetét, akkor arra kérlek, előfizetéseddel támogasd a folyóirat fennmaradását.
Számlaszámunk: Jelenkor Alapítvány (Szigetvári Takarékszövetkezet) 50800111-11164573

Segítségedet előre is köszönöm, barátsággal:
Pécs, 2011. szeptember 5.
Ágoston Zoltán

Read More...

Edusnak

http://pentagram.com/what-type-are-you/

Read More...

Monday, September 5, 2011

British Music

Egy kis brit rockzene. Kattints!

Read More...

TV Cost - X-Faktor

eppen svedben vagyok fatereknal, tevenezes kotelezo, foleg ha jon az x-faktor. mar evek ota nem neztem egy reszt sem belole, az angol verzioba is csak belecsipegettem, de nem is erdekelt, ugye. jojjon hat ket kedvenc jelenet a legujabb evad elso reszebol.

Read More...

Hangszer Cost


Ez is rajzfilmjelenet.

Read More...

Cost Music

Tegnap délben keltem én fel by aratopepe
A legelső pop alkotásom, a Pollack Boszi kolesz 150-es szobájában, a karácsonyra kapott Poly800 szintivel, amivel életem egyik álma teljesült, analóg szintim lett! Ilyenkor ismertem meg Hofit, gyakorlatilag ez a szám az ars poeticánk, ezt hoztuk ki egymásból.

Természetesen én éneklem :) Hétvégéken, mikor kevesen voltak bent, akkor mertem felénekelni a számokat, hétköznap kinyírtak volna, volt is ebből bajom rendesen, volt hogy a fuvolaszóló alatt rontott be a szomszéd, én rámutattam, hogy pszt, ő megállt, látszott, hogy meglepődött, hogy épp mikrofonozunk. Megvárta a szóló végét, rendes volt, aztán úgy kiosztott, hogy ihajj...aztán volt, hogy hajnali kettőkor jött fel egy bluesgitáros cimbora, akkor meg pont szintellenőrzést fogtunk, nagy baj is lehetett volna belőle, megúsztuk.
Ebben a félévben gyakorlatilag a minimum kreditszám felét értem el, erre az időszakra teszem a szocializálásom első lépcsőjét, szóval mondhatom, hogy megérte! Vagyis kit érdekelt akkor...mikor hétvégenként hivatalos felvételi kérelemnek tettem eleget egy nagyon felkapaszkodni akaró popbandának, mikrofonállvány helyett egy élére fordított asztal, előtte egy drótvázra függesztett rongy, szűrőnek, 2 és fél óra alvás után...
Ebben az időszakban voltak a legjobb pécsi elektronikus zenei bulik, nagyban ment a goa-élet, meg a breakbeat partik, minden hétvégén meghívott bandák, djk. Elég mozgalmas volt. Nagyon jó kis magja volt pécsnek akkor, egy csómó arcnak a mai napig nem tudom a nevét, csak köszönünk és mosolygunk, hogy mi aztán megcsináltuk :)

Read More...

Friday, September 2, 2011

Filmajánló

Down Terrace.

Read More...

Thursday, September 1, 2011

egyperces.

Read More...

Képköznapok 2011

Az egytekercsek szuper8as abszolút győztese nálam :)

Rumann Gábort Cost-főszerep díjra jelölném!

Read More...