Monday, July 8, 2013

Daft Punk - Random Access Memories

Az év leghájpoltabb albuma. Több, mint egy hónapja jött ki, de elfelejtettem meghallgatni egészen tegnapig. Azóta ötször.



Olyan, mintha a Daft Punk húsz éve erre a lemezre készülne. Minden benne van, amit a popzenéről tudni kell: funk, disco, elektronika, space, szex, opera. Méltó tisztelgés Moroder mester előtt.

Ha még néhányszor meghallgatom, el fogok menni egy lemezboltba (van még ilyen?), és megvásárolom a CD-t (van még ilyen?) pénzért (van még ilyen?).

Jó szórakozást, éljen a DISCO!

2 megjegyzés:

Mityo said...

A Get Lucky című számra külön keressetek rá: "get lucky cover" - ilyen kevés idő alatt ennyi feldolgozást és remixet kevés szám tudhat magáénak. Nyilván azért, mert nagyon egyszerű, de hatásvadász felépítése miatt könnyen feldolgozható. Pont ezért jó. Az alaptémát végtelen ismétléssel is el lehet hallgatni évekig, itt a "véletlenül kiszivárgott" verzió https://www.youtube.com/watch?v=_KTKfWnyPw4

aPepe said...

a get luckyval véleményem szerint lezárul a röpke 20 éve tartó funk-house korszak. ez a szám a funk-house tökéletes szabályrendszere. az összes létező funk house számot egyben tartalmazza.
kicsit óckodok is hallgatni (elkapcsolom, nehogy megunjam), mert nagyon sokat megy a rádióban - hiába egy temetés ilyen.