Tuesday, April 10, 2012

Koreai film konferencia összefoglaló



Nem nagyon tudom milyen volt a konferencia mivel, három napig a Sörház konyhájában főztem a vendégeknek, csak az esti italozásra érkeztem meg. A fenti videó sem sokat segített abban, hogy képet rajzolhassak magamnak a történésekről.

Mindenesetre a Sörház konyha jó hely, jó arcokkal.
Plussz iku map megrendelésére (szakdolgozat íráshoz) vettem egy koreai szerzőtől egy angol nyelvű könyvet Kim Ki-duk-ról.
Az esti beszélgetéseken pedig megtudhattam, hogy az eltés filmesek szerint a filmművészetisek paranoiások. Andy Vajna az elte filmes képzésével paktált le, a filmművészetisek helyett, mire ők azt kezdték hinni, hogy meg lesznek szüntetve. Mondanom sem kell nem volt túl izgalmas. viszont a finom cseh sörök kárpótoltak (A hely a Flórián téri Bohémia, sajnos elég csúnyára sikerült, ráadásul eltűnt a Flórián vendéglő piros kockás terítős hangulata, Vince bácsi kedvenc helye volt..., de a sörök és a fehérnép miatt érdemes bekukkantani, és enni is lehet finomakat).

6 comments:

  1. Az utóbbi idők legjobb konferenciabeszámolója :-)

    ReplyDelete
  2. na de hol marad a medvehagymagolyó-recept? és nem lehet, hogy az eltés filmesek paranoiája csak, hogy a filmművösök paranoiások?

    ReplyDelete
  3. a recept nekem nincs meg :(
    de megszerzem, addig is:

    Medvehagyma szószos nudli:

    Hozzávalók:

    A szószhoz

    1 nagy csokor medvehagyma
    15 dkg 3,3-as joghurt
    1 doboz light cottage (lehet túró is 25 dkg)
    1 kávéskanálnyi frissen facsart citromlé
    egy marék apróra tördelt, pirított fenyőmag
    só, kevés bors
    2 ek olívaolaj

    a nudlihoz

    fél kiló krumpli
    1 tojás
    15 dkg teljes kiőrlésű liszt


    A krumplit apró kockákra vágva puhára főzöm, és krumplinyomóval áttöröm. Megsózom, hozzákeverem a lisztet és a tojást, alaposan összegyúrom. Azután jócskán belisztezett deszkán hoszú rudakat sodrok belőle, amiket késsel ujjnyi vastag, egyforma darabokra vagdosok fel. Sós vízben kifőzöm, és már készen is van.

    A szószhoz apró darabokra vagdosom a medvehagymát, kevés olívaolajon megfuttatom, hozzáöntöm a joghurtot, és összerottyantom, majd elzárom a gázt, hozzákeverem a cottage-ot, fűszerezem, mehet bele a citromlé és a fenyőmag, tálkába öntöm, és a forró nudlik mellé tálalom.

    ReplyDelete
  4. most tudtam meg, hogy ez volt a világ első koreai filmes konferenciája, pontosabban volt egy másik próbálkozás is, de az kudarcba fulladt.

    http://prizmafolyoirat.com/2012/04/18/korkonf/#comment-1156

    ReplyDelete