Thursday, June 26, 2008

Végállomás - villámkritika

Csicskár Dávid Végállomás című filmje a Mediawave - Fényírók Fesztiválja 2008-as Passport Controll Műhelyéből.




villámkritika azért, mert többre nem futja időből, de azért jó volna beindítani egy ilyen reflektálós dolgot különböző filmek kapcsán, így szorgalmazom, hogy más is tegye meg, ha belefut egy-egy filmbe a neten.

sokatmondó cím egy éjszakai bebaszáshoz, talán túl sok is, mert így egy tanmesét kapunk: ejjej, gyerek, nem lesz ennek jó vége, ha ezt csinálod. szóval morál az van, kell is, csak akkor többet kellene tudnunk a srácról, akkor inkább elfogadnám a címet. (végállomáson vagyunk persze ténylegesen is, de a többértelműségre hajazó sugallatot nem tagadhatjuk le)
a gyerek nekem az elején nem volt hiteles. a padon amit művelt, az nem volt rossz. a nagypapás rész is tetszett, viszont el lett baszva sajnos, mert ha előbb tudom, hogy egy szerencsétlen nagypapa áll a járdán a távolban, ha látom az arcát, nem csak egy távoli alakot, akkor jobban beüt a srácnak a viselkedése.
a hamburgerzabálás sem volt jó, a srác aki ette a hambit, eleve egy kidobó gyerekre emlékeztetett, ahogy felvillant. szóval nem hittem el neki azt, ahogyan lereagálta a dolgot. és sajnos itt is egy kritizálást érzek felvillanni a tömegcikk-zabálók ellen, amivel megint csak nem tudok mit kezdeni.
a vége nem volt rossz, ahogy hirtelen elhagytuk a srácot.
na igen, én most ilyen geci leszek, eldöntöttem:)

0 megjegyzés: