Sunday, July 27, 2008

A berlini járat elindult!


Hátán két megtermett fiatallal, akik az előző napok royali fáradtságát kissé sem kipihenvén vágtak neki az előrelátható kerülőkkel, látogatásokkal tűzdelt, másfélezer kilométeres útnak. Hihetetelen örömforrás elindulni a 34 éves JAWA 350 (-634) tip. motorkerékpáron, napok óta készültünk, táskákkal, szereléssel és vannak akik tudják, tegnap egy többórás külsőgumiköpeny-cserével.

Már majdnem eljutottunk egészen Szentlőrincig, mikor a fentebbi cserélt külsőgumiköpeny belsőgumiköpenye évtizeden is felülmúló karrierrjét félbeszakította az anyagfáradás. Ekkor döntöttük el utastársammal: kicseréljük. A Szentlőrinci nem túl szimpatikus benzinkútnál javasolták a bármikor felkereshető Arató István urat, aki gumiműves, megkerestem, sajnos nem volt otthon (hiába, ismerem a fajtáját, egyébként is Arató-szezon van).

Nekiláttun tehát kézimunkával, s becsesen - az új gumiköpenyre vigyázva - mindezt kb. harmadidő alatt vittük véghez a tegnapi nem épp érdemrendi időhöz képest. Ezután óvatosan, a sebességet tízkilóméterenként 10-el emelve, a gumiköpeny hőmérsékletét és egyéb esetleges torzulását ill. hibáját ellenőrizve jutottunk el első - ún. bevezető - napi uticélunkhoz: Babócsára, aholis épp a Lafi rockkoncertje és Anna-napi cigánybál becses elegye fonja körül a rezgésre vágyó levegőrészecskéket, édesanyám pedig lencselevessel és krumplistésztával* várt.
Holnap indulunk. Terveink szerint párszáz (crk. 150) kilométerrel hagyjuk el az országhatárt, Salzburg irányába. Kedd este Münchenben tervezünk lenni, ott internetet is használok, remélem tudok írni.

* A krumplistésztát én sok tejföllel és rányomott fokhagymával fogyasztom, nagyon jót tesz testnek, léleknek egyaránt! Próbáljátok ki

Pepe és Panni

2 megjegyzés:

mz said...

Kalandos, regényes, izgalmas! De honnan szedtetek Szentlőrincen szappanos vizet? Vagy anélkül? Drámaian hangzik!

Renato Csatich said...

látom, ez gyönyörű út lesz! :) ha az elején ez történik, akkor minden csodás...
folyamatos tudósítást várok!!!! :)