Thursday, September 4, 2008

Dj Renjoe - YouTube és pszichoterápia II.

az alterklubbok péntekenként, ahol punkok és skinheadek együtt rúgtak be, vagy talán az iskolai lógások a sugó-parton, ősszel. vagy azok a apró kis lopások az élelmiszerboltokban, eleinte csak csoki, majd később az egész osztálynak a karácsonyi ajándék-készlet beszerzése, és mindezt féláron. a lebukásom a borotvahabbal, holott ma sem vagyok szőrös. rohantam volna ki a boltból, de elkaptak.
vagy talán azok a nagyobb betörések, amik mégiscsak kisstílűek voltak, a hétvégi újságosbódék kirablása; visongtunk a röhögéstől, futva egy UFÓ magazinnal a kezünkben, meg egy-egy VOLT újsággal, aztán cseréltünk, mert valamiből kettő volt, és egy életre szóló barátságot kötöttünk.
vagy azok a kirakati betörések, a csavarlazító képzelt hatalma fölöttünk, "bejött a búgás" mondtuk az elején, amikor először szívtuk a déry-kertben, majd egy markoló ragadott ki a valóságból és dobott le egy darabka földdel egy ismeretlen bolygón. télen még a hó is megolvadt köröttünk, úgy szívtuk.
"ismered Topent?" jött a kérdés suli után, de a következő pillanatban már kaptad is a tökönverést, ugyanis ő volt Topen.
egy szatyornyi kaparóssorsjegyet fújt felénk a szél, mi meg csak kapartuk, kapartuk, nyertünk is sokszor, de soha nem váltottunk be semmit. nem akartuk elhinni.
vagy talán a gépészosztályom, ahol újra valami identitást kellett összekaparni, vagy akár otthon a wécén, egyedül.
soha egy könyv, soha egy gondolat. minden csupa élet, zavar, mélység és lelkesültség.
talán ez volt a kilencvenes évek eleje nekem. na meg az MTV. 26 klipp.


0 megjegyzés: