Friday, February 20, 2009

Megölte a fenekébe robbanó irodaszék



Elvérzett egy fiatal fiú Kínában, mert felrobbant alatta az olcsó irodai szék. A gyerek egyedül volt otthon, a mentők későn érkeztek.

Életét vesztette egy tizennégy éves kínai fiú, miután gyakorlatilag felrobbant alatta az irodai szék. A halálos baleset január 14-én történt a Shandong tartományban lévő Jiaozhou-ban, írja a blog.livedoor.jp/dqnplus [1] blog.

A fiú egy feltehetőleg kínai gyártmányú, gázrugós irodai széken ült, és éppen gyanútlanul számítógépezett, amikor a szék ülőkéjének magasságát szabályozó nagynyomású alkatrész felrobbant.

A nagy erővel szétrepülő éles alkatrészek közül több is a fiú fenekébe, végbelébe fúródott. Az otthon egyedül lévő fiúnak még arra volt ereje, hogy felhívja telefonon apját, aki a mentőket riasztotta. A segítség sajnos későn érkezett, a fiú a hatalmas vérveszteség miatt a kórházban belehalt sérüléseibe.

2007-ben is történt már hasonló baleset Kínában, akkor egy 68 éves férfi alatt robbant fel a szék, de ő szerencsésebb volt, a szék húsz centiméteres darabja "csak" súlyosan megsebesítette a fenekét.
Ilyen, ha felrobban a gázrugó egy olcsó székben

A balesetet több tényezővel is lehet magyarázni: szennyezett lehetett a pneumatikus szerkezetben lévő gáz, gyatra anyagokból készülhetett az alkatrész, valamint elképzelhető, hogy nem zárt teljesen légmentesen a henger.

Kis részben hozzájárulhatott a balesethez, hogy a fiú - sok ázsiai kortársához hasonlóan - elhízott volt, nyolcvan kilogrammos testsúlya az átlagosnál nagyobb folyamatos terhelést jelenthetett a széknek.
* Index

2 megjegyzés:

Anonymous said...

na tessék! eddig csak ettől nem rettegtem a munkahelyemen. azt hiszem hétfőn beviszem magammal a hokkedlit.

Renato Csatich said...

én már a hokdeliben sem...
hát nem érted?? nem vagyunk biztonságban!!!