Monday, April 27, 2009

Telefonfülke-galéria

Berlinben nagyonsok galéria van. Utcánként átlag 2.
A legkisebb galéria, ami működik:
"...szerkezetnek helyet adó kiállítótér egy közel 100 éves felújított telefonelosztó központ a Tuchollaplatzon, Berlinben."
Ebbe lehet pályázni, hogy ki mikor mit tehet művészeti alkotásként. Mikor januárban kint voltunk, Dani barátunk mesélte, hogy eletronikai vállalatukkal megnyerték pár hónapra (vagy hétre, nem emlékszem) a fülkét és hogy egy internetről vezérelhető pillangóröptetést szeretnének csinálni, amit webkamerával lehet nézni, vagy élőben persze.



A lényeg, hogy ha bejelentkezel és van szabad pillangó, két percig te irányítod az egyiket fel-le. Elmondása szerint érdekes akkor lesz a dolog, mikor többen jelentkeznek egyszerre be, hogy hatnak egymásra a mozgások, alakul-e ki kommunikáció, tánc, satübbi.

Nagyon szimpatikus, hogy ha este van és nincs bejelentkezve senki, lekapcsolják a lámpát. Persze mint megtudtam erre szükség is van, mert a szabány az, hogy a telefonelosztóhoz semmi plusz kábelt nem szabad behúzni (azaz még áramot sem). A pillangók is napenergiát használnak, nappal töltenek, éjjel meg nem.

próbáljátok ki:
Link itt!

1 megjegyzés:

Renato Csatich said...

kifogtam egy lusta dögöt, nem mozdul az állat. na majd később.