Sunday, April 19, 2009

TV Cost - music

a FANTASZTIKUS

kutiman csak youtube-os videókból dolgozik, ezeket mixeli össze.
a felhasznált videók listáját megtalálod a videók infójánál.

ez lenne az új metanyelv?





itt a playlist.érdemes végignézni. mindet betenném ide, ni.
nerm is bírom ki, hogy ne mégegyet...

5 megjegyzés:

aPepe said...

Én bevallom az első pilanattól kezdve túlfujtatottnak érzem ezt a Kutima jelenséget. Tök jó, szó sem nem van róla, de nem új, videoklipekben már a 70-es évek végén, 80-as évek elején, őshiphop-opkban alkalmazták azt, hogy "lopnak" loopokat, képpel együtt. Persze nem home video, igaz. Viszont, ha kikapcsolod a képet, a zene tök üres nekem.
(Vagy lehet, hogy az irigység beszél, hogy az én videóim közül egyikben sincs bent (vagy van? nem tudom ,szóljatok :)))
Metanyelv, ilyen büdös sárgával kiírva. Nem értek vele egyet, ha más blogban pontosan ilyenbe futnék, mennék is tovább :)

Unknown said...

Háááát, ez nem nagy szám szerintem. Sima loop-zene, csak hozzávágta a képet is. Annyi benne a plusz, hogy láthatom, honnan van a loop. De ez nem elég egy új metanyelvhez...

Renato Csatich said...

akkor légyszives dobjatok össze valamit!:)
de mit látok én: oltári nagy munka van mögötte és ez bizony nekem művészet; hogy így bánik az anyaggal, hogy képes így összepasszintani a hangokat, zenei részleteket. a kép az csak hab a tortán. csak a zenére figyel, meg a hangokra, amikor nézi a videókat és ezekből kezd el építkezni, igen, mint egy sima zeneszerkesztőnél. de itt a loop-ok a homevideók. és hát nézzük már meg mégegyszer mi történik az első videó végén, amikor csak a zongora kezd és a csaj először beszél, majd énekel. mi ez ha nem egy olyan átlényegülés, amit eddig nem láttunk ilyen formában? vagy nézzük a ragás, szövegelős részeket, hát ott már mennyire pontosan történnek a dolgok? fel sem tűnik az embernek, hogy az nem oda való, pedig itt semmi sem odavaló, ez a lényeg, és mégis nagyon egyszerűnek látszik.
bevallom, amikor először mutatta meg egy spanyol lány (aki egy hétvégére befutott Londonba Judith-hoz) én is így voltam kicsit vele, hogy jó, jó, de nem olyan nagy szám. nem is lelkesedtem érte.
na de amikor otthon újra nekifutottam...baszki, nagy mágus, gyerekek!
és nem gagyi.

a sárga betűk pedig: lesz belőle több is, hiszen ez egy bulvárlap, Pepe. hát nem te akartál még a Jommal? itt van, eljött:)

Unknown said...

Nagy mágus, igen!!! Baromi sok munka van benne, és tényleg lenyűgöző! Csodásan szelektál abban a rohadt sok anyagban, ami a neten van. Belelátja a kőbe a szobrot. De a bravúr mellett sajnos eltörpül a mondanivaló. Mondjuk, ha majd még jobban beérik a fazon, meg tényleg lesz komoly mondanivalója, akkor biztosan jobb lesz. Most inkább technokrata, kevésbé művészi.

Renato Csatich said...

ennel tobb mondanivalot en nem varok, mert nem lesz szerintem. ez ennyi, olyan mint egy graffitis, csak videomontazsban.