Sunday, May 31, 2009

Gálya 00

Hosszú huzavona és rengeteg várakozás után a minap - mint derült égből a villám - felhívott a közvetítőm, hogy június hatodikai kezdéssel mehetnék egy hajóra...

Mindezt azért, mert valaki kiesett, vagy kirúgták, mit tudom én. Ezzel az információval szerzett nekem a Royal Caribbean egy baromi kellemetlen délutánt. Életemben nem voltam még ennyire kétségbe esve! De tényleg!

Egyik oldalon ott állt a mostani nyomorult életem és a nagyívű csóróságom, valamint életem zenekara, akikkel lesznek maszek koncertjeink nyáron, amiket nehéz lenne, vagy nem is lehetne lemondani súlyos imázsrombolás nélkül, meg hát a nagybetűs önmegvalósítás, mint jazz-zenész, ugye.

Másik oldalon, meg egy égből pottyant lehetőség, hogy elmehetek a cég legnagyobb hajójára most, és nem éppen a legcudarabb helyekre:



Végre kiszakadhatok egy kicsit ebből a posványból, amitől már lassan levegőt sem kapok, bár a hajón zenélés sem az álmaim álma, de messze van itthonról, és nagyon más, mint itthon. Arról nem is beszélve, hogy még fizetnek is érte.

Aztán döntésre vittem a dolgot, és maradok. Az indokok a következők:

1. Az Anyswing koncerteket meg KELL csinálni. Nincs mese.
2. Ha most elmennék, akkor lehet, hogy a legjobb nyaramat tölteném el a fedélzeten, de aztán jönnék haza novemberben megfagyni. Na, ezt azért már mégsem, főleg, hogy rajongok a nyárért.
3. Ezen a hajón nincs lehetőség plusz munkákra, amikkel kiegészíthetem az amúgy sem túl rossz gázsimat.
4. Ajánlottak egy másik melót is egy nem sokkal kisebb hajóra október 23-i kezdéssel. A hely nagyon szép, de állítólag egy idő után nagyon unalmas, viszont lehet melózni a jetski kölcsönzőben plusz pénzért, és ha már nagyon unom, akkor elmegyek úgyis szépen gyakorolni.



Mellesleg ez tényleg a világ másik felén van, ami külön szimpatikus.

Szóval így állunk! Nyárra a Royal Caribbean helyett még marad a Royal!

4 megjegyzés:

aPepe said...

baszki
először arra gondoltam, hogy jaj, a basszgitárod be kell azonnal fejezzem! (szerncsére a kezeim között az elektronicsky már)
Aztán arra, hogy bolond vagy, hogy nem mész.
Aztán arra, hogy a ROYALBA AKAROK EGY ANYSWING KONCERTET!
Lehet?

Unknown said...

Egészen konkrétan annyira lehet, hogy ezt már mi is kitaláltuk Balázzsal (a múltkori ott zenélés nyomán), hogy akarunk oda egy Anyswing koncertet! Mégpedig egy olyat, ahol kipróbálhatjuk azt is, amit eleddig nem mertünk színpadon. Szóval tűzzünk ki egy időpontot, és hajrá!

Ja, a live disco ezután sem maradhat el! :))))

Renato Csatich said...

a döntés maga a lényeg, a többi nem számít. ha az ember tud dönteni, akkor mindegy milyen úton halad utána.
hogy mi kell a döntéshez? hogy ismerjük magunkat. és hogy ismerjük e magunkat? nem nagyon. tehát lehet e jól dönteni? nem. de éppen ezért rosszul sem.

Unknown said...

Nagy igazság sose kicsi! :))))