Thursday, June 18, 2009

Jazz Cost - Brian Blade






Brian Blade oldala és a wiki.

Életem legnagyobb koncertélményeit köszönhetem ennek a fazonnak. Úgy dobol, hogy ha nem hallanék már a látvány is kielégítő lenne. Persze ha nem látnék, akkor meg a hang, ugye. :) Hál' Istennek hallok is, meg látok is, úgyhogy mindig teljes az élmény.

Elsőnek álljon itt egy olyan videó, ahol a saját zenekarával játszik, és a kamera nagyrészt őt veszi, így meg lehet csodálni azt a táncot, amit dobolás közben művel. Valami fantasztikus! Tessék:



Ezen a felvételen a Joshua Redman Elastic Bandel játszik egy hatalmas szólót. Joshua Redman is kap majd egy külön postot, mert Őt is imádom. Ja, tessék figyelni a szaxi és a billentyű által adott vázat, amire szólózik! Egy kicsit bonyolult...



És végül a Wayne Shorter Quartet tagjaként egy szóló. Őket volt szerencsém látni kétszer is élőben! Van, hogy semmi koncepciójuk nincs, csak úgy "játszogatnak". Zseni mindegyik! A januári müpás koncertjükön Brian Bladenek szólózás közben egész konkrétan leesett a pergődobja az állványról, majd elgurult, annyira ütötte...

A felvételen John Patitucci bőgőzik. Mondanom sem kell, hogy Ő is postérett, mint ahogy a másik kettő is (Wayne Shorter és Danilo Perez).


0 megjegyzés: