Sunday, March 7, 2010

Meditáció IV.

befejező rész.

még annyit elfelejtettem, hogy a Michael mondott egy érdekes dolgot. az agyunk tevékenységét a méhek mozgásához hasonlította, ahogyan azok első pillantásra csak ide-oda repdesnek, látszólag értelmetlenül, az tulajdonképpen a nektár megszerzéséért történik, tehát van benne értelem. az agyunk is folyamatosan a boldogságra törekszik mintegy automatikusan, így cikáznak gondolataink bennünk. a természet önmagától, ösztönösen keresi a megoldást. így keresi a gondolat is a helyes cselekvés irányát stb. (igen, ez optimizmus, ha úgy tetszik, de inkább a természet kegyelme).
a meditáció gyakorlásakor a felmerülő gondolatainknak is ilyen (pozitív) iránya van, és a mantra segít, hogy mélyebb gondolatokat halásszunk elő, amelyek mélyebben megbúvó problémákra nyújtanak majd megoldást a számunkra.

boldog gyakorlást mindenkinek!




és végül még a mantrák. válassz magadnak egyet.
http://www.caic.org.au/eastern/tm/free-tm.htm
ez már volt, de berakom mégegyszer:
http://minet.org/mantras.html

a mantrák életkorhoz ill. nemhez vannak kötve.tehát erre érdemes odafigyelni, nehogy mellünk nőjjön vagy ne adj Isten...

3 megjegyzés:

md said...

én ezt nem értem, ez mitől transzcendentális, vagy mitől transzcendentálisabb, mnt a többi? mármint mi a különbség? mert gyakorlatilag semmi. hacsak valami nagy titkot nem hallgattál el. :)) mi is a számlaszámod?

Boglári Tamás said...

öregem, használ

Renato Csatich said...

a mentális gyakorlat az talán jobb elnevezés. ez olyan lehet mint a pálinka név levédése. nem csak magyarok csinálják, és ha romániában vagy szerbiában iszol egyet, attól még ugyanazt érzed.

de szerintem lehet ebben a transzcendens verzióban egy tényleg csak nyugatiaknak szóló dolog. a keletieknek más gondjaik vannak, mint nekünk itt. mi szeretünk sokat cselekedni, és hajtani, ami kikészít bennünket. vagy éppen a megfelelő cselekvés hiánya lök depresszióba.
erre tökéletes gyógyír.

azt még elfelejtettemn írni, hogy segít abban is, hogy elhagyd azokat a narkotikumokat, amiktől esetleg túlzottan függsz. én pl. alig gyújtok rá, nem hiányzik annyira. szeszt sem kívánok és nem érzem, hogy valamit elveszítek vele. ráálltam a juice-okra és nem azért mert az egészségesebb (nem hinném, hogy az), hanem mert szomjas vagyok és a szesztől csak kába leszek és esetleg álmos, tehát nem élvezem úgy. igen, ezt a britt levegő is teszi és a kor:))