Thursday, April 1, 2010

Megkezdődött a jelentkezés a „myDEER” Projektfejlesztési Workshopra

„myDEER” címmel projektfejlesztési workshopot hirdetünk a Visegrádi Alap támogatásával 2010. június 22-26-ig Budapesten, a Dialektus Fesztivál keretében.


Az angol nyelvű workshopra olyan európai, szerzői dokumentumfilm-projekteket várunk, amelyek előkészítési vagy gyártási fázisban vannak, s amelyek legalább két visegrádi ország (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) helyszínein játszódnak, illetve amelyben legalább két visegrádi ország kultúrája, mindennapi élete jelenik meg meghatározó módon.
A workshop célja, hogy ösztönözze a koprodukciók létrejöttét, és olyan európai filmalkotások megvalósítását támogassa, amelyek széles körben való európai terjesztésre alkalmasak, és érzékeny képet adnak a visegrádi országok népeinek kultúrájáról, életéről, problémáiról.

A négy napos képzést két nemzetközileg elismert tutor, Tue Steen Müller és Péterffy András vezeti, továbbá számos nemzetközi filmes szakember tart előadást és egyéni konzultációt az egyes projektek rendezői és producerei számára.

A workshop pitching fórummal zárul, amelyen a résztvevők a Dialektus Fesztivál szakmai vendégei, a képzést vezető tanárok, szakértők, illetve egyéb meghívottak előtt mutatják be filmterveiket. A pitchre a négy nap alatt folyamatosan készülnek a résztvevők a képzés alapgondolatát követve: a pitching nem (csak) pénzszerzésről szól, hanem a projektfejlesztés és a rendezői koncepció kialakításának legjobb eszköze. A pitch a nagyközönség számára is nyitott.

Pályázati határidő: 2010. április 16.
A jelentkezési lapok és pályázatok elbírálása 2010. április 30-ig lezárul.

Kontakt: Trencsényi Klára koordinátor
+36-70-61-41-453
mydeer@dialektusfesztival.hu
http://www.dialektusfesztival.hu/2010/mydeer?lang=hu

0 megjegyzés: