Wednesday, April 14, 2010

Titkos Tag kalandjai

"Titkos Tag (ejtsd: teg) elfeledett bemondásai.

nincs csajom. sosem volt. a spanyol vérbő félfeka katalánt egy francia pöttöm lány feledteti ("ki beszél itt kúrásról?miért kell mindent a kúrással összekötni?" "mert akkor történik valami, azaz akkor látjuk, hogy történik valami. még az arcuk is eltorzul közben." "hm...érdekes!")
ha hűsítés, akkor francia. szeretem, ahogyan játszanak. tudják, hogyan hozzák ki a gyermeket a férfiból. "de a gyermekhez férfi is kell ám! nem úgy van, hogy csak úgy kihozzák a semmiből azt a játszani vágyó, önfeledt kis gyermeket!" "fogd be! ha van gyermek, akkor ott van a férfi is valahol!" "ó anyám, és még az emberről nem is beszéltünk!"

óvakodj attól, aki tudja, hogyan kell túlélni.
de Tag, ki az, aki tudja, hogyan kell túlélni?
aki képes elárulni. elárulni a másikat. ez az egyetlen út. meg kell ölnöd a másikat, ahhoz, hogy újjászülethess.
de mi az, hogy megölni?
saját magadat kell megölnöd a másikkal. a másiknak hinnie kell benned, ez a fontos. akkor kell megölnöd, ha hisz benned. ez egy keresztényi vicc igazából. azért vicc, mert téged néznek sziklának, amire építeni lehet.
de miért kell nekem ölnöm?
mert ez az élet rendje. mert ragadozók vagyunk.
én nem vagyok ragadozó, én bárány akarok lenni!
mész a faszba! hogyan rakod össze a farkast a báránnyal???
ha a kígyót össze tudták hozni a galambbal, akkor nekem is menni fog! ha olyan okos leszek mint egy kígyó és hozzá galamblelkem is lesz, akkor az olyan, mint amikor a farkast a báránnyal keresztezik.
nehéz, de meg lehet csinálni.

egy út van. csak egyetlen egy. csak egy igazság van.
ezért szenvedünk, mert a mi igazunk szép lassan mindig semmivé lesz.

(függöny)


Vala pedig a farizeusok közt egy ember, a neve Nikodémus, a zsidók főembere. Ez jöve Jézushoz éjjel, és monda néki: Mester, tudjuk, hogy Istentől jöttél tanítóul; mert senki sem teheti e jeleket, amelyeket te teszel, hanem ha az Isten van vele. Felele Jézus és monda néki: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát. Mondta néki Nikodémus: Mimódon születhetik az ember, ha vén? Vajjon bemehet-é az ő anyjának méhébe másodszor, és születhetik-é? Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába. A mi testtől született, test az; és a mi Lélektől született, lélek az. Ne csodáld, hogy azt mondám néked: Szükség néktek újonnan születnetek. A szél fú, a hová akar, és annak zúgását hallod, de nem tudod honnan jő és hová megy: így van mindenki, a ki Lélektől született.


és akkor boldog leszel?
igen, akkor boldog leszel, mert újjászülethetsz. igen, a sírás után biztosan boldog leszel, mert még a bőröd is olyan érzékeny lesz, hogy azon keresztül fogsz tudni szagolni!
micsoda? hogy a bőrömön keresztül fogok tudni szagolni? milyen hülyeség ez már?
csak akkor tudsz szagolni rajta keresztül, ha akarsz is. lesz egy ilyen tudatos irányításod. csak koncentrálnod kell.
nem érdekel. menjünk."


0 megjegyzés: