Sunday, July 11, 2010

Jazz Cost - My Funny Valentine

Rég volt ilyen, megérett egy újabb jazzcost bejegyzés. Csak úgy viccből rákerestem a tyúbon erre a nótára és sok érdekeset találtam. Előre bocsájtom, hogy nem kell minden videót végig nézni, mert a lényeg - hogy hogyan játszák a nótát - már az elején kiderül. Persze, mondjuk a Chat Bakernél azért a szólóját érdemes lemeózni. Mindjárt elsőnek itt is egy ősfelvétel a hatvanas évekből. Nekem ez az etalon, ha erről a sztenderdről van szó:


Ugye szép!

Aztán mindjárt egy vargabetűvel átevezek az elrémítés eszközével élő drogellenes népművelés mezejére, mivel ugyancsak Chat Baker jön, de immáron 1987-ből. Nem vigyázott magára, az egyszer biztos. Nem sokra rá meg is halt.


És akkor jöjjön egy érdekes verzió. Aki látta a Tehetséges Mr. Ripley c. filmet, annak ez nem újdonság. Itt Matt Daemon énekli. Szerintem elkapta. Mondjuk ilyen bandával nem nehéz.


Bravó, bravó Matt! Nagy tapsot neki!

A következő videóból két tanulságot vonhatunk le. 1: a teremin érdekes hangszer. 2: a vibrátó ápol és eltakar (már ami a hamisságot illeti). Mondjuk azért le a kalappal az összes teremines előtt!


Nagyszerű!

Méltó lezárásként mindenkinek az örömére imhol Sarah Vaughan! Néha arról álmodozok, hogy bárcsak nagymamaként ő énekelt volna a bölcsőm felett...


Kellemes focinézést mindenkinek estére!

0 megjegyzés: