Monday, August 2, 2010

royal cinema - most szerdán

a mesés augusztus mesés estéket ígér - a royal cinemában
a fejlődés jegyében a saját mozigépész után már saját projektorral is rendelkező control studió filmegyesület örömmel hív meg mindenkit:

auguszus 4-én, szerdán este nyolctól:



király utca 61








1863, Alaszka, Orosz-Amerika: (a beszédes nevű) Dr. Lloyd Steam és fia, Edward megszállottan keresik a tökéletesen tiszta vizet, hogy segítségével a gőz új felhasználását valósítsák meg. Ám egy súlyos baleset történik, és ez örökre megváltoztatja apa és fia kapcsolatát.

Három évvel később, Manchesterben Ray, Edward Steam fia gyári munkásként dolgozik. Apjáról a család úgy tudja, hogy Amerikában dolgozik, egészen addig, amíg nem érkezik egy csomag a nagyapjuktól, benne egy furcsa golyóval. A golyót a titokzatos O'Hara alapítvány emberei mindenáron meg akarják szerezni, azonban ezt dr. Lloyd váratlanul megakadályozza, és meghagyja Ray-nek, hogy juttassa el a gőzgolyót Robert Stephensonhoz (aki a valóságban a gőzmozdony feltalálója). Mikor azonban Ray találkozik Stephensonnal, elrabolják és egy óriási Zeppelinnel Londonba viszik. London éppen a világkiállításra készül, és itt kezdődnek a fiatal Steam fiú igazi kalandjai...



az Akira mangával nevet szerző Katsuhiro Otomo két órás anime-ja olyan mint egy Verne-regény, fordulatos, pátoszos, és lenyűgöző szerkezetek vannak benne.


egy két forrás innen eredezteti a steampunk előretörését



lassan hömpölygő, látványos családi film, kicsi és nagy gyerekeknek


4 megjegyzés:

tomdd said...

jaaaajdejo, ha 10 nappal kesobb lenne, en is ott lennek ;)

Unknown said...

Ehhh, ebből most kimaradok. Megyek muzsikálni. Majd elkunyizom.

chamichaze said...

tomdd, ha 10 nap múlva itt leszel, rendezünk a tiszteletedre Royal Cinemát, te csak ne aggódjjá :)

tomdd said...

juhhhhuuuuuuuuuu! :D