Monday, October 25, 2010

Újabb fejlemények

Újabb cikkek a Geréb Ágnes per kapcsán

-----------------------


Geréb Ágnes igazsága (Ranschburg Jenő gyermekpszichológus írása)

Úgy vélem, mindenki tudja azt is, hogy Geréb Ágnes egy szerencsétlen esemény kapcsán előzetes letartóztatásban van, és a napokban bilincsbe verve vett részt annak a pernek a tárgyalásán, amelyet egy három évvel korábbi otthonszülés tragikus következménye miatt folytatnak ellene. A tárgyalásról a Magyar Hírlap Online október 22-i számában adott hírt Fordulat a Geréb-perben?-címmel. A lap beszámol arról, hogy a tárgyaláson meghallgatott magyar szakértők Geréb Ágnessel szemben foglaltak állást; véleményük szerint a szülész műhibákat követett el, amelyek szerepet játszottak abban, hogy a baba halva született. Ugyanakkor a külföldi szakértő – Marsden Wagner „amerikai szülészorvos” – szerint Geréb Ágnes nem hibázott, inkább arról van szó, hogy „a magyar orvosok egyértelműen rossz színben akarják feltüntetni a bábákat és munkájukat”.

a teljes cikk

-----------------------

A Guardian Geréb Ágnes ügyéről

A legnagyobb baloldali brit napilapterjedelmes írása szerint a magyar orvosnő "igen tapasztalt szülész-nőgyógyász, és az otthonszülés nemzetközileg elismert szakértője", aki eddig 3500 kisbabát segített a világra otthoni körülmények között.

a teljes cikk

-----------------------

Strasbourg elé viszik Geréb letartóztatását
A WHO korábbi igazgatója elfogultsággal vádolta levelében a magyar szülész szakmát és a tárgyaláson meghallgatott szakértőket, szerinte a nőgyógyász szakvélemények tele vannak hibákkal és hamis állításokkal.

teljes cikk

-----------------------

további írások naprakészen

-----------------------

radiocoston a témával kapcsolatban

0 megjegyzés: