Tuesday, November 30, 2010

Rövidfilmest hetedszer 1. rész

Megvolt. Jóvolt. Működött. És aminek nagyon örültünk, Rendzsaw is velünk volt. Az idei rövidfilmest kísérleti volt, hiszen - Pepe kiváló ötletének köszönhetően - "kocsmamozit" szerveztünk, a kezdeti technikai parák után (nem hoztam laptopot, Tomi mentette meg a helyzetet, Matyiék Toller filmjének vetítését a rossz hangminőség miatt megszakítottuk, helyette Jack Warmant és a nagysikerű Bluebox filmünket vetítettük és még néhány további gyöngyszemet, most hirtelen az orgonavirág és a reprodukció ugrik be), a második blokktól simán ment minden, esetleg a kontraszton kellett volna még állítani.

Bár nem voltunk túl sokan, (kb. 30-an lehettünk), izgalmas volt átélni, hogy melyek azok a filmek amik működnek. Voltak fenntartásaim, hogy például - talán mindannyiunk idei kedvence - a Harangi filmek értékes snittjei nem vesznek-e el ebben a közegben? És nem. A közönség tekintete sokszor a vászonra tapadt... néma csönd... gyönyörű volt. Ha pedig nem kötötte le, amit nézett beszélgetni kezdett. Ennél korrektebb és látványosabb mérce nem is kell. (Én persze egy ismerőssel dumáltam eközben és ha Pepe nem hívja fel a figyelmemet erre, talán észre sem veszem, milyen jó ez az egész). Azt gondolom hogy a legtöbb filmnek nagyon jót tett ez a közeg.

Köszönjük Rendzsaw a filmet amit küldtél, tán kissé patetikus így leírva: de emlékszem Edussal Pepével mind a ketten azt éreztük, sőt ki is mondtuk: "Rendzsaw itt van velünk". Nagyon jó volt.

folyt. köv.

0 megjegyzés: