Monday, December 6, 2010

Art Cost

kép by Dran. új munkák itt (érdemes ránézni).



már megint ez a Banksy fenegyerek. ha kortárs művészetről esik szó, akkor nekem más neve nem ugrik meg, s nem csak azért mert műveletlen vagyok, hanem azért is mert más nem hoz lázba.
de legyen szó Warholról vagy Picassoról, ennyi elég is.

tegnap elmentünk megnézni azt a galériát, amit Banksy hozott össze Marks & Stencils néven. a név persze a Marks and Spencers-re hajaz.

Banksy filmjében, az Exit Through the Gift Shop lényegében arról szól, hogy hogyan árusítják ki a street art-tot. de még pontosabban arról is szól, hogy hogyan csinál filmet Banksy a street artról, azaz arról, hogy van valaki, aki filmet akar csinálni róla, azaz Banksyról, de nem sikerül neki, viszont a filmkészítő kitalálja, hogy ő is inkább street artist lesz (Mr. Brainwash, aki egy kitalált figura lényegében, de valósnak tűnik nagyon is), aminek a vége meg az lesz, hogy nagyobb lesz, mint Banksy, azaz híresebb, mert piacot csinál a street art-nak. tehát dupla csavar a film és óriási társadalom- ill. önkritika is.

a galériában azt éreztem, hogy Banksy most ugyanazt csinálja meg a valóságban, amit a filmjében korábban. összeszedi a haverokat, akiknek a munkáit el lehet adni, street art név alatt.
csak hogy a lényegre tapintsak, egy kép, pl. ez itt, 1600 fontba kerül.



még képek itt.

most mit mondjak...
a művészet halott! éljen a művészet!!

0 megjegyzés: