Sunday, February 6, 2011

Etchno Színház Varieté

Fiúk, itt az ideje foglalkozni a VJ-programokkal. VV= Vajdai Vili nem a kora előtt jár ugyan ezzel a projekttel, de itthon megint csak úttörő.


pedig mi ezt öt éve meg akartuk csinálni börlini kreatív barátommal; ld. a folytatás élőtánccal. sajnos a trailerben nem szerepel a nagyon emlékezetes moszkító - Bozsik táncosa ezüst gatyeszban, rózsaszín szárnyacskával; a vidék hangja :)

(Gépház: videát nem tudok embeddelni?)

12 megjegyzés:

roomann said...

miben is úttörő ez a vili?

roomann said...

videával már én is szívtam, valamit ki kell asszem törölni a kódból, hogy működjön, de már nem emlékszem :(

veemer said...

nem nagyon csinált senki olyan táncszházi-showt, hogy elektróra nyomják a dunások a szokásos programjukat - legalábbis én nem nagyon láttam hasonlót egy egész estre. a videa ebből is az ízelítőt, de a breakdance-esek, bootsie és a roma-konferanszié nincs benne. a részletek sem látszanak igazán, amire azért figyelt a stáb.

roomann said...

és ez menő?
egyébként a Bódy már csinált ilyet :)
NA JÓ NEM

veemer said...

szerintem hogy mi a menő, az kérdezhető szubjektíve, azt meg mindenki a helyszínen eldönti. aztán kérdezhető valamely trend szempontjából, mint ilyen, szerintem jelenleg igen. /egyrészt illeszkedik a jelenlegi színházi kísérletekbe, másrészt itthon ritkábban vállalnak ilyesmit./ aztán ha a közösségformálói szempontot veszük figyelembe, a TÁP, így az Etchno is, igen, menő. Bódy is nyilvánvalóan menő a filmszakon és képzős körökben; vö.Psychotechnikum az Élőkép előadásában DASzSz 2008. megint más kérdés, hogy az Etchno jól sikerült színházi performansz, előadás-e. kevésbé, a dramaturgia pl. nem a legjobb, bár a moszkító épp jókor zümmögött be :)

veemer said...

még annyi jutott eszembe, hogy a menő nem az 'újszerű', 'új' szinonimája, sztem. illetve az új fogalma is egy kis újítást kíván meg, talán.

roomann said...

bódy nem menő sajnos
amúgy szubjektíve érdekelt elsősorban

hogy mibe és hogyan illeszkedik az kevésbé, az a kritikusok, meg a művelt nézők dolga

roomann said...

bódy nem menő sajnos
amúgy szubjektíve érdekelt elsősorban

hogy mibe és hogyan illeszkedik az kevésbé, az a kritikusok, meg a művelt nézők dolga

Renato Csatich said...

de lehet videat is embedelni. most probaltam, semmi kulonbseg nincsen. csak erdemes atirni a meretet 560 szor 340-re ott is. a youtubenal is ki tudod valasztani a kissebb formatumot, igy nem lesz levagva a video jobb fele a blogban.

Renato Csatich said...

ez a vj-kedes tenyleg eleg regi dolog, nem hoz mar lazba csak az, hogy villodznak a kepek.

inkabb az a fajta lehet erdekes, ahol valami normalis dokumufajjal keverik, nem csak kepek, meg zene, hanem valami melyebb tartalom is ott van, esetleg elo zeneszekkel.
http://radiocost.blogspot.com/2010/09/art-cost.html

vagy hat kell e emliteni a kiralyt:
http://radiocost.blogspot.com/2008/12/1983-szeptember-31-mozi-halla-peter.html

veemer said...

ok. azt hiszem, félreérthető voltam; nem a VJ-s technika miatt raktam fel, bár itthon tényleg nem használják nagyon, hanem éppen azért, mert tovább gondolták és keverték élő tánccal (ami máshol megint csak nem nagy cucc). a koreográfiai kidolgozottságán, az etno, hip-hop elemek, amatőr és profi táncosok, a roma konferanszié szerepeltetésével és számos ötlettel adtak egy ívet az egésznek + itt is az egyes szegmenseket egy hegedűs szólista vezette át, élőben, ami az elektróval olykor keveredett. viszont azt sem tagadom, hogy máshol ez már nem "menő" vagy "új". a helyszíni pulzálást, azt, hogy nagyon klassz volt mondjuk, ahogy egy dj (a bootsie) egy autentikus népdalból (csak hang) a helyszínen kever egy számot, ami rendesen táncolható hip-hop lesz, nem adja vissza egy felvétel ill. trailer sem. a videát próbáltam, nem tudom felrakni.

jja, és sztem bódy pont azért "menő", mert egy szűkebb réteg számára igenis az. és tényleg :)

köszi a linkeket. nekem van egy kedvenc színházam angliából, akik szintén érdekesek a vetítések miatt, majd megkeresem.

aPepe said...

VJ+élő tánc témában egyszer belefutottam az MTVn egy koncertfelvételbe. Szándékosan nem írom az előadót, klikkeljetek rá :)
http://www.youtube.com/watch?v=BI32zSqrOU0
Szerintem elég faszán összerakott cucc, persze tudom, nem egy kategória. Nem is ötletes, mint inkább jól kivitelezett. Pont, ami a népnek kell.