Tuesday, April 19, 2011

Történelmi pillanat, megszületett az új alkotmányunk

Elképzelhető, hogy írok egy hosszabb véleményt a megszavazott alkotmányról, ha erőt veszek magamon és átnyálazom a szöveget. Most csak idedobálom a cikkeket, amiket olvastam. A nagy kérdés persze az, hogy mit jelent nekünk embereknek, a mindennapi életünk tükrében ez az egész? Érdemes-e egyáltalán foglalkozni ilyesmivel? Vagy csak szép szorgalmasan műveljük kertjeinket függetlenül attól, hogy honnan fúj a szél... Számomra ez régi dilemma... Általában hajlok az utóbbira, hisz többet úgysem nagyon tehetünk és ez nem is olyan kevés, de időnként mégis magával ránt a közéleti problematika. Pedig nem szól másról mint retorikai alakzatokról, a meggyőzés módozatairól és persze hatalomról.

Sólyom László az új alkotmányról (Heti válasz)
Amikor a Fidesz még harcolt a mostani alkotmányért (origo)
Közjogi válságtól félti az országot Tölgyessy (Index) - remélem lesz majd hanganyag is az egész előadásról, mert minden cikk mást tart fontosabbnak, máshol vannak a hangsúlyok, más értelmezések egészítik ki az eredeti szöveget.
Íme, Magyarország új alaptörvénye (Hirado.hu)
Lázár: Mostantól másképp lesz (Magyar Nemzet)
„Minden magyar büszke lehet az új alaptörvényre” (Magyar Nemzet)


1 megjegyzés:

roomann said...

A legkevesebb nézőszám rovatban is szerepelhetne a Tölgyessy Péter tartotta előadás:). Azt gondolom mindenki számára tanulságos lehet, akit egy kicsit is érdekel az alkotmányunk sorsa, hiszen a ma Magyarországon élő politikai elemzők egyik legobjektívebb és legbenfentesebb alakja ő, demokráciánk történetének szinte minden pillanatánál jelen volt eddig.


http://www.osaarchivum.org/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=66&video_id=249&lang=hu