Tuesday, May 3, 2011

Az újraállamosított magyar film

Évi 8-10 film, egyablakos rendszerben - Andy Vajna ismertette koncepcióját.

Sokféle hatással lehet mindez a magyar filmre, az egyenlőre egyértelmű, hogy buldózerrel mentek végig az eddigi rendszeren. És az is, hogy állami irányítás alá került minden és az is, hogy összehasonlíthatatlanul nagyobb mértékben szólnak bele a készülő munkákba mint eddig. Hogy egy ilyen beszorított helyzetben mi várható az kiszámíthatatlan. Biztos lesznek akiket ez ösztönöz, biztos lesz olyan, aki ellehetetlenül és biztos lesznek új irányok. Mélyen megrendülve, de kíváncsian várom a fejleményeket.

5 megjegyzés:

aPepe said...

Kénytelenek lesznek újat kitalálni :) Éljenek a rendszerperifériás eszközök :) A látómező szélén mindenkinél csökken a reakcióidő.

és azért éljen az egészestés reklámfilm is!

roomann said...

igen pozitíve erre van a jövő :)

roomann said...

amúgy ez az új rendszer az amerikai filmgyártási szisztémára hajaz jó néhány kelet-európai allürrel, ami egy érdekes torzót eredményez.

aPepe said...

Kicsit utánaolvastam, az az érzésem: ha filmesek helyett legósokra kéne lefordítani, azt mondanák, hogy igen, legózzatok, itt van ez a három elem, rakjátok össze ahogy akarjátok :)

vicces, főleg az, hogy 2 milliárdról beszélnek, aminek biztos vagyok, hogy háromnegyed az első öt évben elmegy infrastruktúrális költségekre, persze az egy kellő dolog.
Nem érzem egyeltalán, hogy jó táptalaj lennének, de emberi módon tévedjek!

super8-as támogatást! :)

roomann said...

lego: nagyon találó hasonlat