Thursday, September 15, 2011

TV Cost - Az ötödik elem

Ez volt az első scifi az életemben, aminél azt éreztem, hogy a jövőben is emberek leszünk, nem éreztem azt az amcsi száraz, rideg jövőképet, ez ilyen kis francia jövőkép. Nagyon szerettem ezt a filmet, meg ezt a zenét is.


A kíváncsiskodóknak van még egy történet. Az egyik cimborám mesélte, hogy a kollégiumában volt egy idióta csávó, aki a fitymája alá ceruzaelemeket rakott...na az ötödik sosem fért be........váááááá.

1 megjegyzés:

roomann said...

Én is szeretem ezt a filmet, de a lóvééért szerintem elég sok kompromisszumot kötött a rendező úr, végül mégiscsak egy amerikaias film született, de hát azért ennek a világnak nem sok köze van például az Eredethez, ami tömény, üres amerikai unalom és giccs (ez a film nekem egy 5-10 perces formában még működött volna), ugyanazok a sablonok, 30 éve. Kábé ennyi idő óta nem tud semmi újat nyújtani az USA filmgyártása (csak a lebutított keletről lopott ötletektől és egy-két kivételtől eltekintve). Hiába a digitális technika, hiába a felszín átszínezése, ha mögötte semmi sincs.

Ilyen szempontból is kuriózum az Ötödik elem, mert valamelyest ki tud lépni ebből, de sajnos szerintem csak valamelyest, szóval mégiscsak visszalépés Luc Besson korábbi filmjeihez képest.