Thursday, November 24, 2011

Vádemelést javasol a rendőrség Geréb Ágnes ellen

Az otthonszülést szabályozó új törvény megszületése óta egyetlen engedélyt sem adtak ki otthonszülésre. Aki ma otthon szülni szeretne nem tudja a törvényes utat választani, ehelyett marad az, hogy úgy csinál mintha kórházban szeretett volna szülni és csak véletlenül született volna meg otthon a gyereke. Csak Pécsen több ilyen esetről tudok az utóbbi hónapok alatt.





„Újra felmentették a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vádja alól a MÁV Kórház volt nőgyógyászát, akinek ügyelete alatt egy szülő nő meghalt, egy asszony pedig életveszélyes állapotba került még 2003-ban. A döntést a bíró most azzal indokolta: a vádban szereplő tragikus esetekben nem bizonyosodott be, hogy a történtek ok-okozati összefüggésben lennének a nőgyógyász esetleges szakmai szabályszegéseivel vagy annak mulasztása miatt következtek volna be.”
Felelős nincs.
„Október közepén szülés után meghalt egy 45 éves komáromi asszony. A nő ötödik gyermekének adott életet, azonban a szülést követően komplikációk léptek fel nála és elvérzett, a csecsemő pedig maradandó sérüléseket szenvedett.”
Felelős nincs.
„Meghalt, ikerszülés közben az egyik kisfiú, a másik agya pedig maradandóan megsérült Miskolcon. Az anya szerint a kórház hibát hibára halmozott, volt például, hogy a terhesség utolsó hetében meg sem vizsgálták, hanem hazaküldték a kórházból. És azt sem mondták meg a szülőknek, hogy az életben maradt kisfiú agyvérzést kapott születés közben. A kórház szerint szabályosan csináltak mindent.”
Felelős nincs.
„Lezárult a belső vizsgálat a Fejér Megyei Szent György Kórházban elhunyt kismama ügyében. Attól kezdve, hogy bejutott az intézménybe a kismama, vétséget, gondatlanságot nem állapítottak meg.”
Felelős nincs.
„Egy héttel a szülés után meghalt egy cserkeszőlői asszony a szolnoki Hetényi Kórházban. A 33 éves, három gyermekes anya negyedik babájával ment a szolnoki kórházba, október 14-én szülés közben azonban kómába esett, és október 20-án meghalt. A kisbaba életét megmentették. A kórház szerint nem történt orvosi mulasztás.”
Felelős nincs.
„Eltemették a Kecskeméti Megyei Kórházban elvérzett kismamát. Az asszony császármetszéssel komplikációk nélkül szülte meg a kisbabáját, de a szülés után nem tudták elállítani a vérzését.”
Felelős nincs.

részlet a Bűn-e az otthonszülés?: freegereb.org-ról

a vádemeléssel kapcsolatban

0 megjegyzés: