Friday, January 20, 2012

Kormány melletti tüntetés - Békemenet Magyarországért

2012 az utcai politizálás, a tüntetések éve lesz. A parlament működtetése alkalmatlan még a demokratikus működés látszatának a fenntartására is.

A jobbik azt mondja visszafoglalják az utcát mert az az övék. Terrorral fenyegetőznek.
A kormány támogatói meg akarják mutatni, hogy ők többen vannak mint a rendszer ellenzői.
Az lmp és az mszp is az utcán kíván politizálni, hiszen az ellenzéknek semmilyen mozgástere nem volt a parlamentben. Kapták is a kritikát folyamatosan, hogy erőtlenek (mondjuk tippeket is lehetett volna adni nekik, hogy mit és hogyan)
A parlamenten kívüli pártok, újak és régiek is kivonulnak (miép, szdsz, 4k stb.).

Szép kis cirkusz.

No és persze a milla, ami az utcán született meg, pártpolitikától mentesen, az összefogás és nem a megosztottság erejében bízva. Ők az egyetlenek, akik mindenkihez szeretnének szólni (még akkor is ha ez nem nagyon sikerül nekik). Ők a problémafelvetők ha tetszik. Civilek, nem akarnak pártot alapítani. Ők a civil kontroll tán megszületőben lévő magja. Ők a legfontosabbak szerintem. Nélkülük és más civil szerveződések nélkül minden marad a régiben. Korábban már írtam erről. Nem Orbán Viktor és pártja a probléma. A probléma bennünk van. Az is lehet persze, hogy ez a zűrzavar csak még közönyösebbé tesz minket. De ez már legyen a mi bajunk.

Na de íme a kormányt támogató erő tüntetésre mozgósító videói.



1 megjegyzés:

roomann said...

"ahogy az alávetettek mindig is komolyabban vették az uralmon levőktől származó morált, mint azok maguk, úgy ma a becsapott tömegek jobban rabjai lesznek a siker mítoszának, mint maguk a sikeresek. Megvannak a maguk kívánságai. Tévedhetetlenül ragaszkodnak ahhoz az ideológiához, amellyel leigázzák őket. A nép komisz szeretete az iránt, amit ellene elkövetnek, még elébe is siet a hatóságok okosságának." (Adorno - Horkheimer: Kulturipar (1944))