Wednesday, February 8, 2012

börlin után

hogy kicsit elszakadjak a hontól: berlinben majdnem láttam egy ígéretes video-performance-t. sajnos elmaradt, de még így is megérte elmenne, mert a dock 11 nevű hely egy bérház udvarából nyílik, a kulturbrauerei-hoz közeli művésztelepként. csak egy sötét alagúton kell átmenni, s már egy csomó kisebb-nagyobb műhely ajtaja tárul elénk, plakátokkal, lampionokkal, hangulatosan. a dock 11 maga nemcsak programokat, projekteket kínál, támogat, fogad be, de kurzusokat, pályázatokat is; próbatermet, előadóteret biztosít. lehet, hogy sikerül megvalósítani valami hasonló modellt a budapesti corvin áruház most nem használt harmadik emeletén; állítólag lehet pályázni.

a dock 11-nél maga az utca is megéri, a kastanienallee tele van dizájnerboltokkal, művészellátókkal és mindenféle áruk second hand shopjaival. meg kocsmákkal. ne rettentsen el senkit a számozás, ami követhetetlen (páros/páratlan oldal, növekvő-csökkenő keverve).
akit láttam volna, vincent gisbert amúgy táncos, de a fenster valami egész mást akar: különböző felületek egymásra projektálásával hozna létre minden néző számára más látványt. 

nála találtam ezt is, ebben csak közreműködött: kis szösszenet a hagyományos könyvek, könyvesboltok és olvasóik mellett. szerintem nagyon jó, hogy ennél a vincentnél is szépen megfér egymással a kísérletezés az újjal és a "régi":




1 megjegyzés:

roomann said...

tetszenek a linkelt honlapok (is)