Wednesday, April 11, 2012

Játék Cost

Úgy gondolod örökre magad mögött hagytad a jó kis játék-korszakot? Hát rohadtul tévedtél!!!

Nemrég felfigyeltem, hogy egyre gyakrabban és gyakrabban botlok bele az interneten egy bizonyos játékba. A neve: Minecraft. Első pillantásra a legszembeötlőbb, hogy a játékban minden kocka! A karakterek, a tárgyak, állatok, de még a Nap és a Hold is. Sokaáig figyelmen kívűl hagytam, de egy idő után elkezdett érdekelni mi is ez. Szóval elkezdtem vele játszani. Nem szabadott volna! Túlságosan nagy ötlet és rengeteg kreativitás van belezsúfolva ebbe a piciny játékba. Sajnos eléggé addiktív.
Egy bizonyos Markus Persson nevű svéd csávó fejlesztése, folyamatos a munka a játékon és már többmilliós rajongótáborral büszkélkedhet. A játék lényege, hogy véletlenszerűen generál egy map-ot, amiben a játékosnak csak a túlélésre kell koncentrálnia. Kezdteben semmink sincs, de szép lassan minden alapvető technológiát létrehozhatunk. A játékban van éhség is, amit folyamatosan csillapítanunk kell. A lényeg az építés. Ez egyfajta gigantikus LEGO, amiben a kibányászott anyagokat feldolgozhatjuk és felhasználhatjuk. A lehetőségeink igencsak széles skálán mozognak. Földet művelhetünk, fejleszthetünk, bányászhatunk, felfedezhetünk, építkezhetünk, szinte bármit. A játékban többféle éghajlat és környezet megtalálható, mint pl sivatagos, trópusi, hegyvidék, mocsár, de ezek felderítéséhez jó sokat kell utazni. A térkép annyira hatalmas, hogy a legelső dolog a játékban, amit meg kell tanulni, NEM ELTÉVEDNI. Hogy legyen egy kis izgalom is, sötétedés után rémséges kreaturák jönnek elő, amik megkeserítik életünket. Zombik, csontvázak, pókok, valamint egy Creeper nevű zöld valami, ami közel lopódzik hozzánk, majd felrobbantja magát. Épp evégett nagyon is fontos valamiféle védelmet építeni magunknak. Ez kezdetben csak egy luk a földben, de idővel kész citadellákat, falvakat is építhetünk, ha van elég nyersanyagunk. Ha valaki pedig csak a LEGO mániáját szeretné kiélni, az választhatja a Kreatív módot, amiben minden korlátlanul a rendelkezésünkre áll. A játékot lehet a neten is nyomni, így akár egy haverral is nekiállhatunk a túlélésnek és építkezésnek.

Végezetül egy kis hatásos fanmade trailer:


1 megjegyzés:

Renato Csatich said...

Azt is emlitetted, hogy a jatekon belul valaki felepitett egy mukodo proceszort is kockakbol,, szoval tenyleg sok mindenre kepes vagy.