Friday, March 22, 2013

Sorozat Cost - Terápia (Enyedi Ildikó és Gigor Attila)

"A Terápia a Be Tipul (In Treatment) című izraeli sikerszéria hazai adaptációja. Az eredeti forgatókönyvet az izraeli Hagai Levi írta, a magyar változatért Tasnádi István és forgatókönyvíró-csapata felelt."

Ennél többet nem érdemes előre olvasni a sorozatról (ami természetesen letölthető). 40 részből áll, egy epizód 25 perces. Szóval egy hét alatt simán be lehet falni. Ajánlott minden korosztálynak, egyedülállóknak, pároknak, tiniknek, öregeknek, homoszexuálisoknak stb. Pár rész döcögős benne, de megéri folytatni. Én hangosan röhögtem sokszor, meg volt hogy elérzékenyültem, ahogy egy ilyen sorozatnál az szokás.

Ami az erénye a sorozatnak és ami miatt kitűnik más magyar sorozatok közül, az az, hogy nagyon megmarad emberi szinten, nincsenek benne olyan túlzások, amik miatt le akarnád kapcsolni. A színészek sem esnek ki a szerepből, elhiszem nekik, hogy pszichológusnál járnak. És hát a főszereplő egy igazi főnyeremény (Mácsai Pál). Igazából az ő kálváriája miatt szerethető ez a sorozat leginkább.

Van ebben az egész történetben valami Füst Milános, ami a férfi és női lélek rejtelmeiben kavarog, válaszokat meg persze csak ideiglenesen engedélyez.
Külföldi sorozatok helyett mindenképpen a Terápiát vegyük elő.

0 megjegyzés: