Tuesday, May 21, 2013

Kert Cost

ma vettem a Sainsbury-ben egy bazsalikomos kis palántát, meg oreganot meg mentat. ebben az évben csak kísérletezek. mindent, amit látok beledugom a földbe és örülök neki. a legjobban a locsolást szeretem, kannából. nemrégiben találkoztam Misibával. a New Cross Gate megállóval szemben van a boltja (10 perc séta tőlünk), egy virágbolt, meg magbolt, meg palántabolt. nagyon birom Misibát, olyan igazi szittya magyar. mondtam neki, hogy kerteszkednék (még fel is ajánlottam önkéntesi szolgálataimat, ha kell neki segítség), hogy adjon valamit. kaptam tőle négy fajta paradicsom palántát.
azt mondta, hogy mindenkinek megvan a perverziója, és hogy neki a paradicsom az. millió palántája van, próbálgatja, hogy melyik a legjobb a britt földnek. a fent említett fűszernövények mellett még van akkor ez a négy paradicsom palánta (az egyiknek Margit a neve), aztán Fiona (a frissen beköltözött lány) hozott 5 futóbab palántát. emellett még tettünk retket meg sima borsót is a földbe (szerintem azok ki se fognak kelni de nem baj, így is jó őket öntözni. a papírján az állt, hogy március-áprilisban kell elültetni őket, így tehát kitaláltam egy új kertész szólást: ha későn vetsz, utána már lazázhatsz).

2 megjegyzés:

mz said...

Kísérletezni a legjobb! Próbáld majd ki a gyomlálást is, ha lesz rá lehetőséged, engem például az kapcsol ki teljesen. Szerintem a retekkel elkéstél, ha március után ülteted, akkor nem nagyon hoz gumót, csak magszárat, de öntözni attól persze még lehet :) A borsó hálás növény, biztos kikel, ráadásul gyorsan.
Egyet mondok még, amit KÖTELEZŐ vetned: spárgatök! Imádja a vizet, gyorsan nő, látványosan fejlődik. De a guggonülő fajtát vesd, ne az indást, mert annak kevés hely is elég.

Renato Csatich said...

a guggonulo spargatokre mindenkeppen raugrom, koszi! (ez kihivas az angolomnak is)

igen, gyomlalok, persze, hat hogy is ne gyomlalnek?:)))