Saturday, August 16, 2008

MegenBerlin!

MegenBerlin'


Szomorú hírt kell közölnöm: a bicikli, amit sajátkezűleg tákoltam ("Fahrrad reparieren macht spász!" mondta rá egy helyi lakó) egyik este önként, saját lábán kélve ballagott ki a kapun (vagy magyarul ellopták). Tehát most csinálhatok mégegyet, mondjuk alkatrész van elég. Párperces búslakodás után aztán neki indultunk gyalogszerrel, illetve JAWA-val és elmentünk ingyé a hangszermúzeumba. Ugyanis itt minden csütörtök múzeumnap, amikor este 10-ig nyitva vannak és ráadásul ingyenesek azok a múzaumok, bizony!

Itt megtaláltuk a kedvenceim (Hammond orgonák, Trautoniumok és egyéb jólkitalált hangszerek mellett) az egyik első elektromos-gitár konsrukciót illetve a csodaszép, ergonómikus és akusztikailag sem figyelmen kívül hagyható halucinogén és begombázott hegedűt:


Van itt orgona, amibe be lehet menni, a legnagyobb sípja 5 m magas és 1x1 m alapú fa anyagú, ha csak szájjal belefújok érezni lehet, hogy megrázza az egész teret, félelmetes! Volt elektromos zongora a legelső időkből, meg kétmanuálos csembaló, meg összecsukható orgona, minden szemszájnak ingere. Nem elemzem ki részletesebben, mert kidobtok, hehe.
Aztán ma voltunk gyerekjátszóházban, ahol volt 3D-s labirintus, gyerekeknek, de bárki felmehetett. Na bent is voltam. El is kellett kapnom a Bencét, meg egykét némeg kissrácot. El is fáradtam, ki is izzadtam, szét is ment a térdem, le is horzsoltam magam, szóval nagyon jó volt! Nem tudom mennyit voltunk bent, 2 órát biztos, nagyon jó volt. Ez olyan dolog, hogy két ilyen labirintus-blokk van, mindkettő tetején kilátó, köztük pedig függőfolyosók, tényleg vicces.

És az egész egy templomban van berendezve, az egyik falon látszik is a régi oltár feletti mozaik illetve az orgona is ott volt hagyva, sajnos elég barbár módon a billentyűjét eltávolították.
Hazafele pedig fotóztam egykét járművt :) Íme: hát nem gyönyörű? R100-as, ez a szín pedig nagyon jól áll neki, ez a régies fejidom pedig nagy kedvencem lett.

Aztán szintén a Maróti Zolinak egykét schwalbe, hogy lássa, hogy itt a kék mellett a zöld is alapszíne illetve létezik gyárilag fekete-fehér fényezésű, nagyon kis kedves.


Üdv Mindenkinek! Panni, Pepe, Jawa



0 megjegyzés: