Thursday, August 21, 2008

Van képed hozzá?

http://www.istockphoto.com/index.php

Tölts fel egy képet (videót, zenét) és keress sok pénzt!
Így megy ez a modern rabszolgatartó társadalmakban.
Persze a pénzed azért megkapod, de milyen áron :D

2 megjegyzés:

iku map said...

azért ezek hasznosak bírnak lenni, momentán félig az ilyen oldalokból élek, csak nem fel, ha letöltöm a cuccokat. ez így működik. mondhatnám mukodik. nincs mindig kéznél mondjuk vágtató ló, vagy 5 kiló gyönyörű ződalma tuti faszán bevilágítva, hogy akkor csak katt aztán kész is a reklámfotó, érted. mert egyszercsak kell egy ilyen fasza lovas kép a jóégtudja milyen cég überfasza kiadványába, hogy azé lássá a népek, hogy ez jó kis dinamikus firma, és persze tegnapra legyen kész, és nem fizetni tudunk a legdinamikusabban. és ilyenkor mi van... innen az ablakból maximum döglött macskát tudok lekapni, ha sietek és megvár. mást nem nagyon, na ilyenkor cseszhetné az embergyereke, ha nem lennének stock oldalak.
hogy ezzel eladja magát az aki ide tölti fel a fotóit, stb.?
hát én ismerek ilyen fotóst, valószínűleg az ő kiállítását soha nem fogjuk látni sehol, persze. de nem is ezért csinálja. sőt azt nem is tudná csinálni. így megy ez. vagy nem tudom... nem így?

roomann said...

szerintem is jó és hasznos! például ha fel akarsz tölteni valamit részt kell venned egy kis képzésen, hogy milyen fotókat (videókat, zenéket) tölthetsz fel (egy csomó alap hasznos tudást adnak itt át - az óróán is hivatkozhatnánk rá), minek kell megfelelned, hogy elfogadják a képedet. miután megvolt a gyorstalpaló. ki is kérdeznek, amig nem helyesek a válaszaid nem tölthetsz fel semmit.

szóval egyrészt szerintem is hasznos, másrészt viszont egy - annyira már nemis - új üzletpolitika húzódik meg a hátérben, nekik nagyon jó, de azért neked is csepegtetnek belőle. és a végén mindenki boldogan távozik :). Ilyen a poszt-posztmodern kapitalizmus..