Saturday, March 28, 2009

A posztmodern forradalmár

ezt Dávid kérte, szóval ez a Kívánságműsor kategória is egyben.
Paco Ignacio Taibo II, Subcomandante MarcosFészkelődő holtak

17 megjegyzés:

Renato Csatich said...

tényleg lelkesítő, de a maszk és a lovak a háttérben engem elbizonytalanítanak...

md said...

a lovak??? mér? :)

Renato Csatich said...

:))
van egy Poe novella, nem tudom már a címét, amiben egy égő házból fut ki egy lángoló ló, ez nagyon megfogott, mert valami durva szenvedélyt testesített meg, ami mindent felperzselt.
aztán tudod, van a kedvenc filmünk, Reygadastól a Mennybéli háború. ott a főhős mielőtt kinyírja a szerelmét, egy lovat ábrázoló képet néz a falon, vagy csak mi nézők, erre sem emlékszem. na akkor elkönyveltem, ha ló van a láthatáron, jobb óvatosnak lenni, mert valami pokoli szenvedélyt testesít meg (persze szimbólikusan:).
ebben a videóban hihetetlenek azok a lovak ott a háttérben (már már kísértetiesek), olyan mintha egy rendező odarakta volna jelzésképpen.
:)

Molnár Dávid said...

na én most muszáj, hogy lerángassalak a földre, a ló nagyszerű a dzsungelben is, gondolom megzabál minden szart, nem kell állandóan benzint tölteni belé. mondjuk ha égnének azok a lovak, akkor én is elbizonytalanodnék. :))
hát maszk azért van rajta, mert vadásznak rá, és tényleg nem tudják még mindig, hogy ki is ő pontosan. legalábbis az arcát még nem látták soha. még jó, hogy a lovakon nicns maszk.

Renato Csatich said...

jóvan, az ember megpróbál többet látni, aztán te meg sajnálod a benzint a lovaktól??? :))
a maszk az nekem olyan, hogy miért nem lehet egy ilyen szöveget elmondani nyíltan? (persze az egy dolog, hogy vadásznak rá; ettől függetlenül próbálom elképzelni a szitut).
tehát szerintem hatásosabb lett volna, ha átadja a szövegkönyvet valakinek, akinek látom az arcát és akinek nincsen géppuska a vállán. tehát, hogy miért kell ezt az igazságot ennyire védeni?
de persze nem látok bele, hogy ki ez mi ez a figura. de az bizti, hogy így bin laden kultfiguráját követi. vagy hülyeség?

md said...

ááá, értem. ez egy bin laden médisztársága előtti figura. kb a 90-es évek közepéből. talán már nem is él, nem tudom. dehát milyen is lenne ez puska nélkül, mint egy beszottyadt bölcsészkaros egyetemi tanár, mondjuk egy kommunikáció szakos órán. ezt így nem lehet, a világforradalomhoz erődemonstráció kell. :) szerintem bénább lenne, ha egy fehér galambot tartana az egyik kezében (ami persze oda lenne kötözve valami dróttal, nehogy elrepüljön).

Renato Csatich said...

:)))
baszki, ha begépeled nekem az angol szöveget, akkor bevállalom, hogy "beolvasom" a szöveget, tök komolyan! (készülök rá színészügyileg). persze galamb nélkül, ez benne a slussz! :)
a nézőszám tekintetében meg megnézzük két év múlva, hogy eléri e a jelenlegi 97,123-at. ha igen, akkor én nyertem!
oké?
:)

Renato Csatich said...

ja nem, elszámoltam magam. majdnem 3 év múlva nézőszámcsekkolás. majd beírjuk a google calendarba, hogy ne felejtsük el.
:)

md said...

dehát ott a szöveg, mér gépeljem be? gyújts fel egy galambot.

md said...

különben is, mi ez az ördög ügyvédje szerep? :) mért akarod elvenni a hitemet? valakinek jézus jutott, nekem a subcomandante.

Renato Csatich said...

:) nekem is bejön egyébként. de amikor befejezte, akkor támadt egy olyan érzésem is, hogy ezt így egyszuszra elmondani, nem kis teljesítmény. igaz szónok! de viszont: már százszor elmondta előtte, ez jött le nekem. így a végén csalódtam egy kicsit. Jézus csak egyszer mondta, amit mondott, azért ez is érdekes:)
a picsába, nem leszek híres, pedig már elképzeltem, ahogy a kertben felolvasom.
persze a gépelés rossz húzás volt tőlem, ezért most megyek és felgyújtok egy galambot, amit a szomszéd istállóba fogok áthajítani! :)))

md said...

jézus egyszer mondta el? miből gondolod? amúgy jobb lett volna, ha ő is maszkot húz a fejére...

Renato Csatich said...

onnan, hogy nem ideológiailag beszélt az emberekhez:) ezért mindenki abban a szerencsében részesülhetett, hogy amit mondott, azt ott mondta neki, akkor. ha elfordította a fejét, már mást mondott és másvalakinek. ilyen pali volt ez.

de persze a kételyt tartsuk fenn:)
http://swordattheready.files.wordpress.com/2008/01/jesus-mask.jpg

md said...

ja, persze. jézus mint valami gyóntató pap. mindenkinek személyreszabottan... na ne szórakozz! :) de ez a maszk! kár, hogy egy ördögforma tartja a kezében, és nem maga jézus, azért az job lenne.

md said...

subcomandante jézus

Renato Csatich said...

nem az, hogy leszopott mindenkit, meg hogy megmondta a frankót, hanem, hogy neked mondta, érted? nem te gyóntál meg neki és ő meg lihegett miközben a csuhája alatt fickándozott a keze.

md said...

mintha egy kicsit érteném... :))