Thursday, March 26, 2009

Re: A sátán kurvája


jogos Peti, nem akarok én iderondítani, csak néha szeretem magam is meglepni ilyenekkel. ez nekem amolyan dokumentum film: a film esztétikailag minősíthetetlen, az biztos, de viszont a rögzített anyagról lehetne mit mondani.

pl. nekem eszembe jutott egy tévéműsor, amit legalább tíz éve láthattam még, de nagyon reprezentatív értékkel bír nálam. ha jól emlékszem, a Filip nevezetű magyar music tévés arc csinálta a műsort. jónak tűnt a dolog, de nem lett folytatása. az egyik részben meghívott pornószínészeket beszélgetni, ahol a közönségszám nagyon baráti volt, mondhatni mindenki körben ült egy kis stúdióban. ment a duma a színészek részéről, valami szakmaiság persze, már nem tudom mi. de hirtelen, úgy a műsoridő felénél az egyik középkorú arc felpattant a sorok közül és szinte duzzadt erekkel a homlokán, őszinte felháborodással nekiszegezte a kérdést a nőnek: "hát mik vagytok ti??!!állatok??!!"
nem tudom, konkrétan mi volt a válasz, de maga a helyzet nagyon belémégett az őszintesége folytán. a nő egyáltalán nem jött zavarba, hiszen szakmájának, tehetségének teljes tudatában volt, megkérdőjelezhetetlenül. magas lóról is beszélt vissza, kis büszkeséggel, azaz, hogy ők nagyon jók a baszásban, ez van. nem mondta ki, de az volt a lényege, hogy az egyszeri ember biztosan élvezi a maga módján a szexet, de hát mi kérem ezt magas fokon műveljük, és nagyobbat is élvezünk, az tutter! tehát nekünk ez sport, élvezet, szakma és tudás, szóval valami, ami ugyanolyan dolog, mintha valaki azt mondaná, hogy esztergályos vagyok és szeretem a munkámat.
na itt, ebben a szituban sok mindenre rájöttem: az erkölcsös férfi, aki joggal felháborodott ezen az állatias cselekedeten nem érinthette meg a említett pornósztárt, ,mert mindeketten egymás körén kívül estek. erre mondanám, hogy "Isten meghalt", az az, az ótestamentumi Isten, aki bősz és szigorú a hosszú szakállával egyetemben. aki lesújt és felháborodik, aki ítél és aki rendet tesz. ilyen már nincsen. a bősz férfi képében ezt a letűnt kort láttam akkor felderengeni. mert az erkölcs az harcol, az nekimegy az ellenségnek, párbajra hívja és győzedelmeskedik.
na most ha ez az Isten már nem létezik, akkor mi van helyette?
az van, hogy mindenki maga ítél önmaga fölött, hogy ami van, az van örökké és hogy nincsen aki kijavítson, nincsen aki apai szigorral helyrerakjon. így ez az utolsó ítélet, ebben vagyunk benne már régóta. itt kiviláglanak a dolgok, a helyükre kerülnek, mindenki azt kapja, amit megérdemel. ez a boldogság ideje és a pokolban vonyítók ideje is. a kettő külön körön belül van, nincsen átfedés. ez az utolsó mindent kettészelő kard, amit még annak idején Jézus hozott, mert ugye mondta is, hogy nem azért jött, hogy itt jópofizzon nekünk, hanem, hogy akkorát odabasszon a képünkbe, hogy azt megemlegethessük nem csak egy életre, hanem minden időkre. Ámen.

0 megjegyzés: