Friday, June 12, 2009

Bazi nagy roma lagzi

a Little Britain után igencsak érdekel ez a roma téma, aminek kapcsán annak idején (2003-ban) az Irigy Hónaljmirigyék megkapták a magukét. A már korábban beágyazott index cikk itt.
egy számomra vicces idézet a cikkből:

"Tévedés és félremagyarázás a tegnapi műsort a romák egészére érteni, hisz az egy fiktív roma család esküvői készülődését mutatta be, amelyben a köztudottan roma származású Gáspár Győző is szerepet kapott, aki megjelenésével és egy ugyancsak fiktív karakter megformálásával is bizonyítja a produkció paródiajellegét, hisz ki gondolná komolyan, hogy az általa megformált személy valós" - mutatott rá a programigazgató, majd hozzátette, hogy mivel úgy érzi, hogy a műsor egyeseket ennek ellenére megbánthatott, felajánlja, hogy a tv2 költségén azonos terjedelmű műsort készíthet az Országos Cigányönkormányzat, amelyben már ugyan nem paródia műfajban, de lehetőséget kap, hogy bemutassa a roma társadalmat és annak valós életét.

na de ez tényleg vicces és nem hinném, hogy ilyen téren változott volna a helyzet.
bakke, a Little Britaint minden egyes percben be lehetne perelni, de tök komolyan!!! hogy alázzák a mozgássérülteket, hogy perverz, hogy személyiségi jogokat sért, hogy nem tiszteli a másságot (pl. van egy rész, amiben állandóan lealáznak egy indiai nőt, de rendesen, hogy miért nem beszél már angolul végre! persze kurva jól beszél angolul.), a gay-eket és leszbókat, a kövéreket és öregeket és gyerekeket és így tovább...

a szóban forgó botrányos magyar komédia 2003-ból. ez egy majd egészestés film, így csak szociótanulmányt folytató végzős hallgatóknak ajánljuk.

(még én sem néztem meg újra, de majd nekiveselkedem)






0 megjegyzés: