Wednesday, December 9, 2009

rave to the brave

gondoltam belokok par aktualis kedvenc videot, ha mar elektronyossag van a levegoben :) a sajat blogom tele van veluk (mix formajaban), de ide sem artana neha postaznom hehe.


hudson mohawke az egyik legfelkapottabb srac mostansag. 11 evesen dmc-n indult, 12 evesen kezdett playstation-on komponalni (ahogy benga vagy skream is a dubstep szcenabol) es 15 evesen dontos lett mar a dj bajnoksagon is. most jelent meg albuma a warp-nal, de spanjaival regota nyomjak a glasgow-i luckyme kollektivat. erdemes korbenezni ott is, ok a wonky-nak (vagy geek hop) keresztelt stilus meghatarozo egyenisegei...



lusine a ghostly kiadonal alakitgatja egyedi hangzasat, nemreg postoltam egy mixet tole a sajatra.



itt egy vicces mashup photek es a szinten meghatarozo four tet szamabol. four tet-et valoszinu nemsokara butapesten is meghallgathatjuk...



intrusion es paul st hilaire a minimal dub mai fellegvaranal, az echospace-nel. volt szerencsem egyutt jatszani paul-lal (tikiman neven is mc-zik/enekel), nalam o az alfa es omega dubtechnoban vagy hivjuk akarhogy. nagy orom, hogy iden megjelent ez a lemez.



ez a deaf center szam sem lett rossz, hozzak a formajukat...



murcof sok eve (az elso albuma ota) abszolut top nalam...



es vegul itt van hauschka, a videot neveztek a uk music video 2009-re best animation kategoriaban... altalaban a latvanyt is osszerakjak, ahogy eddig is feltunhetett :)

Hauschka - Morgenrot from Jeff Desom on Vimeo.


remelem azert valakit ismertetek kozuluk :) majd a linkek segitenek azert elkalandozni es ismerkedni. az utobbi par hetben oket hallgattam tobbek kozott, de az osszeset inkabb nem postolnam, nagyon sok van.

4 megjegyzés:

aPepe said...

c0p! Ilyent még sokat! A te blogodon is szedek le mixeket, de soha eszembe nem jutott, hogy ekkora videókat csinálnak nekik. Félelmetes!
Az utolsó kettő!!!

Egyszer a pécsi bolhán megjelent egy stóc-lemez valami 93-2000 közötti lemezek voltak egy német klub pecsétjével mind. Azok között fogtam ki goákat, pop-rave-t és egykét nagyon komoly minimált. Két sáv, egy BD és egy 303 nagyon mélyen, nagyon lent és nagyon ritkán :) Biztos ismered, de nolabel lemez volt (mindig megveszem a no és white labeleket :))

Unknown said...

Az utolsó videó valóban nagyon jó! Sőt gyönyörű. Mondjuk nem passzol a postba, mert élőzene mén alatta. Az animáció meg valami csuda!

Amúgy arra jöttem rá, hogy az elektromos zene megköveteli a képi hatásokat. Valami kell hozzá, ami összefogja, és igazán értelmet ad neki. És a film ilyen.

Köszi!

Renato Csatich said...

(gépház üzen: a postot elláttam az electric cost tag-gel.ezt ne önkényességnek vegyétek, hanem pusztán szerkesztőségi elvnek. üdv.)

Renato Csatich said...

isten hozott Cop! ne is reménykedj, hogy ismertünk valakit is!.)
nekem az a hudson mohawke jött be. meg is próbálom valahol letölteni...