Wednesday, May 12, 2010

Tárgyaink története

Viki bukkant rá az alábbi videóra, érdemes megnézni, amerikai amerikai ellenpropaganda, de hasznos újra és újra megtudni, meglátni, amit már rég tudunk és látunk, de mégsem változik semmi. Talán majd most...

13 megjegyzés:

Renato Csatich said...

a hitemet akkor sem vehetik el, hogy megyünk a levesbe!:)
képzeljük el, hogy megújúl a világ, mindent sikerül kijavítani, vissza az erdőket stb.
akkor is kell az elmúlással számolni, hogy ez a bolygó nem lebeghet itt az idők végtelenségéig. vagy igen? ezt el lehet hinni?
persze jöhet a kérdés: miért ne éljünk jól addig is? de hát ez a kérdésfeltevés nem az ördög kísértése csak?
mert az igazi kérdést elodázza és nem vesz róla tudomást, nem néz vele szembe: megyünk a levesbe!

roomann said...

már csak az érdekelne, hogy mit jelent jól élni..

Renato Csatich said...

ez a nő akar jól élni.
inkább szembe kellene nézni egy valóságosabb képpel, mint pl. amilyen Déry Tibor: G. a. úr x.-ben világa.

Albert said...

Jól élni, szerintem annyi, hogy jó sokat dugni, a szó lehető legjobb értelmében, és közben tudni, hogy el vagyok kötve. Mármint recycling. Nevermind, I almost finished a bottle :)

roomann said...

vicces pont ma adatm kölcsön ezt a könyvet a Krisztiánnak, gimnáziumi éveim egyik kedves romantikus kalandja volt ez a könyv...

roomann said...

ja én is jól akarok élni, csak nem biztos, hogy úgy mint ez a pipi

Renato Csatich said...

adjuk ezt a pipi az Albinak...

roomann said...

engem pont az zavart ebben a videóban, hogy úgy beszélt mint a michael mooore = hogy amarikai = hogy leegyszerűsítő = hogy szofista = hogy nincsenek árnyalatok = csak a meggyőzés a cél. Inenntől hiteltelen és üres az egész és mégis amiről beszél az több ezer éve fogalakoztat engem, mindegyik eddigi életemben ezen dolgoztam pontosabban, hogy miért van ez így, miért nem lehet másképp, miért megy mindenki a levesbe és hogy ez vajon tényleg elkerülhetetlen-e... stb.

amikor azt olvasom amit írsz, soha nem tudom eldönteni, hogy értem-e, hogy te érted-e azt amit én mondani akarok, egyáltalán van e erre lehetőségünk, vagy csak monológok sora és semmi több és bele kéne már törődöm végre, hogy csak én létezem és senki más, a többit meg szarni le.

roomann said...

jó ötlet :D

Renato Csatich said...

a kommentekben sosem szoktam párbeszédet folytatni, szerintem nem oda való dolog az.
mindenki elmondja a magáét és azt mindenki megrághatja. ezt lehet vitának is felfogni, de nem érdemes, mert az a lényeg, hogy mindenki kimondja a saját gondolatait, amitől talán többek leszünk.

roomann said...

akkor ez egy jó pillanat arra, hogy abbahagyjam.. engem csak a párbeszéd érdekel ebben az egészben, ha ez nincs megette a fene.., az amit mondasz ("a lényeg, hogy mindenki kimondja a saját gondolatait, amitől talán többek leszünk") nekem nem a lényeg, hanem a "lényeg fele" a másik fele pont a párbeszéd lenne. de hát épp ezen bizonytalankodtam az előbb is, mennyire van értelme.. erőlködni, te mindig is elzárkóztál ettől a lehetőségtől, de nemtom miért ne lehetne nyilvánosan rágcsálódni.. miért ne lehetnénk ettől még többek.. miért a viszolygás ettől...

Renato Csatich said...

ez is párbeszéd persze itt, de igazi párbeszédet csak levélben tudok elképzelni (ami jó vagy rossz, de amire ritkán vetemedem).
nekem ez itt egy nyílvános tér, ahol a személyes ismeretséget nem tenném az előtérbe.
így a részemről inkább hallani kutyaugatást, mint választ, de ezt vállalom, mert a kommentezéstől eleve sosem vártam sokat, sem itt, sem máshol.

Renato Csatich said...

ezt a videót egy jóbarát küldte a minap. nekem ők a szép új világ alapkövei:
http://www.youtube.com/watch?v=u0rMe2Vyb9E