Saturday, December 25, 2010

Közélet cost

Felhívás a Médiatörvény-zárószavazás zenei feldolgozására

Felhívás

A pécsi Periszkóp Rádió pályázatot ír ki a Médiatörvény zárószavazásának vagy a törvényjavaslat szövegének megzenésítésére. Az alkotásokat 2010. december 31 – 2011. január 1-je fordulóján, a törvény tervezett életbelépésének estéjén mutatjuk be rádiónkban.

Háttér

2010. őszén a Kormány új médiatörvény-tervezetet készített elő. A tervezet nemcsak további szigorításokat vezet be a rádiók, televíziók számára és igazgatása alá vonja az írott és elektronikus sajtót, maga alá temeti az eddig létező kisközösségi rádiózás kategóriáját, hanem az utolsó pillanatban hosszú távra kiható és bizonytalan intézkedéseket is bevezet. A 2010. december 21-én hajnalban lezajlott záróvitát művészinek tekintjük abban az értelemben, ahogy a költő fájdalmát is szépséges muzsikának látja a külvilág (Kierkegaard: Vagy-vagy; Phalarisz bikájának története). Felhívásunk ennek a politikailag már kezelhetetlen problémának kíván művészi feldolgozást kínálni.

A felhívás feltételei

A felhívásra bárki, bármennyi alkotással pályázhat. A létrejött alkotásoknak azonban meg kell felelniük az alábbi feltételeknek:

hanganyaguk nyersanyagaként
- a zárószavazás felvételének tetszőleges részletét (a teljes felvétel elérhető a Parlament.hu oldalon valamint itt: http://www.youtube.com/watch?v=UA–ytz4EfU; a hangsáv külön pedig itt wav/mp3 formátumban) vagy
- az új Médiatörvény (legutolsó nyilvános változata elérhető itt: http://www.parlament.hu/irom39/01747/01747.pdf) szövegét használják fel;

nem lépik túl a 10 percet;
digitális hangfelvétel formájában, 192kbps tömörítéssel (mp3 vagy ogg formátumban) bocsáthatók rendelkezésre;
tulajdonosa a pályázással együtt elfogadja, hogy alkotása közzétehetővé válik.
Az alkotások számára egyéb formai, tartalmi és politikai megkötés nincs!

Beérkezési határidő:

2010. december 30. 23h00

A beküldés módja:

A munkákat a phalarisz@periszkopradio.hu címen, csatolt állományként küldve várjuk. A levélben kérjük az alábbi információkat:

Név (város, szervezet):
Alkotás címe:
Felhasznált részlet megjelölése:
Nyilatkozat, hogy az alkotás közzétehető Igen / Nem
A munkák bemutatása:

A beérkezett munkákat kizárólag a személyhez fűződő jogok védelme alapján szelektáljuk, így fenntartjuk annak jogát, hogy az uszító, trágár nyelvezetű alkotásokat nem, vagy torzítással, effektezésel érthetetlenné téve mutatjuk be. A munkák bemutatása 2010. december 31 – 2011. január 1-je fordulóján várható a Periszkóp Rádióban. A kész munkákat a budapesti EPeR Rádió is bemutatja.

A felvételeket ezzel együtt a rádió weboldalán is közzétesszük.

Nyeremények:

A pályázók között az alábbi könyvajándékokat sorsoljuk ki:

Gianni Vattimo, La fine della modernità, Garzanti, 1999
Hanns Eisler, A zene értelméről és értelmetlenségéről, Gondolat, 1977
Zoltai Dénes, A modern zene emberképe, Magvető, 1969
Weber Kristóf, Alkalmazott zene, PTE, 2005 (a szerző felajánlása)
2010. december 21. Kovács Balázs (Periszkóp), Hargitai Henrik (EPeR)

1 megjegyzés:

roomann said...

itt meghallgathatóak a pályamunkák
http://total.periszkopradio.hu/fulek_zarva/