Wednesday, January 26, 2011

Magyar filozófia Vlog Cost

a korábbi postot akarom csak hangsúlyozni (El a kezekkel a magyar filozófusoktól).
nekem az tetszik nagyon, hogy kiviláglik ebből a videóból, hogy az egyetlen fegyver a vlog lehet ebben a helyzetben. a vlog az az egyetlen szócső (jó jó, vegyük ide a mlogot is), amellyel szabadok lehetünk. írott szóval már nem lehet nagyon labdába rúgni. ahhoz, hogy kiálljon az ember saját magáért, vlogolnia kell.
igen, ez nekem nem interjú, hanem vlog. azért mert nem az interjút készítő ember irányít, hanem az, aki beszél. hiába van közjáték az videókészítővel, itt az alapszitu az az, hogy ő, Vajda Mihály szólni kívánt. a videókészítő nem más mint aki csak asszisztál a vloghoz. (sajnos nem tudja, hogy csak bezavar ebbe a közegbe és fárasztja az urat).
házi feladat a Radio Cost posztolóinak, hogy időnként keressünk magyar vloggereket és erősítsük ezt a kommunikációs csatornát.
Orbánt kurvára megvlogoltatnám.





4 megjegyzés:

roomann said...

egyetértek

roomann said...

Heller Ágnessel is készült egy vlog,egy kicsit korábban
http://www.youtube.com/watch?v=Y0pqxk2L5f0

roomann said...

"Minthogy liberális vagyok tökéletesen elfogadható a számomra, hogy valaki másfajta filozófiát műveljen. Ami nem fogadható el a számomra, hogy ez a másfajta filozófiát művelő, azokat akik úgy művelik a filozófiát, ahogy én szeretném, azokat el akarja hallgattatni. Én senkit elhallgattatni nem akartam soha."

A probléma az, hogy a másfajta filozófiát művelők nem így gondolkodnak erről, mivel nem liberálisak :), az ö szűklátókörű gondolkodásmódjukba belefér, hogy a mást ki kell szorítani, el kell hallgattatni. Láttuk ezt a szocializmusban és most is.

Ez egy újabb nyilvánvaló párhuzam a jelenlegi jobboldali hatalom és a múltbeli baloldali kommunista diktatúra között.

roomann said...

Orbánék nagyon érzékenyen rátapintottak arra, hogy a magyar ember passzivitása a múlt rendszer elnyomásából (is) fakad, a többség még mindig azt akarja, hogy megmondják neki mit csináljon, egy erőskezű népvezérre vágyunk. Ez van.

Például a skandináv országokban az állampolgársági aktivitás 90%, nálunk 10%. Velünk bármit meg lehet csinálni.

A többséget ha egyáltalán fogalkoztatta a médiatörvény körüli hercehurca, csak annyit látott az egészből, hogy a Viktor jól megmondta és kiállt a magyar nép mellett. Ezzel indokolható a népszerűségnövekedés is.