Friday, March 4, 2011

Tudományos Vidámpark

A maláj rendőrőrsök érdekes és főként nagyon vitatható módszert alkalmaznak a gyorshajtók elleni fellépésre.
Mivel a helyi közlekedés lényegesen kevésbé szabályozott európai moddeljénél, a gyorshajtani vágyók - eddig egy két kivételtől eltekintve - bűntetlenül sértették meg a törvényben foglalt sebességhatárokat.
A rendőrség a helyi egyetemmel együttműködve fejlesztette ki a "FULLSTOP" becenevű azóta is nagy -akusztikus és társadalmi - visszhangot keltve.


A helyi jogászok felháborodottan mutogatnak az emberi jogok nyilatkozatára, míg a rendőrség éppen rájuk, a jogászokra hivatkozik. Ugyanis a helyi közlekedéssel együtt a jogrendszer sem mondható demokratikusnak és szabályozottnak. A gyorshajtók kihasználva a joghézagoktól tátongó rendszer hű szolgálóit, a rendőrségi adatbázisból is töröltetik nevüket, felháborodottan és - helyi értékek szerint - teljes joggal.
"Ez a tarthatalan rendszer kényszerített ki a "Fullstop", a AMG30 prototípusának születését."

A sci-fi filmbe is illő traffipax készülék lényegét Bahasza Ringgit kuala-lumpuri rendőrkapitány magyarázza.
"A rendszer bámulatos számítógép-vezérelt céltartóképessége révén a kamerával nemcsak az arcot lennénk képesek azonosítani, de egy lézeres sebészeti szerkezettel akár menet közben megborotválhatnánk a gyorshajtókat. Természetesen nem ez a célunk.
Nem kívántuk bonyolítani a kusza és átláthatatlan helyzetet: önvédelmi jogkörünkre hivatkozva egész egyszerűen fejbelőjjük a gépjármű sofőrjét."
Forrás

1 megjegyzés:

Renato Csatich said...

:))))
kuala lumpr:)) ilyen hely csak a Karnevalban letezik Hamvasnal:))