Friday, April 22, 2011

Filmajánló - The Portuguese Nun


korábban említettem ugyan, de most fel is töltöttem két részletet a filmből.
Eugène Green nevét érdemes megjegyezni, hiszen filmnyelvben nem sokan jutottak el a bressoni alapokhoz.
a tisztaságtól, hittől, szeretettől és humortól csak úgy sugárzik a film. most már ketten vannak a porondon Tarkovszkij után, Reygadas és Green. aki megtalálja a harmadikat, annak egy éves ingyenes radiocost előfizetés üti a markát!



korábban a Sátántangóból töltöttem fel jeleneteket. a mostaniak is olyan részletek, amelyek nem
csorbítják a film megtekintését a későbbiekben. és mint ahogyan vannak meditációs gondolatok, amikhez időnként érdemes visszatérni (úgy látszik, ahhoz, hogy ki tudjunk lépni, mindig vissza kell lépni), ugyanúgy vannak meditációs filmrészletek is, amiket érdemes időnként megnézni. és ehhez nem kell az egész filmet újra megtekinteni, ugye, mint ahogyan nem kell az egész regényt sem elolvasni ahhoz, hogy egy adott gondolatot újra morzsolgathassunk magunkban. (jah, időnként jegyzetelni kell.)

egy a lényeg, a film letölthető torrenttel és angol felirat is van hozzá, de az eredeti címmel kell rákeresni (itt: http://www.opensubtitles.org/en) (A Religiosa Portuguesa), ha jól emlékszem.

a filmbeli rendező, aki az első videóban a hölggyekkel próbálkozik tánc közben, az maga Eugène Green, nagyon vicces figura. a film tele van önreflexióval, egyszerűen csúcs, na.

és még be kell valljam, hogy ilyen jó minőségben még nem sikerült videót feltöltenem a youtube-ra.


kegyelmi minőség.





0 megjegyzés: