Tuesday, September 27, 2011

Eddig minden pert megnyertek a megvádolt filozófusok


Nem egyszerű összeszedni a filozófus perek utótörténetét, de igyekszem majd ezt megtenni valamikor. Addig is csak egy kis összefoglaló, hogy ne maradjon kétes homályban ez a történet.

Egyre inkább úgy tűnik nekem, hogy a Budai Gyula által elindított feljelentésekből perek nem is lesznek, hiszen a feljelentések ismeretlen tettesek ellen történtek, addig míg nincs kit beperelni bírósági tárgyalás sem lesz.

Perek persze voltak, de ezeket a megvádolt pályázatok projektvezetői ill. témavezetői indították a Magyar Nemzet és a Hír TV ellen. A pereket első fokon rendre meg is nyerték. Radnóti, Heller, Gábor, Geréby (utóbbi kettő Borbély Gábor projektjében dolgozott).

Budai Gyula összesen 4 feljelentést tett, ismeretlen tettes ellen jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és hűtlen kezelés gyanúja miatt. A pályázatok projektvezetői: Borbély Gábor (70,5 millió Ft), Vajda Mihály (90 millió Ft), Heller Ágnes (53,9 millió Ft) és Steiger Kornél (88,9 millió Ft). (A négy pályázaton elnyert pénz összesen: 303,3 millió Ft (és nem félmilliárd). A pályázatokon elnyert összegeket 3 éves projektekre kapták. Egy-egy projektben több tucat ember dolgozott.

Összesen 6 pályázatot vizsgáltak meg, abban a két pályázatban aminek Radnóti Sándor (támogatás összege: 90 millió Ft) és Weiss János (támogatás összege: 54 millió Ft) voltak a projektvezetői, nem találtak szabálysértést. Így nem is történt feljelentés.

eddigi posztok:
A 'filozófus-ügyben' pert nyert Radnóti Sándor
El a kezekkel a magyar filozófusoktól!
Magyar filozófia Vlog Cost
El a kezekkel a magyar filozófusoktól! - JÁTÉK
El a kezekkel a magyar filozófusoktól... (Platón)
"Nem logikai elemek a meggyőzésre"
Beszélgetés ifj. Geréby Györggyel
Hosszú komment
Hosszú válasz a hosszú kommentre

5 megjegyzés:

aPepe said...

bővebben? csak a te szavaiddal mit lehet tudni a dologról?

md said...

na fasza! akkor nicns olyan nagy gáz. :) forrást kérünk...

roomann said...

Bocsánat, azt hittem még csak piszkozatban van a bejegyzés, most vissza is teszem.

md said...

http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=465959196753247&id=232075626808273

roomann said...

http://nol.hu/belfold/heller_agnes__csak_egy_gyenge_kormany_fel_tucatnyi_filozofustol