Az egész kezdeményezést egy 5-6 fős baráti társaság indította. A célunk az volt, hogy amikor minőségi élelmiszerre vágyunk, ne egyenként kelljen a termelőhöz külön-külön szaladgálni, hanem szervezzük össze a vásárlásainkat. Szedjük össze azokat a termelőket, akik igazán odafigyelnek arra, hogy kiváló élelmiszereket állítsanak elő és tőlük közösen, rendszeresen rendeljünk. A vevőink ajánlásai alapján jutunk el a termelőinkhez, illetve arra is volt már nem egy példa, hogy fogyasztóként kaptak néhányan kedvet a termesztéshez, termeléshez. Ez azért jó, mert így tényleg olyan termékeink lesznek, amiket az emberek szeretnek. A vevőink jellemzően tudatos vásárlók, akiknek fontos a magas minőség. Egy átlagos magyar háztartás 30 féle zöldséget használ. A Szatyorban azonban találsz olyan idény jellegű különlegességeket is (pl. mángold, rebarbara) amiket nagyáruházakban egyáltalán nem, piacokon is néha-néha lehet csak megtalálni. A konyhánkban pedig megmutatjuk, hogy miket készíthetsz ezekből a dolgokból. A Szatyor Egyesület szemléletformáló programjai között szerepel a közös főzés, konyhai ötletek összegyűjtése arról, hogy az éppen idény jellegű zöldségekből és gyümölcsökből milyen finomságok készíthetőek. bővebben
Saturday, May 12, 2012
Subscribe to:
Post Comments
(Atom)
0 megjegyzés:
Post a Comment